Σάββατο, 16 Οκτ 2021

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια: « Από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 1.756 Μόνιμοι Νοσηλευτές!!». Ας τον μαζέψει κάποιος…

Τελικά στη Κυβέρνηση της Ν.Δ έχουν κάνει το ψέμα δεύτερη φύση τους. Και νομίζουν ότι με τα ψέματα και τις πάρλαρες θα καλύψουν τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ που έχουν για τη διαχείριση της Πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός κ. Κικίλιας, με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, απάντησε στις καταγγελίες του κ. Τσίπρα «για το ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Και τη απάντησε κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ; «Όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ τον Αύγουστο του 2020 προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμη 1.209 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.»

Και έρχεται η σκληρή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για να αναδείξει τα ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ του κ. Κικίλια. Αναλυτικά:

Πράγματι, τον Αύγουστο του 2020 εκδόθηκε η 6Κ/2020, που αφορά 1209 Θέσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού. Μέχρι σήμερα, βρίσκεται στο ΑΣΕΠ, στο στάδιο της επεξεργασίας. ( Να θυμίσουμε εδώ ότι η Προκήρυξη  είχε εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με την υπ’ αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./122/14939/15.5.2019 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της υπ’ αρ. 33/2006 Π.Υ.Σ. με την οποία εγκρίθηκε η πλήρωση των θέσεων). Άρα από τη Προκήρυξη αυτή δεν έχουμε αποτελέσματα. Τι μένει λοιπόν σε επίπεδο Προκήρυξης για Διορισμό;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ΜΟΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ που ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν αποτελέσματα, ήταν η 2Κ/19( και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ…), που αφορά 1116 Θέσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού. Μέχρι σήμερα λοιπόν από τις 1116 Θέσεις έχουμε τα εξής:

 Δεν έχουν εκδοθεί Προσωρινά Αποτελέσματα, για τις 110 Θέσεις ΠΕ.

 Έχουν εκδοθεί τα Οριστικά Αποτελέσματα για 458 Θέσεις ΤΕ ( 21/10/2020) και έχουν ήδη ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ από το  Δεκέμβριο  του  2020.  

Έχουν εκδοθεί τα Οριστικά Αποτελέσματα για 381 Θέσεις ΔΕ και 167 ΥΕ (22/1/2021). Είναι σε διαδικασία έγκρισης Πίστωσης και έκδοσης ΦΕΚ Διορισμού, με πιθανή τη διαδικασία ολοκλήρωσης μέχρι μέσα Μάιου.

Επί των Οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ Νοσηλευτών της 2Κ/19, το Υπουργείο προχώρησε στη Προκήρυξη 521 ΤΕ Νοσηλευτών (10/12/2020) με τι διαδικασία των Επιλαχόντων. Η έκδοση των Οριστικών Αποτελεσμάτων έγινε από το ΑΣΕΠ στις 11/3/2021. Είναι σε διαδικασία έγκρισης Πίστωσης και έκδοσης ΦΕΚ Διορισμού, με πιθανή τη διαδικασία ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, από τον Ιούλιο του 2019, που ανέλαβε Κυβέρνηση η Ν.Δ, μέχρι και σήμερα (24/3/2021) έχουν γίνει ΜΟΝΟ 458 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ( με το 60% να υπηρετούσαν ήδη σαν Επικουρικοί..)  από τη 2Κ/19, ενώ σε διαδικασία διορισμού τους επόμενους μήνες, είναι άλλες 1067(όλες οι θέσεις, παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ…). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.

Τώρα πως το 458 έγινε 1.756, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κικίλια, μόνο η Επιστήμη των Παιγνίων μπορεί να μας απαντήσει.

Καλούμε τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και τον ίδιο το κ. Κικίλια να σταματήσουν επιτέλους τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, και να αναλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους, που άφησαν τόσους μήνες τα Νοσοκομεία χωρίς ενίσχυση με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό.  Και εάν τους έχει μείνει λίγο τσίπα, να προχωρήσουν και να υλοποιήσουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ στους χιλιάδες Συμβασιούχους , με τη Μονιμοποίηση τους μέσω ΑΣΕΠ, όπως δηλώνουν επανειλημμένα. Ιδού η Ρόδος…

Υ.Γ: Όποιος ανακαλύψει σχετική Ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  να τη κρατήσει. Θα αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι στο μέλλον….

.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή «ομηρεία» Ιατρών και Νοσηλευτών και να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στα Νοσοκομεία τους.

Έξω από την Υγεία οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. ΆΜΕΣΗ καταδίκη και πρωτοβουλίες για ΟΡΙΣΤΙΚΗ απομάκρυνση τους από τα Σωματεία.

Απίστευτος εμπαιγμός από Υπουργείο Υγείας-Κυβέρνηση: Προτείνουν παράταση 5 μηνών(!!) στους Επικουρικούς, σε κίνδυνο(;) οι αναστολές. Οι μάσκες έπεσαν…

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης