Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Η Κυβέρνηση, με σχέδιο Νόμου, έθεσε σε αναστολή από 1/9, όσους εργαζόμενους στην Υγεία δεν είχαν εμβολιαστεί. Το επιχείρημα ήταν ότι « οι ανεμβολίαστοι είναι επικίνδυνοι για τους ασθενείς..» που έγινε σημαία των χρυσοπληρωμένων ΜΜΕ, ανεξάρτητα του ότι αυτό δεν αποδεικνυόταν από πουθενά, ούτε επιστημονικά, ούτε στατιστικά. Ούτε ακούστηκαν οι προτάσεις μας, για τη παραμονή στην εργασία με 2 rapid test εβδομαδιαίως ( όπως οι εκπαιδευτικοί..).  Έτσι πάνω από 7.000 εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή, με ολική στέρηση του μισθού τους, γεγονός που έθετε σοβαρό θέμα επιβίωσης για όλους τους συναδέλφους. Και σύμφωνα, με τη πρόσφατη δήλωση του κ. Πλεύρη, η Κυβέρνηση θα επεκτείνει το καθεστώς των Αναστολών και πέρα της 31/10/2021 όπου έληγε, με νέα Νομοθετική ρύθμιση.

Σε όσους συναδέλφους δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν, για λόγους υγείας, δόθηκε η δυνατότητα μέσω ειδικών επιτροπών να εξαιρεθούν του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Παρά το ότι κατάθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά πολλοί συνάδελφοι, οι εξαιρέσεις ήταν περιορισμένες, προφανώς στα πλαίσια των Κυβερνητικών σχεδιασμών.

Έτσι, εκατοντάδες συνάδελφοι  που γυρνούν πίσω στη δουλειά, εξαιρούμενοι του Υποχρεωτικού Εμβολιασμού, θα  δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΝΟΜΙΜΑ, ενώ παραμένουν Ανεμβολίαστοι (!!), με τη πρόβλεψη για 2 rapid test εβδομαδιαίως, όπως προβλέπουν σχετικά έγγραφα (5η ΥΠΕ) . Δηλαδή αυτό που διεκδικούσαμε από την αρχή Συνδικάτα και Εργαζόμενοι, για παραμονή στην εργασία με τακτικά test και τήρηση ΌΛΩΝ των πρωτοκόλλων και μέτρων προστασίας(!!).

Καταρρέει με πάταγο το Κυβερνητικό αφήγημα της «επικινδυνότητας» και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για να τεθούν σε αναστολή χιλιάδες Υγειονομικοί, ήταν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την αποτυχία των Εμβολιασμών, να στοχοποιήσει και να εκθέσει ( με τη συμβολή των πρόθυμων  ΜΜΕ) τους «ήρωες» στη κοινωνία και να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για τις επικείμενες συρρικνώσεις και Ιδιωτικοποιήσεις, όπως προβλέπει το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ».

Διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ :

Να μην παραταθεί το καθεστώς των Αναστολών, πέρα της 31/10/2021.

Να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι που είναι σε Αναστολή και να εργάζονται με 2  rapid test εβδομαδιαίως  και τήρηση ΌΛΩΝ των πρωτοκόλλων και μέτρων προστασίας. Να υπάρχει τακτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές.

Να  διορθωθεί ΑΜΕΣΑ η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για στέρηση Μισθού, κατά παράβαση κάθε έννοιας ΔΙΚΑΙΟΥ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Σε αυτή τη κατεύθυνση να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.

ΚΑΘΟΛΙΚΟ  ΑΙΤΗΜΑ:  Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!!.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!