Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

Στο πρώτο ραντεβού του Υπουργού Υγείας με την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, στις αρχές Σεπτέμβρη,  ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει: «Από μένα δεν θα ακούσετε ψέματα και υποσχέσεις. Το όχι θα είναι όχι και το ναι θα είναι ναι. Ότι σας πω ότι μπορεί να γίνει θα γίνει, εάν όχι δεν θα γίνει.».

Από τότε, στις 2 συναντήσεις που έγιναν με την Ε.Ε  της ΠΟΕΔΗΝ (21/9 και 21/10) ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης  στα ερωτήματα μελών της Ε.Ε δήλωσε όπως αποτυπώθηκε  από τη σχετική ενημέρωση της  ΠΟΕΔΗΝ.

« Οι συμβάσεις των Επικουρικών, που λήγουν 31/10/2021  θα ανανεωθούν ΟΛΕΣ ανεξάρτητα εάν έχουν εμβολιαστεί ή είναι σε Αναστολή, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους στη μάχη της Πανδημίας..». Έτσι με τη σχετική Νομοθετική πρωτοβουλία, δόθηκε η δυνατότητα να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Όλων των Επικουρικών και όσων ήταν σε Αναστολή, αφού οι συμβάσεις κατά τη ψήφιση του Νόμου ήταν ενεργείς. Έτσι πολλά Νοσοκομεία, προχώρησαν στην ανανέωση ΌΛΩΝ των Συμβάσεων που έληγαν 31/10, έως 31/3/2022. Μάλιστα το Υπουργείο, σε σχετικά ερωτήματα υπηρεσιών, απαντούσε ότι η Παράταση έως 31/3/2022 αφορά και όσους είναι σε Αναστολή. Το ίδιο υποσχέθηκε και στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ για τους Επικουρικούς Ιατρούς που είναι σε Αναστολή.

Και ξαφνικά, στις 29/10 το Υπουργείο, μέσω των γνωστών «λαγών» σε διατεταγμένη υπηρεσία, έκανε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και πέταξε στο «κάλαθο των αχρήστων» τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που είχε στη ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και τους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης «Το μέτρο της αναστολής για του ιατρούς θα παραμείνει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, με την τροπολογία η οποία θα συζητηθεί αύριο, θα έχουμε παράταση μέχρι τις 31/12 για επανεξέταση, ενώ παράλληλα οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα και η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί». Προφανώς το μέτρο θα ισχύσει και για το Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό που είναι σε Αναστολή και οι συμβάσεις έληγαν στις 31/10/2021.

Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης της Ν.Δ και τα «ψεύτικα τα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ» του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη. Παρά τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ απέναντι στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους, μέσα σε μια μέρα, χωρίς ντροπή και αιδώ,  πετάνε στο δρόμο δεκάδες Επικουρικούς εργαζόμενους, σαν «στυμμένες λεμονόκουπες» διαγράφοντας μονοκοντυλιά τόσα χρόνια προσφοράς, ιδιαίτερα τη περίοδο της Πανδημίας. Όπως φαίνεται, τα «χειροκροτήματα» έχουν τελειώσει προ πολλού, τώρα έρχονται οι απολύσεις…

Εμείς καταθέσαμε στη Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ πρόταση για ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση, την Πέμπτη 4/11 με αίτημα:

ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 31/3/2022. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ!!.

Υ.Γ : Θα υπάρξει, έστω και σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον , πρωτοβουλία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και των άλλων Κομμάτων, ή η άθλια μεθόδευση και ο εμπαιγμός Κυβέρνησης-Υπουργού Υγείας θα μείνει αναπάντητη; Περιμένουμε…

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!