Κυριακή, 23 Ιαν 2022

Aνακοίνωση της Ενωτικής Aριστερής Παρέμβασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Tο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων βουλιάζει στα νερά της λίμνης. Καιρός να πάρουμε τα καραβά(κ)(ν)ια και να πάμε μια βόλτα στην λίμνη να σωθούμε. Χαρακτηριστική η αφίσα της πλειοψηφίας της  ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ) για το καραβάνι της υγείας, μιας  συνειδητής προσπάθειας απαξίωσης  της Δημόσιας Υγείας, για πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη που καταντά πλέον ανέκδοτο.

Στις 26-4-2017 θα βρίσκεται στα Γιάννενα το «Καραβάνι Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ με αντικυβερνητικό διεκδικητικό πλαίσιο και φθηνούς θεατρινισμούς με αναβαθμισμένο όμως το κιτς στοιχείο, (γράφουν αυτά στα κανάλια…!) όπου ανάμεσα σε  μουλάρια,  κατσαρίδες και μαύρα μπαλόνια,  σειρά θα έχουν τώρα χορευτικά με κλαρίνα στα 7 καραβάκια της λίμνης κι αν είμαστε και τυχεροί μπορεί να δούμε και την Κυρά- Φροσύνη να χορεύει τσάμικο και να δίνει συνέντευξη για το χάλι της υγείας (…ιδέες δίνουμε)! Το ΠΑΜΕ ψήφισε αυτή τη μορφή δράσης, δίνοντας την δυνατότητα αυτού του εκτροχιασμού, εκ των υστέρων βέβαια διαφωνώντας  με το χαρακτήρα που έχουν πάρει οι κινητοποιήσεις, οργανώνει  απογευματινό συλλαλητήριο συλλόγων νοσοκομείων και φορέων της περιοχής.

Η παράταξή μας αναγνωρίζει τα χρόνια και δομικά προβλήματα στο χώρο της υγείας και στην προσπάθεια ανάδειξης αυτών θα συμμετέχει στην απεργία. Διαφωνούμε όμως τόσο με το πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΔΗΝ (πρωτίστως αντικυβερνητικό), όσο και με την μορφή αυτής (φθηνοί τηλεοπτικοί εντυπωσιασμοί). Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο που να περιλαμβάνει προτάσεις για:

  1. Αναμόρφωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων, με αποτύπωση όλων των πραγματικών αναγκών και πρόβλεψη μελλοντικών επεκτάσεων
  2. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  3. Πλήρης χρηματοδότηση των Νοσοκομείων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για εξυπηρέτηση των πολιτών και αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.
  5. Επανασύσταση όλων των θέσεων των υποστηρικτικών δομών.
  6. Εφαρμογή της λίστας χειρουργείου και διαφανούς  συστήματος προμηθειών στα Νοσοκομεία.
  7. Αναβολή της αξιολόγησης του προσωπικού και άμεση εκκίνηση της διαδικασίας κρίσεων προϊσταμένων.
  8. Απαλλαγή από τα μνημόνια με επαναφορά των απωλειών και αύξηση του ωρομισθίου.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως τα βασικά αιτήματα του υγειονομικού αιτήματος το 2014 ήταν: H κατάργηση του 5ευρου, η κάλυψη του συνόλου των ανασφάλιστων, η αύξηση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και οι προσλήψεις προσωπικού. Τα δυο πρώτα αιτήματα έχουν κατακτηθεί, ενώ φαίνονται τα πρώτα δείγματα για τα υπόλοιπα δύο. Να θυμίσουμε επίσης τις επισχέσεις εργασίας για τα δεδουλευμένα που γινόταν, ενώ για πρώτη φορά τα χρήματα αυτά μπαίνουν στην ώρα τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη.

Συμμετέχουμε στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00 – 15.00πμ και την κινητοποίηση στις 26-4-2017 με κατάληξη την Περιφέρεια Ηπείρου, διεκδικώντας  τα αιτήματά μας

Να μας συγχωρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αλλά δεν θα μπούμε στα καραβάκια  για να πάμε να κρυφτούμε στο νησάκι. Ας δώσουν  το τηλεοπτικό σόου χωρίς εμάς

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί