Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

Μπήκε και ο Ιούνιος και ακόμα η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων για τα δεδουλευμένα και τις Εφημερίες των εργαζομένων στην Υγεία για το Β΄ Τρίμηνο του 2022.

Παρά τις σχετικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις των Ομοσπονδιών αλλά και Σωματείων, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υγείας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ δεν έχουν προχωρήσει στη σχετική εκταμίευση εδώ και 1 ½ μήνα, μη δίνοντας ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ για τη καθυστέρηση.

Προκαλεί δε απορίες η «καθυστέρηση» αυτή γιατί πρόκειται για ΜΟΝΙΜΗ και ΤΑΚΤΙΚΗ δαπάνη, που έχει εγκριθεί από το Προϋπολογισμό και έχει ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ το σχετικό κονδύλι για την ετήσια δαπάνη των δεδουλευμένων των εργαζομένων ( νύχτες, Κυριακές, Αργίες και υπερωρίες) και οι Εφημερίες του Ιατρικού και του Επιστημονικού Προσωπικού.

Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία, λόγω ελλιπών πιστώσεων του Α΄ Τριμήνου, δεν έχουν  καταβληθεί και τα δεδουλευμένα- Εφημερίες του Μαρτίου.

Αντίστοιχα καθυστερήσεις εμφανίζονται και για τη Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Ενώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις Δομές της  Αθμιας, όπου οι καθυστερήσεις και οι διοικητικές αδυναμίες έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις  πολλών μηνών.

Είναι προφανές, ότι οι καθυστερήσεις στη πληρωμή των δεδουλευμένων, αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου απαξίωσης και υπονόμευσης των Δημοσίων Δομών Υγείας- Πρόνοιας- ΕΚΑΒ. Και έρχονται να «δέσουν» με τις απολύσεις των Συμβασιούχων, τη «εγκληματική» καθυστέρηση της Προκήρυξης των 4.000+910 Μόνιμων θέσεων, τις αναστολές λειτουργίας Τμημάτων (Σύρος, Παπανικολάου κ. α ) αλλά και Νοσοκομείων (Καραμανδάνειο) τους 5.000 λιγότερους Μόνιμους Υγειονομικούς, τα χρέη του 1,5 ΔΙΣ τη λειτουργική και οικονομική «ασφυξία» που βιώνουν οι Δημόσιες Δομές Υγείας.

Ακόμα και εάν τις επόμενες μέρες, εκταμιευθεί το κονδύλι, τα σοβαρά προβλήματα από τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ στην Υγεία- Πρόνοια- ΕΚΑΒ θα είναι ΕΔΩ βάζοντας εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία στη προσβασιμότητα των πολιτών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οφείλουν τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις και τις δράσεις τους  για την ΑΜΕΣΗ πληρωμή των δεδουλευμένων και να πάρουν πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός μεγάλου Κοινωνικού Μετώπου για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε ένα Ισχυρό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας- Πρόνοιας- ΕΚΑΒ.

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ- ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).