Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

Ο Υπουργός Εργασίας αρνήθηκε να δει την ΠΟΕΔΗΝ και η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αναζήτησε σωσίβιο στο Γενικό Γραμματέα. Παιδιά δεν βρέχει, μας φτύνουν….

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν φτάνει που ΣΙΩΠΑ προκλητικά σε ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στην Υγεία ( ελλείψεις φαρμάκων, Διώξεις-Καθαιρέσεις, πάγωμα προσλήψεων κ. α) στηρίζοντας τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, αλλά έχει αποφασίσει να θυσιάσει και όση αξιοπρέπεια της έχει απομείνει για να μην στεναχωρήσει τη Κυβέρνηση, και να εξασφαλίσει και τα αναγκαία 2΄λεπτά δημοσιότητας που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Σήμερα, στις 28-1 η ΠΟΕΔΗΝ είχε κινητοποίηση, με κυρίαρχο(;)  αίτημα την ένταξη  στα ΒΑΕ των εργαζομένων στην Υγεία. Παρά τα «show» του Προέδρου, με τους γραφικούς με τις στολές, και τα παρατεταμένα χτυπήματα στα κατεβασμένα ρολά, οι πόρτες ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ΑΡΝΗΘΗΚΕ, για άλλη μια φορά, να δει αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Μετά ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Υγείας, όπου πάλι η Πολιτική Ηγεσία ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μας δει και μας παρέπεμψε στο Γενικό Γραμματέα. Παρά την αγωνιώδη  προσπάθεια της πλειοψηφίας να δούμε τον Γ. Γραμματέα,  η άρνηση των υπολοίπων παρατάξεων διέσωσε την αξιοπρέπεια της Ομοσπονδίας, αναγκάζοντας τη πλειοψηφία να μην δεχθεί μια συνάντηση που σαφώς υποβάθμιζε το Θεσμικό Ρόλο της Ομοσπονδίας.

Όμως, για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ανέλαβε πρωτοβουλία για να βγάλει «λάδι» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και να «αθωώσει» τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τη σημερινή απαξιωτική του συμπεριφορά προς τους Εργαζόμενους και τη ΠΟΕΔΗΝ.

Με sms(!!), από το Πρόεδρο, ενημερωθήκαν οι  εκπρόσωποι των  Παρατάξεων στην Ε.Ε ( και όχι όλες, άλλο ένα δείγμα απαξίωσης της πλειοψηφίας προς μέλη της Ε.Ε και του Γ.Σ) ότι: Κλείστηκε ραντεβού την Τετάρτη 29/1 με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας στις 12:30 και ότι η συνάντηση αυτή «δεν συμψηφίζεται με το ραντεβού που ζητάμε με τον Βρούτση»!!!

Δεν θα σταθούμε στο προφανές, ότι το ραντεβού αποτελεί σαφέστατα μια προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων από τη σημερινή απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Βρούτση. Ούτε στο αυτονόητο, ότι αφού περιμένουμε συνάντηση με τον κ. Βρούτση, τι θα μας πει ένας Γ. Γραμματέας, πέρα ότι θα παραπέμψει τα αιτήματα μας στη Πολιτική Ηγεσία.

Εμείς θα σταθούμε στη αγωνιώδη προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να αθωώσουν τις απαξιωτικές συμπεριφορές των Υπουργών της Κυβέρνησης της Ν.Δ, απέναντι στους Εργαζόμενους και την ίδια την Ομοσπονδία. Λίγο φιλότιμο εάν είχαν, συμπεριφορές που θυμίζουν τη λαϊκή ρήση «από Δήμαρχος κλητήρας» και απαξιώνουν συστηματικά το Θεσμικό ρόλο της Ομοσπονδίας θα τις είχαν καταγγείλει και θα απέρριπταν μια τέτοια συνάντηση.

Εμείς, το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) αρνούμαστε να συμπράξουμε στη προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να αθωώσουν τη Κυβέρνηση και τις πολιτικές της Ν.Δ με τη «συνάντηση- σωσίβιο» με το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και δεν θα συμμετέχουμε. Ας πάνε «οι πρόθυμοι» από καιρό, εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και όσοι υπάκουα ακολουθούν… Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

ΥΓ 1: Πάνω στον επαναστατικό του οίστρο, μπροστά στα κατεβασμένα ρολά,  ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση για Κατάληψη του Υπουργείου την επόμενη  Τετάρτη!!., νομίζοντας ότι η ΔΑΚΕ θα του δίνει «λευκή επιταγή»  όπως έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την άρνηση της, αναζήτησε στήριξη από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η καθολική άρνηση που εισέπραξε το προσγείωσε κάπως απότομα. Έτσι είναι Πρόεδρε. Όπως έστρωσες, τα προηγούμενα χρόνια, έτσι θα πορευτείς σήμερα…

Υ. Γ 2: Πρέπει όμως να ομολογήσουμε, ότι τα κατεβασμένα ρολά, είχαν και ένα θετικό. Έχουν πλέον σηματοδοτήσει την είσοδο του Υπουργείου και γλύτωσε ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία  τις βόλτες και τη καζούρα, ψάχνοντας όπως παλιά για να τη βρούνε…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου