Κυριακή, 9 Μάι 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακόμη μία δίωξη υγειονομικού, από την «απαστράπτουσα» κυβέρνηση και τα όργανά της. Ο Θανάσης Σιούλης, εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), καλείται για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, που εκδόθηκε μετά από αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη.

Για την ιστορία, το Νοέμβριο του 2020, όταν τα Νοσοκομεία στέναζαν και τα κρεβάτια της ΜΕΘ δεν έφταναν, ο κ. Σιούλης είχε το θάρρος να βγει και να πει δημόσια τι συμβαίνει. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έσπευσε να τον διαψεύσει τότε, και τελικά, οι καταγγελίες του γιατρού δεν ερευνήθηκαν ποτέ, ερευνάται όμως ο ίδιος, τώρα, τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά!

Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στην γνωστή πια μεθοδευμένη τακτική της κυβέρνησης, των διώξεων των υγειονομικών που αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ. Με αυτήν την τακτική, προηγήθηκαν οι διώξεις της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, και μια σειρά σοβαρών διώξεων υγειονομικών που αγωνίζονται για την δημόσια υγεία και τους ασθενείς.

Είναι πασίδηλο ότι στόχος είναι η ΦΙΜΩΣΗ όλων των στομάτων που τολμούν να ανοίξουν και να εκθέσουν την κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Είναι πασιφανές ότι ΔΙΩΚΕΤΑΙ και ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η συνδικαλιστική δράση, και κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που έχουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Δεν θα περάσει όμως η τρομοκρατία

Είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε και να στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους που αντιστέκονται σθεναρά.

Είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε για το ΕΣΥ, τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Είμαστε εδώ για να εγκαθιδρύσουμε ξανά, τη Δημοκρατία που καταστρατηγείται καθημερινά και απροκάλυπτα.

 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΘ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3 ΣΤΙΣ 9:30, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ.

«Ας μην επιτρέψουμε στους ψεύτες να μας φορτώσουν τον τίτλο τους»

όπως δήλωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Αγώνας Διαρκείας για ένα Ισχυρό Δημόσιο-Δωρεάν Σύστημα Υγείας. ΟΧΙ στον Εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Ένα χρόνο μετά τα «χειροκροτήματα» τις «υποσχέσεις» και το Έκτακτο Επίδομα, ήρθαν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ οι Διώξεις και ο Εμπαιγμός. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Κυβέρνησης Ν.Δ και κ. Μητσοτάκη…

Ερώτηση Βουλευτών του Σύριζα για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ( “Δαφνί” και “Δρομοκαϊτειο”) προς τον Υπουργό Υγείας

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία. Δεν Σιωπούμε: Αναδεικνύουμε τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – Και το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ καλά κρατεί του Γιώργου Ζαΐρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Κυβέρνησης-Υπουργείου, εάν μετατραπεί το Θριάσιο σε Νοσοκομείο ΜΟΝΟ covid Περιστατικών. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;