Παρασκευή, 1 Ιούλ 2022

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Βαδίζουμε στους 33 μήνες Κυβέρνησης της Ν.Δ, οι Υποσχέσεις και Δεσμεύσεις για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία του Λοιπού Προσωπικού, παραμένουν ακόμα στα χαρτιά ή έχουν χαθεί κάπου στο δρόμο. Είναι η δεύτερη περίοδος, μετά τα Μνημονιακά χρόνια 2010-2014, όπου η Κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δική της Προκήρυξη, για Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Από τη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2020, όπου ο κ. Μητσοτάκης  είχε δηλώσει ότι «θα ενισχυθεί με 4000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών και πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία» . Από τότε, σε τακτά διαστήματα οι Υπουργοί Υγείας, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης,  αναπαράγουν την ίδια «υπόσχεση» για τη σχετική Προκήρυξη. Ο Β. Κικίλιας, στις 18/5/2022: «Υλοποιούμε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ» . Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, στις 8/6/2021: « Έρχονται τον Σεπτέμβριο (σ. σ του 2021..) 4.900 προσλήψεις νοσηλευτών( σ. σ αυξήθηκαν κατά 900…). Ενώ ο κ. Πλεύρης στις 11/12/2021, δηλώνει: «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό». Ενώ στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, στις 23/2/2022, δήλωσε: « η Προκήρυξη είναι έτοιμη και έχει σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για υπογραφές..». Από τότε έχουν περάσει 40 ημέρες και δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση..

Και δεν φτάνει που οι «Άριστοι» δεν έχουν καταφέρει μέσα σε 33 μήνες να ετοιμάσουν και να εκδώσουν ΜΙΑ(!!) Προκήρυξη, έρχεται ο κ. Πλεύρης να μας κάνει και πλάκα..

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «θέλουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις προσλήψεις που θα γίνουν, θα βγει τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη των 4000 νοσηλευτών διότι ακριβώς θέλουμε πολύ γρήγορα και με διαδικασίες και συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα να μειωθούν οι λίστες των χειρουργείων, να έρθουν τα νοσοκομεία στην πρότερα κατάσταση και να είμαστε  έτοιμοι  βέβαια γιατί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ECDC μας προειδοποιούν ότι από το Σεπτέμβριο ενδεχομένως να υπάρξει κλιμάκωση άρα αυτό το χρόνο το θέλουμε για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Ο Υπουργός Υγείας την 25η Μαρτίου λέει ψέματα για τις προσλήψεις 4000 νοσηλευτών γιατί ακόμα και αν εκδοθεί αύριο η προκήρυξη για τους 4000 νοσηλευτές δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ούτε μία πρόληψη από αυτή την προκήρυξη στα Νοσοκομεία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022, αλλά ούτε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2024! Η προκήρυξη 6Κ/2020 με 1209 θέσεις για τα Νοσοκομεία , εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2020 και μέχρι σήμερα, 20 μήνες μετά, έχουν εκδοθεί μόνο τα οριστικά αποτελέσματα των ΠΕ(133), τα υπόλοιπα εκκρεμούν και  δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη από αυτή την προκήρυξη. Ακόμη και τις επόμενες μέρες να εκδοθούν τα Προσωρινά αποτελέσματα, δεν προβλέπονται διορισμοί πριν το καλοκαίρι του 2022.

Ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει ότι η προκήρυξη των 4000 νοσηλευτών όποτε και να βγει δεν πρόκειται να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με προσωπικό άμεσα, ούτε καν μέσα στο 2022, αλλά λέει συνειδητά ψέματα στην κοινωνία για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την υποστελέχωση των Νοσοκομείων λόγω του παγώματος των προσλήψεων μόνιμων και συμβασιούχων και λόγω των συνεχιζόμενων αναστολών εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων στην υγεία.

Είναι προκλητικοί, Κυβέρνηση και Υπουργός Υγείας, να μιλάνε για ενίσχυση του ΕΣΥ με τις 4.000 Προσλήψεις, όταν το Φεβρουάριο του 2022, τα νέα κενά στο Σύστημα, σύμφωνα με το apografi.gov.gr, είναι – 4672. Ούτε τα κενά που δημιούργησαν οι ίδιοι, δεν είναι ικανοί να καλύψουν, αποδεικνύοντας «κενό περιεχομένου» τις θριαμβολογίες για τις επικείμενες προσλήψεις.

Υ.Γ : Μπορεί στην Υγεία τα κενά να μεγάλωσαν (- 4672) αλλά στην Αστυνομία οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις 7000!! (7.058 για την ακρίβεια…). Εμφανείς οι Κυβερνητικές «προτεραιότητες»…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).