Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Μπορεί στις δηλώσεις και στις συνεντεύξεις τους ο κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης χωρίς ντροπή να δηλώνουν ότι «έχουν ενισχύσει το ΕΣΥ με χιλιάδες Μόνιμο Προσωπικό» και κανείς δημοσιογράφος να μην ζητά «στοιχεία και αποδείξεις» αλλά, για κακή τους τύχη,  έρχεται η αδυσώπητη ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών για να αποδείξειγια άλλη μια φορά τα ψέματα, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πλεύρη όσο αφορά τις Μόνιμες προσλήψεις σε Υγειονομικούς ( πλην Ιατρών..).

Δεν θα σταθούμε στο ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ συμπληρώνει ήδη  30 μήνες Κυβέρνηση και δεν έχει, μέχρι τώρα εκδώσει ΔΙΚΗ της Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό. Ακόμη και η περιβόητη προκήρυξη των 4.000( που έγινε 4910..) που ανακοινώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το 2020 μέχρι σήμερα, 18 μήνες μετά δεν έχει καν δημοσιοποιηθεί βρισκόμενη ακόμα στις κατανομές και στις εγκρίσεις. Μια προκήρυξη που και να εκδοθεί τους επόμενους μήνες είναι προφανές, με βάση την εμπειρία μέχρι σήμερα, θα ολοκληρωθεί μετά από 3-4 χρόνια(!!).

Θα σταθούμε στα Επίσημα που υπάρχουν στην Απογραφή ( Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου)http://apografi.gov.gr/.

Σύμφωνα με τα Στατιστικά Μητρώου του Οκτωβρίου 2021, η κατανομή του Προσωπικού στην Υγεία είναι 75.657. Αντίστοιχα όταν παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, τον Ιούλιο του 2019, το Προσωπικό ήταν 79.122. Εάν το υπολογίσουμε 79.122 – 75657= -3.465 λιγότεροι Υγειονομικοί στους 30 μήνες διακυβέρνηση της Ν.Δ. Και αυτό χωρίς να έχουν καταγραφεί οι συνταξιοδοτήσεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021που πρόχειρα υπολογίζονται ( λόγω και των συνταξιοδοτικών αλλαγών μετά το 2022) σε περίπου 1000-1500. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το 2022 θα βρει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πάνω από 4500 λιγότερους Μόνιμους Υγειονομικούς , με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του και τη μάχη που δίνει για να αντιμετωπίσει τη Πανδημία όπως εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα. ( χωρίς να βάζουμε και τους 5000 Υγειονομικούς που είναι σε Αναστολή και η Κυβέρνηση θέλει να τους απολύσει…)

Και δεν είναι μόνο το θέμα των προσλήψεων που η Κυβέρνηση αποδεικνύει το «πραγματικό» της πρόσωπο για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ και τη σταθερή υπονόμευση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι και ζητήματα Θεσμικά που προκαλούν τη κοινή λογική και επιβεβαιώνουν την απόφαση της Κυβέρνησης να μην ενισχύσει ουσιαστικά τις Δομές Υγείας. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η αδιαφορία να συσταθούν οι Θέσεις Νοσηλευτών ΜΕΘ, που είναι ζωτικής σημασίας για να στελεχωθούν και να λειτουργούν οι νέες ΜΕΘ. Που έχουν νομοθετηθεί από το Μάιο του 2020 και 20 μήνες μετά έχουν συσταθεί μόνο 420 (από τις 1000) και δεν έχει προκηρυχθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ((!!). Και ας φωνάζουν οι «ήρωες» για την ανάγκη ΑΜΕΣΩΝ προσλήψεων για τις ΜΕΘ. Και ας μένουν κενές ή να υπολειτουργούν αναγκαίες και χρήσιμες κλίνες. Εάν αυτό δεν είναι εγκληματικό, οι λέξεις χάνουν το νόημα τους…

Είναι προφανές, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποιώντας το σχέδιο της, που πλέον παρουσιάζεται και επίσημα από το Υπουργείο Υγείας, με κλεισίματα Νοσοκομείων, συμπτύξεις κλινικών και Τμημάτων, αλλαγή ρόλων και λειτουργίας Δημοσίων Δομών έχει αποφασίσει να συνδράμει στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών με το περιορισμό των μόνιμων προσλήψεων Υγειονομικών. Και ενώ από τη μια περιορίζει τις προσλήψεις από την άλλη απολύει τις Ατομικές Συμβάσεις, πάνω από 6.000 για να έρθουν οι καλοί εργολάβοι, κρατάει σε ομηρεία τους Συμβασιούχους και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και καθιστά «μονόδρομο» τις συμπράξεις με τους Ιδιώτες δίνοντας τους κυρίαρχο λόγο και ρόλο στο «Νέο ΕΣΥ» που προωθεί η Κυβέρνηση.

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης η απάντηση των εργαζομένων και της Κοινωνίας είναι μόνο μία:

Αγώνας διαρκείας για ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Υ.Γ: Η Κυβέρνηση Ν.Δ- Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φαίνεται θα ολοκληρώσει την Κυβερνητική της θητεία ( είτε πρόωρα είτε κανονικά το 2023) χωρίς να έχει προσλάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ- ΟΥΤΕ ΕΝΑΜΟΝΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ με δική της Προκήρυξη(!!). Το ίδιο είχε γίνει και με τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τη Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου της περιόδου 2010-2014.ΤΥΧΑΙΟ; Δεν νομίζουμε….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….