Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Τελικά κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτεται όλο και πιο ξεκάθαρα, τι εννοεί η Κυβέρνηση με το Επιτελικό Κράτος. Το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χαρακτηριστικό δείγμα της επέλασης του Κομματικού Κράτους, της άρρηκτης σχέσης των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ με την  Διοίκηση και ο διαρκής αγώνας για το «ποιος κάνει κουμάντο»  και κινεί τα νήματα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Τα πριν αλλά και τα πιο πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι πλέον κουμάντο κάνουν τα παλληκάρια της ΔΑΚΕ, αφήνοντας τη Διοίκηση το ρόλο απλού  θεατή…

Αφού τακτοποίησαν τα δικά τους παιδιά, εξαπολύοντας πογκρόμ διώξεων, έκρυψαν κάτω από το χαλί κάθε καταγγελία εργαζομένου, δίνοντας απλόχερα άλλοθι στη Διοίκηση. Μάλιστα έφτασαν στο έσχατο σημείο, να καλύψουν χωρίς ντροπή στέλεχος τους, που αποδεδειγμένα άσκησε bulling σε εργαζόμενο. Και αφού, βρίσκονται πίσω από κάθε δίωξη και τιμωρία εργαζομένων, αποφάσισαν να δείξουν σε όλους ποιος διοικεί το Νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας να απαντούν εκ μέρους της Διοίκησης, για όσα έπραξε μετά από τις δικές τους προτάσεις.

Μετά τη τιμωρία εργαζομένων με στέρηση αποδοχών!!( με έωλες κατηγορίες)  υπήρξε σχετική  ερώτηση στη Βουλή και καταγγελίες από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλοντας τη Διοίκηση και τις διώξεις που έχει εξαπολύσει κατά εργαζομένων.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, απέναντι στις καταγγελίες ενός Κόμματος, θα περίμενε κανείς να απαντήσει η Διοίκηση, όπως προβλέπεται. Δυστυχώς επέλεξε τη σιωπή, κατανοώντας προφανώς τα λάθη της και το αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η υποταγή της στους προύχοντες της ΔΑΚΕ. Ποιος λοιπόν επέλεξε να απαντήσει; Ναι, καλά καταλάβατε. Απάντησε η ΔΑΚΕ, όχι σαν ΔΑΚΕ, αλλά σαν Σωματείο(!!)  χρησιμοποιώντας τη πλειοψηφία που έχουν( χωρίς συνεδρίαση και ενημέρωση των άλλων παρατάξεων..) με μια ανακοίνωση που είναι μνημείο Κομματικού τσαμπουκά και βρίθει από ανακρίβειες, άθλια υπονοούμενα και προσωπικές επιθέσεις. Η χειραγώγηση δε του Σωματείου, για να εξυπηρετήσει με τον άθλιο Κομματικό λόγο της το Κομματικό μηχανισμό και τα γνωστά «Αριστόπουλα», αποτελεί άλλη μια «μαύρη σελίδα», από τις πολλές της πλειοψηφίας, στην ιστορία του Σωματείου.

Δεν χρειαζόταν η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σαν πλειοψηφία του Σωματείου για να καταλάβουμε ποιος κινεί τα νήματα στο Νοσοκομείο. Και ποιος επιβάλει στον Διοικητή να υλοποιεί συγκεκριμένες αποφάσεις, υπακούοντας στις προσταγές του Κομματικού Μηχανισμού και των τοπικών της στελεχών. Απλά επιβεβαίωσε και στους πιο αδαείς για το ποιοι κάνουν κουμάντο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μετά δε τη σχετική ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ως πλειοψηφίας του Σωματείου, και την ανάδειξη της ως της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Διοίκησης του Νοσοκομείου, την επόμενη φορά που θα ζητηθεί συνάντηση των εργαζομένων με τη Διοίκηση, το ραντεβού να γίνει με τη πλειοψηφία του Σωματείου και το Πρόεδρο του Σωματείου, μια και όπως φαίνεται αυτοί διοικούν και η Διοίκηση είναι απλά διακοσμητική..

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους  για τη πλειοψηφία του Σωματείου, τη ΔΑΚΕ και την τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν για την Θεσμική  εκτροπή του. Όταν από εργαλείο οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων, κατάντησαν το Σωματείο διεκπεραιωτή των κομματικών τους επιλογών, ξεπλένοντας από τη μια όλες τις παρανομίες της Διοίκησης και από την άλλη προσφέροντας απλόχερα άλλοθι στις κομματικές τοποθετήσεις που έχουν γίνει ξεπερνώντας κάθε όριο νομιμότητας.

Αλήθεια, απέναντι στις πρωτοβουλίες της πλειοψηφίας του Σωματείου, οι «όλοι το ίδιο είναι» και τα «συνεταιράκια» θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να σφυρίζουν κλέφτικα; Για να δούμε….

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!