Τρίτη, 22 Ιούν 2021

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

Δεν έχουν το Θεό τους Κυβέρνηση και τα Παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Με ακόμα ένα παραπλανητικό δημοσίευμα – πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ, προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα για την άδικη μεταχείριση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι υγειονομικοί από την κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως δηλώνει και ο πηχυαίος τίτλος: «Ποιοι Υγειονομικοί επιβραβεύονται πρώτοι. Βοήθημα 1000€».  Και πηγαίνεις στο εκτενές ρεπορτάζ, στις εσωτερικές σελίδες  και τι διαπιστώνεις;  Άνθρακες ο Θυσαυρός…

« Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, πάνω από 4.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ (περίπου 5.000..)  θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ(1.600 μικτά..) μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα, που προωθεί το Υπουργείο.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβλέπει την εκπαίδευσή τους σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ασφαλείς διασώσεις με τα νέα πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής ( δηλαδή τα 2 Νέα Αεροπλάνα και τα 2 Νέα Ελικόπτερα, της Δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου..).

Το σχέδιο εκπονήθηκε, με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ» Το Πρόγραμμα είναι ύψους συνολικά 12.000.000€.

Τα πράγματα όμως δεν όπως φαίνεται τόσο απλά. Οι ώρες που αφορούν τη Θεωρητική κατεύθυνση (όπως λένε θα είναι 300 ώρες/ εργαζόμενο)  θα δοθούν σε ΚΕΚ(;) ,  προφανώς τα γνωστά που διέπρεψαν με τα «σκοιλ ελικικου» και το «Μέτζη του νέουκτη» με τους Επιστήμονες . Έτσι περίπου 4-5.000.000€ θα πάρουν τα ΚΕΚ, προφανώς για να ρεφάρουν τη προηγούμενη χασούρα. Βλέπεις η Κυβέρνηση δεν ΞΕΧΝΑ ποτέ τους φίλους της…

Μάλιστα, μετά το παραπάνω δημοσίευμα, και τη χορήγηση της Εκπαιδευτικής Αποζημίωσης μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ για το ΕΚΑΒ και για να προλάβουν αντιδράσεις και το κράξιμο από τους   υπόλοιπους Υγειονομικούς,  η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη  δήλωσε, στα ΜΜΕ ότι «Το βοήθημα  προς τους εργαζόμενους ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, όπως έχει πει ο κ Πρωθυπουργός θα ανακοινωθεί μετά την πανδημία!!».(σ. σ. Πάμε δηλαδή για 2022…)

Δηλαδή από τα Χριστούγεννα, πήγαμε το Πάσχα και τώρα πάμε στο τέλος της Πανδημίας!!. Δηλαδή όπως λέει και ο Λαός μας «Ζήσε Μάη μου…»

Κανονικό δούλεμα των Υγειονομικών από Κυβέρνηση της Ν.Δ  και τη Λίστα του Πέτσα. Μην πάνε στράφι τόσα εκατομμύρια που έχουν πάρει (> 60.000.000€…)

Απέναντι στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης με «βοηθήματα» τύπου «σκοιλ ελικικου» και το «Μέτζη του νέουκτη»  οι Υγειονομικοί, τώρα που η Κοινωνία αναγνωρίζει τη συμβολή του ΕΣΥ και των Εργαζομένων στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, διεκδικούμε  ΑΜΕΣΑ δίκαιες αμοιβές για τη δουλειά μας, διπλασιασμό Ανθυγιεινού και Ωρομίσθιου, Ένταξη στα ΒΑΕ, Επαναφορά 13ου -14ου  και Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων.

Ας καταλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση και ο κ Μητσοτάκης, ότι οι Εργαζόμενοι στην Υγεία δεν είμαστε κορόιδα να μας φλομώνουν με ψέματα και υποσχέσεις και βοηθήματα «μαϊμού». Τους έχουμε πάρει χαμπάρι και θα τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα να δώσουν  την ΑΠΑΝΤΗΣΗ τους οι Υγειονομικοί…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ