Δευτέρα, 2 Αύγ 2021

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – Και το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί του Γιώργου Ζαΐρη

ΧΑΪΔΑΡΙ, 05/04/2021

Καλησπέρα συναδέλφισσες – οι, και καλή δύναμη σε όλες και όλους. Σήμερα θα θίξω ένα θέμα το οποίο το παρακολουθώ αρκετά χρόνια και έχω τοποθετηθεί πολλές φορές. Ποιο ειναι αυτό; Ενοικιαζόμενα κτίρια εξωτερικών στεγαστικών δομών Ψυχικής Υγείας αλλά και  απεξάρτησης 18ΑΝΩ του ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Θα μου πείτε εδω δεν μπορούν να λυθούν τα αυτονόητα πχ. Υποστελέχωση εργαζομένων, ελλείψεις σε ατομικά μέτρα προστασίας, πληρωμή δεδουλευμένων, ασθενοφόρο και πόσα ακόμα, θα ασχοληθούμε με τα κτίρια;;

Ναι, με όλα πρέπει να ασχοληθούμε όσον αφορά το Νοσοκομείο που εργαζόμαστε. Να διεκδικούμε, να καταγγείλουμε, αλλά να μην μείνουμε εκεί, στο στείρο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ αλλά να προτείνουμε και λύσεις.

Για πάμε λοιπόν, δυστυχώς όταν οι αγελάδες ήταν παχιές…πολύ παχιές, πριν 15+ έτη ενοικιάστηκαν κτίρια σε όλη την Αττική… βαριά κτίρια, με βαριά ονόματα ιδιοκτητών 🙂 Τι να πρωτοθυμηθούμε τα Εξ. Ιατρεία στην πλατεία Βάθης!!! την Παλλήνη !!! το κτίριο συγγενή του κου που έκλεισε την ΕΡΤ!! Ή τα άθλια ξενοδοχεία στο Κέντρο της Αθήνας  που έγιναν σε μια νύχτα δομές με ιδιοκτήτες συγγενών Υπουργών και Βουλευτών.

Το πακέτο χρημάτων ερχόταν και έφευγε… και τι ακριβώς έμεινε μετά από το τέλος αυτών των ενοικιαζόμενων κτιρίων… ΤΙΠΟΤΑ μια φούσκα.. αέρας κοπανιστός, χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου άρα όλων μας, πήγαν σε τσέπες ιδιοκτητών για κτίρια που τα περισσότερα ήταν ακατάλληλα για Οργανισμό.

Εδώ χρειάζεται η πολιτική βούληση και να βαδίσουμε σε ένα σχέδιο που να αφήνει για πολλά έτη μια προίκα γι τις επόμενες γενιές, ένα Οργανισμό πρότυπο. Η θέση είναι απλή και ξεκάθαρη. ΚΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ.

Να αξιοποιηθούν τα κενά κτίρια άλλων Δημόσιων Οργανισμών που ρημάζουν, και κάποιοι παλιότερα τα είχαν ονομάσει και »σαπάκια΄΄, να επενδύσουμε σε αυτά και να φτιάξουμε κτίρια κοσμήματα για τις στεγαστικές δομές ή τις δομές για το πρόγραμμα 18 ΑΝΩ στην κοινότητα.

Δυστυχώς μια μόνο Διοίκηση πριν χρόνια, του κου Χαραλαμπάκη Όθωνα, είχε ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την κατεύθυνση. Από ότι φάνηκε δεν είχε τύχη και αυτή προσπάθεια, γιατί οι τότε κυβερνώντες δεν ήθελαν να κατευθυνθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ηρθαν και έφευγαν Διοικήσεις απο το ΨΝΑ, μα ιδιοκτήτες έμεναν. Οι μόνες προσπάθειες απο κάποιες Διοικήσεις, ήταν να μειώσουν τα υπέρογκα ενοίκια. Μειώθηκαν και….τι; τι έμεινε, συνάδελφοι, τίποτα Εκατομμύρια ευρώ σκορπίστηκαν στους 5 ανέμους.

Πάμε στο σήμερα. Η 16ετία αυτών των κτιρίων έληξαν άρα πρέπει να βαδίσουμε σε μια καινούρια εποχή…. Δυστυχώς συνεχίζεται το ίδιο λάθος, που πλέον δεν είναι λάθος, αλλά στάση, κατεύθυνση . Σε μια περίοδο που αρμέχτηκαν οι αγελάδες, σε μια χώρα που την χρεοκόπησαν, με μνημόνια και επιτηρήσεις σε μια χώρα που ταλανίζεται και απο τον φονικό ιο… η στάση και η κατεύθυνση παραμένει η ίδια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Διαβάζοντας στο Διαύγεια βρήκα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα . Θα αναπτυχθεί στην κοινότητα ένα Οικοτροφείο για άτομα έως 65 ετών με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά προβλήματα» στον Δήμο Φυλής και σε όμορους Δήμους. Προκηρύσσεται ένας δημόσιος διαγωνισμός στις 19- 4-2021,  ετήσιας δαπάνης εως 72.000 € ενος κτιρίου 450τμ . Η διάρκεια αν βρεθεί το κτίριο είναι 9ετής. Αρα ας πούμε οτι ενοικιάζουμε στις πιο πάνω περιοχές ενα κτίριο πχ 70.000€Χ9έτη =630.000€ Μάλιστα, που θα πάνε αυτά τα χρήματα;…στο χιόνι, ή καλύτερα στις τσέπες κάποιων νέων ιδιοκτήτων.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%99%CE%A3%CE%A5469%CE%975%CE%A9-%CE%95%CE%95%CE%92?inline=true

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ… εδω είναι και οι διαφορές μας…ΟΧΙ

Οφείλεται να σεβαστείτε μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Βρείτε ΚΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ. Κάντε ανακαινίσεις και φτιάξτε τα κτίρια και δημιουργήστε τις δομές που θέλουμε να αναπτύξουμε. Θα βρείτε δυσκολίες, θα σκοντάψετε, κάποιοι θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν προς αυτή την κατεύθυνση, που για εμένα αυτή είναι η λύση …. σας έχω βρε αδέρφια, αλήτες πουλιά και άλλη λύση. Πηγαίνετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών, δεν θέλετε εκεί ή δεν μπορείτε , άντε σας πάω και πιο πέρα, απευθυνθείτε ως Δημόσιος Οργανισμός σε μια συστημική Τράπεζα. Πάρτε Δάνεια, αγοράστε τα κτίρια, θα τα αποπληρώσουμε σε 10, σε 20χρόνια, σε 30χρόνια…. στο τέλος της αποπληρωμής θα είναι ιδιοκτησία του ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Εδω λοιπόν χρειάζεται πολιτική βούληση, σχέδιο και πλάνο ετών για ένα ειδικό Νοσοκομείο. Αυτό που σας προτείνω ονομάζεται μεταρρύθμιση. Ένα μικρό κομμάτι μεταρρύθμισης. Όχι στα λόγια, στα έργα.

*και κλείνω με αυτό. Επειδή έχω μιλήσει και έχω συζητήσει άπειρες ώρες με μεταρρυθμιστές και ανθρώπους που έχουν όραμα. Δυστυχώς συνεχίζεται η απλή διαχείριση των πραγμάτων στο ΨΝΑ και γενικότερα στην Ψυχική Υγεία. Δυστυχώς οι κατευθύνσεις δίνονται για να φτιαχτούν ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, όπως και στο παρελθόν. Λάθος κατεύθυνση, το βάρος πρέπει να δοθεί στην κοινότητα, στην πρωτοβάθμια Οργάνωση της Ψυχικής Υγείας, στα ΚΨΥ, στα Κέντρα Ημέρας,  στις κινητές Μονάδες και όχι ΜΟΝΟ στην στέγαση των ψυχικά πασχόντων,  που και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα., όμως το βάρος πρέπει να δοθεί στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Ψυχικής Υγείας. Να αντιμετωπιστεί η όποια ψυχική νόσο στον τόπο διαμονής του κάθε συμπολίτη μας. Και όλο αυτό χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό, πολιτική βούληση για την  ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την εμπέδωση της κοινοτικής μορφής παροχής υπηρεσιών. 

Με εκτίμηση,

ΖΑΪΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ)

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η ΕΔΕ και η εμπλοκή της Προέδρου του Σωματείου και να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στη τρομοκρατία της ΔΝΥ. Τα Σωματεία ούτε εκβιάζονται ούτε χειραγωγούνται(!!).

Νοσοκομείο Καστοριάς: Παράνομες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Υπαλλήλων με «σημείωμα» από το Βουλευτή της Ν.Δ(!!). Το Επιτελικό Κράτος των «Κουμπάρων» δίνει ρέστα…

Γ. Ν ΛΕΡΟΥ: Ο γνωστός δεξιός ρατσιστής Εκπρόσωπος Εργαζομένων απαιτεί την Απόλυση Εργαζομένου ΑΜΕΑ(!!). Θα τον μαζέψει κανένας

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Πρωτοφανές(!!). Ακύρωσαν τις Εκλογές στις 25/6, γιατί έτσι γούσταραν(!!). Ήρθε η ώρα να ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ…

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.