Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Συνδικαλιστές-μέλη ΔΑΚΕ: Υπέρ της Κυβέρνησης της Ν.Δ, υπονομεύουν ανοικτά την Απεργία – Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ. Έπεσαν οι μάσκες….

Πληθαίνουν, από όλη την Ελλάδα, οι καταγγελίες για το ρόλο που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν οι Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στα Σωματεία την ώρα που δίνεται η κρίσιμη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας – Αποχής. Τα παραδείγματα πολλά και χαρακτηριστικά:

Σε όσα Σωματεία δεν έχουν πλειοψηφία, δεν παίρνουν κανένα μέτρο, ούτε συμμετέχουν στη δύσκολη προσπάθεια για να υλοποιηθεί η Απεργία- Αποχή. Αντίθετα, είναι πρωτεργάτες στην υλοποίηση της διχαστικής Τροπολογίας, στηρίζοντας ανοικτά τις πρωτοβουλίες των Διοικήσεων και ζητώντας από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Εκεί που έχουν πλειοψηφία, πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας και ανοικτά υπονομεύουν την Απεργία- Αποχή. Ενδεικτικά κάποιες καραμπινάτες περιπτώσεις:

Στην Έδεσσα, η δοτή πλειοψηφία του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να υλοποιήσουν το Νόμο, απειλώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, η Πρόεδρος και στελέχη ήδη έχουν καταθέσει τα Πιστοποιητικά και ενημερώνουν όσους συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή ότι πράττουν πειθαρχικό παράπτωμα και θα τιμωρηθούν!!. Στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, τα ίδια τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, καλούν τους εργαζόμενους  ένα-ένα για να καταθέσουν  τα Πιστοποιητικά, όταν τη προηγούμενη, με Ανακοίνωση, καλούσαν τους εργαζόμενους σε Απεργία- Αποχή!!.

Ενώ σε πλήθος άλλων Σωματείων, δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρωτοβουλία για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την Απεργία- Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ και τη μη επίδειξη- κατάθεση των Πιστοποιητικών, παρά τα αιτήματα πολλών εργαζομένων για σχετικές πρωτοβουλίες.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι Διευθύνσεις Υπηρεσιών, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού, προέδρου της ΔΑΚΕ και στελέχους της ΕΝΕ, γνωστό από τη δήλωση « δεν υπάρχουν Νοσηλευτές για να διορίσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ» όπου ζητά από τους Προϊστάμενους: «Να συμπληρωθούν σε αντίγραφα προγραμμάτων των Τμημάτων ευθύνης σας ποιοι εκ των συναδέλφων έχουν εμβολιαστεί, ποιοι είναι ανεμβολίαστοι και ποιοι από μη εμβολιασμένους έχουν νοσήσει από covid-19 και δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την ημερομηνία νόσησης τους. Το αντίγραφο των προγραμμάτων όπου θα αναφέρονται τα ανώτερα στοιχεία να παραδοθεί ως εμπιστευτικό έγγραφο στο Γραφείο του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.» Πάλι καλά που δεν ζήτησε και χαρτί κοινωνικών φρονημάτων…

Είναι πλέον προφανές ότι οι Συνδικαλιστές και τα μέλη της ΔΑΚΕ έχουν επιλέξει, παρά τη «συμφωνία» σε επίπεδο Απόφασης ΠΟΕΔΗΝ, όπου μπορούν να υπονομεύσουν ΑΝΟΙΚΤΑ αλλά και υπόγεια την απόφαση για Απεργία- Αποχή, στηρίζοντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να τεθούν σε αναστολή και στέρηση μισθού Υγειονομικοί από 1/9/2021.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, να απομονώσουν όσους υπονομεύουν τον Αγώνα μας και να πάρουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της Απεργίας- Αποχής .Να μην επιτρέψουν ΚΑΝΕΝΑΣ Υγειονομικός στις 1/9 να τεθεί σε Αναστολή εργασίας. Οφείλουμε, ΕΝΩΤΙΚΑ με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να υπερασπιστούμε το Δικαίωμα στην Εργασία και στο Μισθό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!