Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

Ήταν τα Μνημονιακά χρόνια της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου( για να μη ξεχνιόμαστε..) που με Υπουργό Υγείας τον κ. Γεωργιάδη και Δημόσιας Διοίκησης το κ. Μητσοτάκη που έκλεισαν Νοσοκομεία και χιλιάδες Υγειονομικοί τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα. Τότε που ο Άδωνης φώναζε «μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα, ΕΜΕΙΣ κάνουμε τις απολύσεις» και ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε «ότι με τη διαθεσιμότητα 7800 Υγειονομικών, πιάσαμε τους στόχους που μας έθεσε η Τρόικα…»

Ένα από τα Νοσοκομεία που έκλεισαν ήταν και το Δυτικής Αττικής ( όπως η Πολυκλινική, το Πατησίων, τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ κ. α ). Παρέμεινε μόνο μια ΜΤΝ και υποτυπώδη εργαστήρια και ΤΕΙ, λίγο διοικητικό. Το προσωπικό διαμοιράστηκε  σε άλλα Νοσοκομεία. Έκτοτε παρέμεινε έτσι. Επί Ν.Δ απόκτησε και άλλη χρησιμότητα, σαν τόπος «εξορίας» ανεπιθύμητων Στελεχών.

Η Πανδημία και η ανάγκη για κλίνες covid, «υποχρέωσαν» τη Κυβέρνηση να ξανανοίξει μια Κλινική για ελαφριά  περιστατικά με 1-2 Μόνιμους και Επικουρικούς Γιατρούς και Νοσηλευτές. Μάλιστα ήταν τέτοιο το «ενδιαφέρον» για τη λειτουργεία που και στο Πρώτο Κύμα αλλά και στη συνέχεια, μόλις μειωνόταν τα περαστικά έκλεινε(!!) η Κλινική και το προσωπικό γύρναγε στη Νίκαια. Τόσο ωραία..

Στο Νοσοκομείο αυτό, ο σχεδιασμός που υπήρξε από τη προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την επαναλειτουργία του, προέβλεπε την ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικής Κλινικής. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ με χορηγία γνωστού Εφοπλιστή ( που έτσι πλέον θα ονομάζεται το κτήριο) ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του κτηρίου και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αφορά 12 κλίνες ( με προοπτική να γίνουν 15..) και θα αφορά εφήβους μέχρι 18 ετών.

Για τη Στελέχωση της Κλινικής, δεν έγινε ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μόνιμη Πρόσληψη και θα καλυφθεί με 1-2 Μόνιμους Νοσηλευτές, 7-8 Επικουρικούς και ένα μετακινημένο Παιδοψυχίατρο από το Θριάσιο ( αφήνοντας χωρίς κάλυψη όλη τη Δυτική Αττική..) 2 Ψυχολόγους και 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς από τη Νίκαια. Προφανώς χρειάζεται το απαραίτητο προσωπικό για να «γεμίσει» τα πλάνα των εγκαινίων και τις χαιρετούρες του κ. Πρωθυπουργού και των παρατρεχάμενων.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τη Τρίτη 14/6, παρουσία του κ. Μητσοτάκη(;)Υπουργών Υγείας, Βουλευτών και του Δωρητή.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης, επιστρέφει 10 χρόνια μετά σε ένα Νοσοκομείο που έκλεισε ο ΙΔΙΟΣ και η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου (Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ)  για να εγκαινιάσει μια Κλινική χωρίς Μόνιμο Προσωπικό     ( που το πιο πιθανό θα υπολειτουργεί ή δεν θα λειτουργεί…) και με το υπόλοιπο Νοσοκομείο ΚΛΕΙΣΤΟ(!!). Και με καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ για τη ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής.

Και αφού γίνει η φιέστα και κλείσουν τα φώτα, και φύγουν οι Επίσημοι και ο κ. Πρωθυπουργός η ΑΝΑΓΚΑΙΑ επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής θα είναι το ζητούμενο, τα ράντζα θα πλημμυρίζουν το Αττικό και τη Νίκαια και η Κυβέρνηση θα ασχολείται μόνο με το deal με τους Ιδιώτες  τους Εργολάβους και τα απογευματινά χειρουργεία. Γνωστές οι Κυβερνητικές προτεραιότητες…

Με αποφάσεις τους Σωματεία Νοσοκομείων θα δώσουν το παρών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την εκδήλωση των «εγκαινίων» διεκδικώντας Αγωνιστικά την ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής με Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού και ανάπτυξη Κλινικών.

ΝΑ ΕΠΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υ.Γ : Είναι η ώρα απέναντι στα «σχέδια» της Ν.Δ για το Νοσοκομείο, να υπάρξει από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιβεβαιωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το μέλλον του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Περιμένουμε…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).