Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν, με νομοθετική ρύθμιση, στη παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού που έληγαν στις 31/10/2021. Η παράταση που δόθηκε ήταν 5 μήνες έως 31/3/2022.

Σύμφωνα δε με τη ρύθμιση Ν 4839 (2/10/2021) Άρθρο 4.«1. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19  όλες οι ενεργές κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος συμβάσεις  επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Γ. Παπαγεωργίου”, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει  την 31η.3.2022.»

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι Διοικήσεις άρχισαν τα γνωστά «παιχνίδια» τους, εις βάρος των συναδέλφων Επικουρικών που είναι σε αναστολή, με συμμάχους τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ξαφνικά  υπάρχει προβληματισμός, εάν οι συμβάσεις όσων είναι σε Αναστολή, είναι «ενεργές»(;)  και ζητάνε διευκρινήσεις από το Υπουργείο. Και μέχρι τότε, δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις.

Για να τους βοηθήσουμε, σύμφωνα με την Νομοθεσία « ενεργής παραμένει κάθε σύμβαση εργασίας, εφόσον δεν έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη ή τον εργαζόμενο, που την έχουν συνυπογράψει…». Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός, ότι όσοι Επικουρικοί είχαν τεθεί σε Αναστολή μετά τις 1/9/2021 και νόσησαν ή έκαναν το εμβόλιο, και πριν αλλά και μετά τις 2/10, επέστρεψαν στη δουλειά τους και δουλεύουν κανονικά, αφού η σύμβαση τους παραμένει ενεργή. Επιβεβαίωση των προηγουμένων είναι ότι όσοι συνάδελφοι, λόγω της υποχρεωτικότητας, δήλωσαν μονομερώς παραίτηση, έχει λυθεί η σύμβαση τους και έχουν αποχωρήσει.

Εκ τούτου, οφείλουν ΑΜΕΣΑ, χωρίς προσχώματα και απορίες, οι Διοικήσεις και οι Υπηρεσίες, να προχωρήσουν  στις ανανεώσεις ΟΛΩΝ των Συμβάσεων των Επικουρικών, είτε εργάζονται είτε τελούν σε Αναστολή, ανανεώνοντας τις Συμβάσεις έως 31/3/2022, όπως ρητά προβλέπει ο Νόμος.

Κάθε άλλη απόφαση, θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, με παραστάσεις στις Διοικήσεις, να απαιτήσουν ΑΜΕΣΑ την υπογραφή ΟΛΩΝ των Συμβάσεων, που έληξαν 31/10, όπως προβλέπεται από την Νομοθεσία.

Τέλος, θα ζητήσουμε να υπάρξει παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο, με στόχο να υπάρξουν οι αναγκαίες κατευθύνσεις προς τις Διοικήσεις για τη ομαλή ολοκλήρωση των ανανεώσεων των Συμβάσεων.

Καθήκον όλων μας είναι να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις των Επικουρικών εργαζομένων έως 31/3/2022.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!