Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, το Υπουργείο Υγείας  και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε Συνταγματική Εκτροπή προχωρώντας σε απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή λόγω μη εμβολιασμού.

Από τη πρώτη στιγμή, που τέθηκαν οι εργαζόμενοι σε Αναστολή, το Σεπτέμβριο του 2021, είχε αποδειχθεί ότι η απόφαση δεν ήταν αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών ή στοιχείων από την αύξηση κρουσμάτων από μη εμβολιασμένους Υγειονομικούς, μια και 9 μήνες δούλευαν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους χώρους Υγείας. Και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δουλεύουν τηρώντας με ευλάβεια τα προβλεπόμενα Υγειονομικά Πρωτοκόλλα.

Ήταν μια προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως μας δήλωναν οι Υπουργοί Υγείας θέλοντας να στείλει από τη μια μήνυμα αποφασιστικότητας και πολιτικής βούλησης και από την άλλη να ανοίξει δρόμο για περαιτέρω Ιδιωτικοποιήσεις, όπως διακαώς επιθυμεί η Κυβέρνηση.

Η ίδια η απόφαση, με ειδικό άρθρο Νόμου, που περιλάμβανε την Αναστολή εργασίας και Μισθού, ήταν εξαρχής εκτός ορίων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και του σχετικού Πειθαρχικού Δικαίου. Έτσι ζούμε το εξής εκπληκτικό. Από τη μια, χωρίς να υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα και ποινή, οι Υγειονομικοί να στερούνται ολοκληρωτικά το μισθό τους, ενώ από την άλλη, Δημόσιοι Υπάλληλοι που έχουν τιμωρηθεί από τη Δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις( και κάποιοι να είναι και φυλακή…) να παίρνουν το 75 ή 50% του μισθού τους.

Την απάνθρωπη και σαφώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ αυτή θέση της Κυβέρνησης στήριξε με σχετική απόφαση της και το ΣτΕ, θεωρώντας «συνταγματικά ανεκτή» την ολοκληρωτική στέρηση μισθού, αδιαφορώντας προφανώς πως θα ζήσουν όλοι αυτοί οι Υγειονομικοί και οι οικογένειες τους χωρίς ευρώ. Για άλλη μια φορά απλώς επιβεβαιώθηκε ότι η Δικαιοσύνη πέρα από «ανεξάρτητη» είναι και ανάλγητη….

Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, με αφορμή τη παράταση της Αναστολής έως 31/3/2022,  ανέδειξαν το πραγματικό λόγο της εμμονής της Κυβέρνησης στην Αναστολή των Υγειονομικών. Σύμφωνα με αυτές «Όσοι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, έχουν το περιθώριο των τριών μηνών που τους καλύπτει η ισχύς του μέτρου, για να αποφασίσουν αν θα κάνουν το εμβόλιο ή αν θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ».

Είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση θέτει ανοιχτά ζήτημα Απόλυσης Δημοσίων Υπαλλήλων. Χωρίς να υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ από όσες ορίζει το υπάρχον Νομικό Πλαίσιο για την οριστική παύση ενός Δημοσίου Υπαλλήλου, η Κυβέρνηση προχωρά σε σαφώς Συνταγματική Εκτροπή, εάν εμμένει στην απόφαση της αυτή. Και προφανώς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ αυτή η Εκτροπή.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει κάθε σενάριο και απόφαση για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή.

Οφείλει, μπροστά και στις εξελίξεις με τη Πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Δομές Υγείας να άρει ΧΘΕΣ το καθεστώς της Αναστολής των Υγειονομικών και να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ στα Τμήματα τους και τις υπηρεσίες. Είναι ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟ, με τα ζόρια που περνά το ΕΣΥ,  και θα κλιμακωθούν τους επόμενους μήνες, 6500 Υγειονομικοί να είναι εκτός..

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και τα Σωματεία σε Αγωνιστική ετοιμότητα να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης για απόλυση συναδέλφων Υγειονομικών.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ με παρεμβάσεις να καταστήσουν σαφές στη Κυβέρνηση ότι η Συνταγματική Εκτροπή που σχεδιάζει θα μείνει στα χαρτιά.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!!!.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….