Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Με μια εγκληματική διαχείρηση της Πανδημίας από την Κυβέρνηση, με 19.000 Νεκρούς, σχεδόν 100 κάθε μέρα και 120 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ καθημερινά, περίμενε κανείς σήμερα από τη Κυβέρνηση να είναι προσεκτικοί και επιτέλους να μιλήσουν ειλικρινά στους πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους στην Υγεία.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση,το Υπουργείο Υγείας και ο ίδιος ο Υπουργός ο κ. Πλεύρης για το χώρο της Υγείας επέλεξε το δρόμο της εξαπάτησης και των ψεμάτων. Μάλιστα δεν ντράπηκε καθόλου να τοποθετηθεί ψευδόμενος στο Βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Βουλευτών. Σε ερωτήματα που αφορούσαν γιατί δεν έχουν γίνει Μόνιμες προσλήψεις, τι απάντησε ο κ. Πλεύρης; Θαυμάστε τον….
«Έχει γίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 5.000 μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη προκήρυξη».
Και συμπλήρωσε «Έγιναν όλες οι προκηρύξεις στις προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού, υπάρχει προφανώς πρόβλημα λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων ή αναστολών εργασίας, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε άμεσα τα κενά που δημιουργούνται».
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη, μείναμε όλοι άναυδοι!!. Ρε λες να έγινε η Προκήρυξη των 4910 Θέσεων, που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης από το Σεπτέμβριο του 2020, που την επιβεβαίωσαν ο Κικίλιας και ο Βορίδης το Μάιο του 2021 και την επισημοποίησε ο κ. Πλεύρης το Σεπτέμβριο του 2021 και δεν το πήραμε χαμπάρι; Και καλά εμείς. Δεν το πήραν χαμπάρι οι φιλοκυβερνητικές Εφημερίδες και τα site να το αναδείξουν σαν ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ; Δεν θα υπήρξαν Ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ να ευλογάνε την Κυβέρνηση και να την διαφημίζουν; Δεν θα είχε αναρτηθεί στο site του ΑΣΕΠ, να είχαν δοθεί ημερομηνίες για τη κατάθεση φακέλων;
Εμείς, όμως επειδή πιστεύουμε τον κ. Πλεύρη (μόνο δύο φορές αποδείχθηκε αναξιόπιστος σε όσα μας είχε πει..) περιμένουμε τις επόμενες μέρες:
Να καταθέσει ΔΗΜΟΣΙΑ και ΑΜΕΣΑ ( χθες…) την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (Ανακοίνωση και ΦΕΚ – γιατί από ότι γνωρίζουμε έτσι γίνονται οι Μόνιμες Προσλήψεις μέχρι σήμερα – όπου να περιγράφεται η κατανομή των 4910 και οι προθεσμίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Κάθε μέρα που θα περνά χωρίς η Κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης να δημοσιοποιούν την Προκήρυξη των 4910 Θέσεων θα αποδεικνύονται,για άλλη μια φορά, τα ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ(!!). ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ για τις 4910 Θέσεις .

Υ.Γ : Αρκεί μια βόλτα στο site του ΑΣΕΠ αναζητώντας τη σχετική προκήρυξη ( που δεν θα τη βρει ΠΟΥΘΕΝΑ…) για να καταλάβει ο καθένας τον εμπαιγμό και τα ψέματα του κ. Πλεύρη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….