Παρασκευή, 27 Μάι 2022

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και έγινε Νόμος του Κράτους η χορήγηση και οι προϋποθέσεις για το Επίδομα για Συνταξιούχους και Ειδικές Κατηγορίες, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η χορήγηση του Επιδόματος για τους Υγειονομικούς, μισός Μισθός, όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, με σχετικές δηλώσεις, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκυλακάκης δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά για τον αριθμό των Δικαιούχων σε σχέση με τον αριθμό που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός, προκαλώντας πλήθος διαμαρτυριών από τους Υγειονομικούς.

Και ενώ το πρωί της Παρασκευής 3/12 ο κ. Σκυλακάκης δεν “γνώριζε” πότε θα δοθεί το Επίδομα ( γίνεται αγώνας για πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν έχουμε ημερομηνίες…) και το ποιοι θα το πάρουν θα το καθορίσει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στην ΕΡΤ1, το μεσημέρι μετά από επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με το Διευθυντή του Γραφείου του κ. Πλεύρη, κ. Κοντός ενημερωθήκαμε ότι: “ το Επίδομα θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 6/12 ( προφανώς με κατάθεση σχετικής τροπολογίας) και θα αφορά ΌΛΟΥΣ” . Και προφανώς, όπως φαίνεται θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Παρά τη σχετική ενημέρωση, θα φανεί η αξιοπιστία της Κυβέρνησης την Δευτέρα 6/12, δεν υπάρχει καμία απόφαση για το εάν το Επίδομα θα είναι Αφορολόγητο- Ακατάσχετο, όπως έγινε με το Επίδομα των Συνταξιούχων- Ειδικών Κατηγοριών.

Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το σχετικό Επίδομα που δόθηκε το Πάσχα του 2020, στην αρχή της Πανδημίας, με τη φορολόγηση μειώθηκε σημαντικά, ενώ αύξησε τις κλίμακες με αποτέλεσμα χιλιάδες Υγειονομικοί να τεθούν εκτός άλλων Επιδομάτων (Πετρελαίου, παιδιών κ. α) χάνοντας πάνω από το 50% του Επιδόματος..

Καλούμε τη Κυβέρνηση στη σχετική τροπολογία που θα καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή να περιλαμβάνεται παράγραφος που θα προβλέπει το Επίδομα Αφορολόγητο- Ακατάσχετο. Εάν θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ η Κυβέρνηση να ενισχύσει τους χιλιάδες Υγειονομικούς των 600-800€ και δεν τους τα πάρει πίσω τα μισά, όπως έγινε με τα Αναδρομικά των Συνταξιούχων.

Εάν δεν το πράξει η Κυβέρνηση, οφείλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΎΡΙΖΑ και τα άλλα Κόμματα το Δημοκρατικού τόξου να το διεκδικήσουν και να το επιβάλλουν. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν για τους “ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες”.

Υ. Γ : Σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει και οι Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, με σχετικές ανακοινώσει και υπομνήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης: « Με τις 4000 προσλήψεις θα «οχυρώσουμε» το ΕΣΥ να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο!!!». Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας προχωρούν ακάθεκτοι στην αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Και 3ο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε ΝΠΙΔ. Και έπεται συνέχεια…

Άθλιο και απάνθρωπο νομοθέτημα Κυβέρνησης Ν. Δ – Υπουργού Υγείας. «Τιμωρούν» με 16 μήνες χωρίς μισθό, χωρίς ούτε 1 ευρώ(!!!) τους Υγειονομικούς σε Αναστολή. Τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Τόσο μίσος πιά, δεν το χωρά ο νους…

30 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ: 8.679 αποχωρήσεις – 4.561 τα νέα κενά στο ΕΣΥ. Η «ενίσχυση» των Δημόσιων Δομών Υγείας με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών…

Απολύσεις ΣΟΧ- επαναφορά Εργολάβων, ομηρεία Συμβασιούχων, Ιδιώτες Ιατροί στο ΕΣΥ συνέχιση Αναστολών, τέλος η Μονιμότητα. Το «Νέο ΕΣΥ» της Κυβέρνησης Ν.Δ….