Τετάρτη, 5 Οκτ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Κυβέρνησης-Υπουργείου, εάν μετατραπεί το Θριάσιο σε Νοσοκομείο ΜΟΝΟ covid Περιστατικών. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ;

Το Θριάσιο Νοσοκομείο, αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ Νοσοκομειακή Μονάδα Όλης της Δυτικής Αττικής. Καλύπτει τις ανάγκες πάνω από 300.000 Μόνιμων Κατοίκων των Τοπικών Δήμων, αλλά και περιοχών της ευρύτερης περιοχής και όμορων Νομών( Κορινθίας, Βοιωτίας, Αργολίδας). Ενώ η Αττική Οδό και η εύκολη πρόσβαση, έχει κάνει το Θριάσιο Νοσοκομείο Αναφοράς σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική. Προσθέτοντας δε και τους εργαζόμενους στις εκατοντάδες Βιομηχανίες και χιλιάδες βιοτεχνίες της Βιομηχανικής Περιοχής του Θριασίου, και τις μεγάλες, πληθυσμιακά, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχουν μόνη διέξοδο για παροχή υγείας το Νοσοκομείο, έχουμε τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, αριθμητικά και ποσοτικά, ανθρωπογεωγραφία που εξυπηρετεί, εδώ και χρόνια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Παρά τις τεκμηριωμένες, Επιστημονικά και Υπηρεσιακά, αναφορές για τη μη καταλληλότητα του Νοσοκομείου για Νοσηλεία covid, το Νοσοκομείο έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς από την αρχή της Πανδημίας, με μια Κλινική (που έγιναν 2 στη πορεία..) και μια ΜΕΘ. Καθεστώς που διατήρησε σε όλη τη περίοδο, με σημαντική αναστολή, των άλλων λειτουργιών (χειρουργεία κ. α ). Μια λειτουργία που επανήλθε για λίγους μήνες για να ανασταλεί (πάνω από 80%) από το Νοέμβριο του 2020. Ενώ με την εμφάνιση του 2ου -3ου Κύματος της Πανδημίας, από το Ιανουάριο του 2021, υπήρξε σταδιακή αύξηση των Κλινών απλών covid, καθώς και ΜΕΘ covid. Έτσι, σήμερα στο Νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί 97 Κλίνες  απλών covid και 16 «ρεζέρβα..»(;)  καθώς και  17 Κλίνες ΜΕΘ covid. Με αποτέλεσμα, να έχουν ανασταλεί ή περιοριστεί στο ελάχιστο οι υπόλοιπες λειτουργίες του Νοσοκομείου ( χειρουργεία, ΤΕΙ, Νοσηλεία άλλων περιστατικών κ. α ) με εμφανή την αγωνιώδη  προσπάθεια των Υγειονομικών να καλυφθούν, έστω και οριακά οι ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας , των εργαζομένων στη Περιοχή  και των περιστατικών άλλων Νόσων.

Η επέκταση των Κλινικών και ΜΕΘ covid στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με βάση το Κυβερνητικό σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» ανέδειξε από τη μία τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό ( αναπτύχθηκαν 9 Κλίνες ΜΕΘ και 64 απλές Κλίνες covid χωρίς να έρθει ούτε ΕΝΑ άτομο!! ενώ και οι άλλες Κλινικές είναι κάτω των ορίων…) και από την άλλη τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στον  Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό, με τα σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Οξυγόνου και στο γερασμένο εξοπλισμό των ΜΕΘ. Και συνεχίζεται η καθημερινή μάχη των Αρμοδίων Υπηρεσιών για να αντέξει το Σύστημα…

Με το Νοσοκομείο στα «κόκκινα» και να παλεύουμε «με νύχια και με δόντια» να βγει με ασφάλεια η Εφημερία ( την Παρασκευή 26/3 έγιναν 30 εισαγωγές covid και 50 εισαγωγές άλλων περιστατικών…) και τις Κλίνες γεμάτες, είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ η ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, να προχωρήσει στη μετατροπή ΟΛΟΥ του Θριάσιου Νοσοκομείου σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ COVID-19!!. Μια απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψιν ότι:

Το Θριάσιο Νοσοκομείο είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μιας Περιοχής 450.000 Κατοίκων και Εργαζομένων που  η μετατροπή του σε αποκλειστικά covid, τους αφήνει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ χωρίς Υπηρεσίες Υγείας και Νοσηλείας.

Η μη κάλυψη και αντιμετώπιση  Επειγόντων Περιστατικών, θα θέσει σε Κίνδυνο τη ζωή δεκάδων Περιστατικών, που και η παραμικρή χρονική καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους.

Τέλος, η αναστολή λειτουργιών Εξειδικευμένων Κλινικών του Νοσοκομείου ( ΜΕΚ- ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ) ή Κλινικών με αναφορά σε ευάλωτες ομάδες ( Ψυχιατρική, Παιδιατρική, Μαιευτική ) καθώς και του συνόλου των Κλινικών του Χειρουργικού- Παθολογικού Τομέα, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη ΣΙΓΟΥΡΗ επιβάρυνση της Υγείας χιλιάδων πολιτών που θα τις στερηθούν και όσο αφορά τη πρόσβαση, αλλά και την σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση.

Καλούμε τη Κυβέρνηση, έστω την ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, να κατανοήσει το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που θα κάνει με μια τόσο άστοχη, αχρείαστη και χωρίς αποτέλεσμα Απόφαση. Το Θριάσιο Νοσοκομείο η Κυβέρνηση και το Υπουργείο ΟΦΕΙΛΟΥΝ  και ΠΡΕΠΕΙ : Να συνεχίσει να συμμετέχει στη Μάχη κατά του covid, με τη σημερινή του Θεσμική Λειτουργία (113 Κλίνες 17 ΜΕΘ  covid, με αρκετά προβλήματα..). Και να συνεχίσει να λειτουργούν ΟΛΕΣ οι άλλες Κλινικές- Χειρουργεία, καλύπτοντας τις ανάγκες  της Τοπικής Κοινωνίας, των Εργαζομένων στις χιλιάδες Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες της Περιοχής  και τις ευάλωτες κοινωνικές Ομάδες.

Ας καταλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Πολιτική Ηγεσία και οι χαρτογιακάδες του  Υπουργείου, ότι ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, στην Ελευσίνα, τη Μαγούλα, τη Μάνδρα, τον Ασπρόπυργο, τη Φυλή, τα Μέγαρα, τη Κινέττα, τη Πέραμο  και τόσες άλλες περιοχές της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, δε ζουν  Πολίτες Β΄ Κατηγορίας, αλλά ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ με δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουν να τους στερήσουν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην πρόσβαση και τη Νοσηλεία σε Υπηρεσίες  Υγείας.

Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Παρεμβάσεις του Σωματείου για τη μη μετατροπή ΟΛΟΥ του Νοσοκομείο σε covid.

ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΣΟΥΣ- ΟΧΙ ΜΟΝΟ COVID.  ΕΠΙΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..

Πλήρη στήριξη στη Κυβερνητική Πολιτική των Αναστολών Υγειονομικών παρέχει πλέον η Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). ΝΤΡΟΠΗ τους…..

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αρνήθηκε(!!) τη πρόταση για κινητοποίηση των Υγειονομικών σε Αναστολή. Να τους χαιρόμαστε…

Καθηκοντολόγια Νοσηλευτών- Β. Νοσηλευτών εκτός πραγματικότητας. Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ, διάλογος από «μηδενική» βάση.

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου