Κυριακή, 23 Ιαν 2022

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»

Στις 23 Ιουλίου, η Κυβέρνηση έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Εργαζομένων στις Δομές Υγείας και στη Πρόνοια  και την αναστολή εργασίας και μισθού σε όσους δεν εμβολιαστούν από 1/9/2021. Τη σχετική διάταξη ψήφισε και το ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, η εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «ως ΚΙΝΑΛ είμαστε θετικοί στην υποχρεωτικότητα για αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων. Είναι επιβεβλημένος ο εμβολιασμός τους και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή και την υγεία αυτών που δουλειά τους είναι να υπηρετούν τους πολίτες και βέβαια η υποχρεωτικότητα, για να είμαστε σοβαροί σε αυτά που λέμε, θα σημαίνει και κάποιες επιπτώσεις για όσους δεν εφαρμόζουν τους κανόνες. Είναι αδιανόητο λοιπόν, πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «να υπάρχουν ανεμβολίαστοι σε δομές υγείας και ας αφήσουν πολλοί τα κηρύγματα περί δικαιωμάτων με τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να τα τεκμηριώσουν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι «φορέας θανάτου» ή «ξενοδόχος θανάτου», όπως είπε ο ακαδημαϊκός Τάσιος.»

Στο πλαίσιο αυτό η κα Γιαννακοπούλου ζήτησε από όλα τα κόμματα «να βγουν και να πουν καθαρά τη θέση τους. Στάση υπέρ του εμβολιασμού και ταυτόχρονα να λένε κάποιοι ότι οι επιπτώσεις συνιστούν δήθεν αιτίες διχασμού, είναι θολή θέση. Είναι α-πολίτικη θέση, κανείς δεν μπορεί να θέλει να πατάει σε δύο βάρκες» Η ειδική αγορήτρια του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε καθυστερήσεις στην κυβερνητική πολιτική ακόμα και στο να φέρει αυτή την τροπολογία λέγοντας ότι στην Ιταλία η υποχρεωτικότητα για το σύνολο των υγειονομικών έγινε τον Απρίλιο και σήμερα το 99% είναι εμβολιασμένοι. «Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας για συγκεκριμένους χώρους που η παρέμβαση είναι ανάγκη!» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης.  Με τη ψήφιση του σχετικού άρθρου της υποχρεωτικότητας, το ΚΙΝΑΛ στήριξε για άλλη μια φορά τη Κυβέρνηση  ( όπως και στο νόμο για τις συναθροίσεις..) και πήρε τα «εύσημα» των γνωστών ΜΜΕ σαν «σοβαρή και ώριμη αντιπολίτευση, απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ..».

Η σχετική διάταξη, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και θυμό στους εργαζόμενους. Δεν μπορεί ο εμβολιασμός να προωθηθεί με τιμωρητικές λογικές. Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης ενός κομματιού της κοινωνίας απέναντι στην Πολιτεία, στους θεσμούς της και στην κυβερνητική διαχείριση και η κρίση εμπιστοσύνης απαιτεί μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ο φόβος και η διστακτικότητα δεν απαντώνται με τον φόβο απέναντι στην απόλυση, στην ανεργία και στη φτώχεια. Αν δεν εμβολιάσουμε με εμπιστοσύνη και ασφάλεια την κοινωνία, όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι επειδή έχει αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κουλτούρα, επειδή έχει κουλτούρα μηδενικής ανοχής και αδυνατεί να διασφαλίσει πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις , δεν μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις αυτές. Δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τη στήριξη του συστήματος υγείας και του κοινωνικού κράτους,  δεν μπορεί να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Και ενώ φουντώνουν οι αντιδράσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία από 1/9 και στη Πρόνοια από 16/8, οδηγούνται σε αναστολή εργασίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα με κλεισίματα-συρρικνώσεις Κλινικών- Τμημάτων στα Νοσοκομεία και στη Πρόνοια, με το 4ο κύμα να πολιορκεί ήδη τις Δημόσιες Δομές, ξαφνικά το ΚΙΝΑΛ ανακάλυψε τα προβλήματα που προκαλούνται από τη διάταξη που ψήφισε, με ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ των συνεπειών που θα προκαλούσε, όπως δήλωναν οι Βουλευτές του, αποφάσισε να κοροϊδέψει  για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.

Κατέθεσε σχετική ερώτηση, με Θέμα: Κίνδυνος δυσλειτουργίας των δομών υγείας της χώρας λόγω του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών(!!)  ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό:  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας κλινικών του ΕΣΥ και δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού ως συνέπεια της εφαρμογής του ν. 4820/2021; 2. Πως σκοπεύετε να αποφύγετε τις δυσλειτουργίες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ για τον ίδιο λόγο; 3. Είναι στις προθέσεις σας να αναστείλετε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις δομές υγείας της χώρας.

Οι επιτελείς του ΚΙΝΑΛ, βλέποντας να φουντώνει στην κοινωνία η αντίδραση, σκέφτηκαν πως μπορούν να καβαλήσουν το κύμα, αποσιωπώντας πως είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι όσων πρόκειται να συμβούν σε μία εβδομάδα στο υγειονομικό σύστημα. Καλό είναι να ξεκαβαλήσουν και να ζητήσουν συγνώμη, ομολογώντας το τραγικό τους ολίσθημα, αντί να κοροϊδεύουν κατάμουτρα 100.000 υγειονομικούς. Όσοι πιστεύουν ότι οι Υγειονομικοί έχουν «μνήμη χρυσόψαρου» και θα ξεχάσουν τι έλεγαν και τη ψήφιζαν ένα μήνα πριν οι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ «χέρι- χέρι» με τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, αποδεχόμενοι ότι «η υποχρεωτικότητα, για να είμαστε σοβαροί σε αυτά που λέμε, θα σημαίνει και κάποιες επιπτώσεις για όσους δεν εφαρμόζουν τους κανόνες»  θα πάρουν τις απαντήσεις από τους εργαζόμενους  το επόμενο διάστημα.

 Υ.Γ :  Όσοι πιστεύουν ότι στο  ΚΙΝΑΛ εκτιμούν πως μπροστά στο αδιέξοδο η κυβέρνηση πρόκειται να αποσύρει το μέτρο της αναστολής καθηκόντων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και προσδοκούν να επωφεληθούν πολιτικά, υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι το υπέδειξαν με την ερώτησή τους, κάνουν λάθος. Αυτά ταιριάζουν σε τυχοδιώκτες και όχι σε μια σοβαρή Αντιπολίτευση, όπως αποδεικνύεται ότι ασκεί το  ΚΙΝΑΛ. Η σχετική ερώτηση  επιβεβαιώνει απλά τη «σοβαρότητα…»

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί