Σάββατο, 16 Οκτ 2021

Aνακοίνωση της Ενωτικής Aριστερής Παρέμβασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Tο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βουλιάζει στα νερά της λίμνης. Καιρός να πάρουμε τα καραβά(κ)(ν)ια και να πάμε μια βόλτα στην λίμνη να σωθούμε. Χαρακτηριστική η αφίσα της πλειοψηφίας της  ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) για το καραβάνι της υγείας, μιας  συνειδητής προσπάθειας απαξίωσης  της Δημόσιας Υγείας, για πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη που καταντά πλέον ανέκδοτο.

Στις 26-4-2017 θα βρίσκεται στα Γιάννενα το «Καραβάνι Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ με αντικυβερνητικό διεκδικητικό πλαίσιο και φθηνούς θεατρινισμούς με αναβαθμισμένο όμως το κιτς στοιχείο, (γράφουν αυτά στα κανάλια…!) όπου ανάμεσα σε  μουλάρια,  κατσαρίδες και μαύρα μπαλόνια,  σειρά θα έχουν τώρα χορευτικά με κλαρίνα στα 7 καραβάκια της λίμνης κι αν είμαστε και τυχεροί μπορεί να δούμε και την Κυρά- Φροσύνη να χορεύει τσάμικο και να δίνει συνέντευξη για το χάλι της υγείας (…ιδέες δίνουμε)! Το ΠΑΜΕ ψήφισε αυτή τη μορφή δράσης, δίνοντας την δυνατότητα αυτού του εκτροχιασμού, εκ των υστέρων βέβαια διαφωνώντας  με το χαρακτήρα που έχουν πάρει οι κινητοποιήσεις, οργανώνει  απογευματινό συλλαλητήριο συλλόγων νοσοκομείων και φορέων της περιοχής.

Η παράταξή μας αναγνωρίζει τα χρόνια και δομικά προβλήματα στο χώρο της υγείας και στην προσπάθεια ανάδειξης αυτών θα συμμετέχει στην απεργία. Διαφωνούμε όμως τόσο με το πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΔΗΝ (πρωτίστως αντικυβερνητικό), όσο και με την μορφή αυτής (φθηνοί τηλεοπτικοί εντυπωσιασμοί). Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο που να περιλαμβάνει προτάσεις για:

  1. Αναμόρφωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων, με αποτύπωση όλων των πραγματικών αναγκών και πρόβλεψη μελλοντικών επεκτάσεων
  2. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  3. Πλήρης χρηματοδότηση των Νοσοκομείων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για εξυπηρέτηση των πολιτών και αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.
  5. Επανασύσταση όλων των θέσεων των υποστηρικτικών δομών.
  6. Εφαρμογή της λίστας χειρουργείου και διαφανούς  συστήματος προμηθειών στα Νοσοκομεία.
  7. Αναβολή της αξιολόγησης του προσωπικού και άμεση εκκίνηση της διαδικασίας κρίσεων προϊσταμένων.
  8. Απαλλαγή από τα μνημόνια με επαναφορά των απωλειών και αύξηση του ωρομισθίου.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως τα βασικά αιτήματα του υγειονομικού αιτήματος το 2014 ήταν: H κατάργηση του 5ευρου, η κάλυψη του συνόλου των ανασφάλιστων, η αύξηση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και οι προσλήψεις προσωπικού. Τα δυο πρώτα αιτήματα έχουν κατακτηθεί, ενώ φαίνονται τα πρώτα δείγματα για τα υπόλοιπα δύο. Να θυμίσουμε επίσης τις επισχέσεις εργασίας για τα δεδουλευμένα που γινόταν, ενώ για πρώτη φορά τα χρήματα αυτά μπαίνουν στην ώρα τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη.

Συμμετέχουμε στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00 – 15.00πμ και την κινητοποίηση στις 26-4-2017 με κατάληξη την Περιφέρεια Ηπείρου, διεκδικώντας  τα αιτήματά μας

Να μας συγχωρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αλλά δεν θα μπούμε στα καραβάκια  για να πάμε να κρυφτούμε στο νησάκι. Ας δώσουν  το τηλεοπτικό σόου χωρίς εμάς

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή «ομηρεία» Ιατρών και Νοσηλευτών και να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στα Νοσοκομεία τους.

Έξω από την Υγεία οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. ΆΜΕΣΗ καταδίκη και πρωτοβουλίες για ΟΡΙΣΤΙΚΗ απομάκρυνση τους από τα Σωματεία.

Απίστευτος εμπαιγμός από Υπουργείο Υγείας-Κυβέρνηση: Προτείνουν παράταση 5 μηνών(!!) στους Επικουρικούς, σε κίνδυνο(;) οι αναστολές. Οι μάσκες έπεσαν…

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης