Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Πρωτοφανές(!!). Ακύρωσαν τις Εκλογές στις 25/6, γιατί έτσι γούσταραν(!!). Ήρθε η ώρα να ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ…

Το ζήσαμε και αυτό και δεν το πιστεύουμε(!!). Οι προγραμματισμένες Εκλογές της Ένωσης Νοσηλευτών  Ελλάδος για τις 25/6/2021 δεν έγιναν και κανείς μέχρι σήμερα δεν ξέρει το λόγο. Χωρίς να έχει δοθεί ούτε ΜΙΑ(1) εξήγηση, χωρίς να υπάρξει ούτε ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  από την Υπηρεσιακή Διοίκηση της ΕΝΕ και την εκκωφαντική «σιωπή» του Υπουργείου Υγείας.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, για ΝΠΔΔ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής των Νοσηλευτών απέναντι στην ανεκδιήγητη Υπηρεσιακή Διοίκηση της ΕΝΕ και τα πεπραγμένα της.

Παρά τη Προκήρυξη των Εκλογών όποτε ήθελαν, τις απίστευτες μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς για την εκλογή των Εφορευτικών Επιτροπών, τους εκλογικούς καταλόγους που δεν τους ξέρει κανείς εκτός από τους ίδιους, τα εκλογικά Τμήματα όπως τους βόλευαν και γενικά ΕΚΛΟΓΕΣ κομμένες και ραμμένες στα ΜΕΤΡΑ τους, ούτε αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν ΑΞΙΟΙ και ΙΚΑΝΟΙ να το φέρουν εις πέρας.

Ενώ λοιπόν ήδη είχαν κατατεθεί τα Ψηφοδέλτια και οι Υποψηφιότητες και ΟΛΟΙ ετοιμάζονταν για τις Εκλογές στις 25/6, ξαφνικά, δυο μέρες πριν τις εκλογές, κατέβηκαν οι διακόπτες και σταμάτησαν τα ΠΑΝΤΑ(!!). Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την Υπηρεσιακή  Διοίκηση της ΕΝΕ, πλατφόρμες ενημέρωσης νεκρές, τηλέφωνα νεκρά, site εκτός τόπου. Και κάποιοι αθεράπευτα ρομαντικοί να ζητούν  πληροφορίες και απαντήσεις μέχρι και στο Υπουργείο. Μάταια όμως, όπως πάντα δεν υπήρχαν απαντήσεις…

Και σήμερα 25/6, Ημέρα των Εκλογών,  ΚΑΝΕΝΑ Εκλογικό Κέντρο δεν λειτούργησε, οι Εφορευτικές έμειναν σπίτια τους. Και όσοι Νοσηλευτές πήγαν στα Εκλογικά Κέντρα, τα βρήκαν κλειστά. Και οι ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν έγιναν, καθιστώντας τη Υπηρεσιακή Διοίκηση της ΕΝΕ έκθετη απέναντι στο Νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Μέχρι και σήμερα, 27/6 Κυριακή, δεν έχει εκδοθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ(1) – ΟΥΤΕ ΜΙΑ(1)  Ανακοίνωση, Δελτίο Τύπου, κείμενο στο site της Υπηρεσιακής Διοίκησης της ΕΝΕ για το πρωτοφανές γεγονός της Ακύρωσης των Εκλογών χωρίς καμία ΕΞΗΓΗΣΗ.  Για άλλη μια φορά, κατώτερη των περιστάσεων…

Μάλιστα, όπως προέβλεπε το Άρθρο 43 του Ν 4764/2020: «Οι αμέσως προσεχείς από τη δημοσίευση του παρόντος εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης της Ε.Ν.Ε. θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021. Μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών παρατείνεται η θητεία των ήδη υπηρετούντων οργάνων διοίκησης της Ε.Ν.Ε.».Ως εκ τούτου, η μη υλοποίηση  της Νομοθετικής ρύθμισης για τη διενέργεια των Εκλογών, από την Υπηρεσιακή Διοίκηση της ΕΝΕ,  τη  καθιστά πλέον ακατάλληλη και Νομικά μετέωρη  με το γράμμα του Νόμου, ανοίγοντας το δρόμο για επικείμενες αναγκαίες Νομοθετικές Παρεμβάσεις, εφόσον το Υπουργείο Υγείας ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο, όπως οφείλει.

Η Υπηρεσιακή Διοίκηση της ΕΝΕ, απέδειξε για άλλη μια φορά, με τον τρόπο που αντιμετώπισε τις Εκλογές, τους υποψηφίους και τους Νοσηλευτές, τη ανικανότητα της, την αλαζονεία της Εξουσίας και το βαθιά Αντιδημοκρατικό της πρόσωπο. Ήρθε η ώρα να ΦΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.

Περιμένουμε από τη ΠΟΕΔΗΝ, τις Κλαδικές Ομοσπονδίες και τις ανεξάρτητες φωνές του Κλάδου, να πάρουν ΘΕΣΗ για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Ακύρωση των Εκλογών από την Υπηρεσιακή Διοίκηση της ΕΝΕ. Γιατί, όπως λέγετε και ισχύει, «η ΣΙΩΠΗ είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ». Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Εκτός, αν αληθεύουν οι διαδώσεις ότι ήδη έχουν δηλώσει «πρόθυμοι» και έχουν πάρει σειρά,  για να εξυπηρετήσουν το Υπουργείο στα πιθανά σχέδια του για την επόμενη μέρα στην ΕΝΕ. Για να δούμε τι θα δούμε…

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα Δέοντα. Κάθε άλλη απόφαση το εκθέτει ανεπανόρθωτα σε ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές. Ιδού η Ρόδος….

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!