Τρίτη, 28 Σεπ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Κυβέρνησης-Υπουργείου, εάν μετατραπεί το Θριάσιο σε Νοσοκομείο ΜΟΝΟ covid Περιστατικών. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;

Το Θριάσιο Νοσοκομείο, αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ Νοσοκομειακή Μονάδα Όλης της Δυτικής Αττικής. Καλύπτει τις ανάγκες πάνω από 300.000 Μόνιμων Κατοίκων των Τοπικών Δήμων, αλλά και περιοχών της ευρύτερης περιοχής και όμορων Νομών( Κορινθίας, Βοιωτίας, Αργολίδας). Ενώ η Αττική Οδό και η εύκολη πρόσβαση, έχει κάνει το Θριάσιο Νοσοκομείο Αναφοράς σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική. Προσθέτοντας δε και τους εργαζόμενους στις εκατοντάδες Βιομηχανίες και χιλιάδες βιοτεχνίες της Βιομηχανικής Περιοχής του Θριασίου, και τις μεγάλες, πληθυσμιακά, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχουν μόνη διέξοδο για παροχή υγείας το Νοσοκομείο, έχουμε τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, αριθμητικά και ποσοτικά, ανθρωπογεωγραφία που εξυπηρετεί, εδώ και χρόνια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Παρά τις τεκμηριωμένες, Επιστημονικά και Υπηρεσιακά, αναφορές για τη μη καταλληλότητα του Νοσοκομείου για Νοσηλεία covid, το Νοσοκομείο έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς από την αρχή της Πανδημίας, με μια Κλινική (που έγιναν 2 στη πορεία..) και μια ΜΕΘ. Καθεστώς που διατήρησε σε όλη τη περίοδο, με σημαντική αναστολή, των άλλων λειτουργιών (χειρουργεία κ. α ). Μια λειτουργία που επανήλθε για λίγους μήνες για να ανασταλεί (πάνω από 80%) από το Νοέμβριο του 2020. Ενώ με την εμφάνιση του 2ου -3ου Κύματος της Πανδημίας, από το Ιανουάριο του 2021, υπήρξε σταδιακή αύξηση των Κλινών απλών covid, καθώς και ΜΕΘ covid. Έτσι, σήμερα στο Νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί 97 Κλίνες  απλών covid και 16 «ρεζέρβα..»(;)  καθώς και  17 Κλίνες ΜΕΘ covid. Με αποτέλεσμα, να έχουν ανασταλεί ή περιοριστεί στο ελάχιστο οι υπόλοιπες λειτουργίες του Νοσοκομείου ( χειρουργεία, ΤΕΙ, Νοσηλεία άλλων περιστατικών κ. α ) με εμφανή την αγωνιώδη  προσπάθεια των Υγειονομικών να καλυφθούν, έστω και οριακά οι ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας , των εργαζομένων στη Περιοχή  και των περιστατικών άλλων Νόσων.

Η επέκταση των Κλινικών και ΜΕΘ covid στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με βάση το Κυβερνητικό σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» ανέδειξε από τη μία τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό ( αναπτύχθηκαν 9 Κλίνες ΜΕΘ και 64 απλές Κλίνες covid χωρίς να έρθει ούτε ΕΝΑ άτομο!! ενώ και οι άλλες Κλινικές είναι κάτω των ορίων…) και από την άλλη τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στον  Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό, με τα σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Οξυγόνου και στο γερασμένο εξοπλισμό των ΜΕΘ. Και συνεχίζεται η καθημερινή μάχη των Αρμοδίων Υπηρεσιών για να αντέξει το Σύστημα…

Με το Νοσοκομείο στα «κόκκινα» και να παλεύουμε «με νύχια και με δόντια» να βγει με ασφάλεια η Εφημερία ( την Παρασκευή 26/3 έγιναν 30 εισαγωγές covid και 50 εισαγωγές άλλων περιστατικών…) και τις Κλίνες γεμάτες, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ η ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, να προχωρήσει στη μετατροπή ΟΛΟΥ του Θριάσιου Νοσοκομείου σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ COVID-19!!. Μια απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψιν ότι:

Το Θριάσιο Νοσοκομείο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μιας Περιοχής 450.000 Κατοίκων και Εργαζομένων που  η μετατροπή του σε αποκλειστικά covid, τους αφήνει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ χωρίς Υπηρεσίες Υγείας και Νοσηλείας.

Η μη κάλυψη και αντιμετώπιση  Επειγόντων Περιστατικών, θα θέσει σε Κίνδυνο τη ζωή δεκάδων Περιστατικών, που και η παραμικρή χρονική καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους.

Τέλος, η αναστολή λειτουργιών Εξειδικευμένων Κλινικών του Νοσοκομείου ( ΜΕΚ- ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ) ή Κλινικών με αναφορά σε ευάλωτες ομάδες ( Ψυχιατρική, Παιδιατρική, Μαιευτική ) καθώς και του συνόλου των Κλινικών του Χειρουργικού- Παθολογικού Τομέα, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη ΣΙΓΟΥΡΗ επιβάρυνση της Υγείας χιλιάδων πολιτών που θα τις στερηθούν και όσο αφορά τη πρόσβαση, αλλά και την σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση.

Καλούμε τη Κυβέρνηση, έστω την ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, να κατανοήσει το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που θα κάνει με μια τόσο άστοχη, αχρείαστη και χωρίς αποτέλεσμα Απόφαση. Το Θριάσιο Νοσοκομείο η Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΟΦΕΙΛΟΥΝ  και ΠΡΕΠΕΙ : Να συνεχίσει να συμμετέχει στη Μάχη κατά του covid, με τη σημερινή του Θεσμική Λειτουργία (113 Κλίνες 17 ΜΕΘ  covid, με αρκετά προβλήματα..). Και να συνεχίσει να λειτουργούν ΟΛΕΣ οι άλλες Κλινικές- Χειρουργεία, καλύπτοντας τις ανάγκες  της Τοπικής Κοινωνίας, των Εργαζομένων στις χιλιάδες Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες της Περιοχής  και τις ευάλωτες κοινωνικές Ομάδες.

Ας καταλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Πολιτική Ηγεσία και οι χαρτογιακάδες του  Υπουργείου, ότι ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, στην Ελευσίνα, τη Μαγούλα, τη Μάνδρα, τον Ασπρόπυργο, τη Φυλή, τα Μέγαρα, τη Κινέττα, τη Πέραμο  και τόσες άλλες περιοχές της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, δε ζουν  Πολίτες Β΄ Κατηγορίας, αλλά ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ με δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουν να τους στερήσουν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην πρόσβαση και τη Νοσηλεία σε Υπηρεσίες  Υγείας.

Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Παρεμβάσεις του Σωματείου για τη μη μετατροπή ΟΛΟΥ του Νοσοκομείο σε covid.

ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΣΟΥΣ- ΟΧΙ ΜΟΝΟ COVID.  ΕΠΙΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»