Σάββατο, 16 Οκτ 2021

Άλλα ψηφίζει για τα «μάτια του κόσμου» και άλλα υλοποίει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για να μην στεναχωρήσει τη Κυβέρνηση της Ν.Δ…

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει επιλέξει να στηρίξει «με τα μπούνια» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και το δείχνει κάθε μέρα. Μετά τη παρατεταμένη σιωπή της, στις καθαιρέσεις στελεχών από τις  Διοικήσεις, κατά εντολή της ΔΑΚΕ,  που συνέβησαν σε Νοσοκομεία ( Ευαγγελισμό-Νίκαια-Θριάσιο-ΕΚΑΒ- Άγιος Παύλος) στις ελλείψεις 400 Φαρμάκων από την Αγορά, το Κλείσιμο Τμημάτων, την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων λόγω ελλείψεων και στη dolce vita του Υπεάρχη τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, βλέποντας ότι η Κυβέρνηση θέλει επιπλέον στήριξη, αποφάσισε να υπονομεύσει τη Κινητοποίηση που έχει αποφασίσει η ίδια η Εκτελεστική Επιτροπή  και είχαν ψηφίσει και οι ίδιοι, στις 28-1!!. 

Η απόφαση της 13-1 αποφάσισε: «προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 28/1/2020 και από 10πμ – 3μμ με συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας για την διεκδίκηση της ένταξης των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Στην επαρχία συγκεντρώσεις στις κατά τόπους ΥΠΕ και νοσοκομεία.»

Την πρόταση, για κατά τόπους κινητοποιήσεις στην Επαρχία, στις έδρες της ΥΠΕ και στα ίδια τα νοσοκομεία, την έκανε η Παράταξη μας και έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτή από τους υπόλοιπους. Μάλιστα έτυχε θετικής αποτίμησης από όλους, με το σκεπτικό να διαμορφωθεί σε όλη την Ελλάδα ένα πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων που θα ενίσχυε τις διεκδικήσεις μας. Μάλιστα είχαν δεσμευθεί και για συσκέψεις Σωματείων στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις!!.

Από ότι φαίνεται όμως , μετά από συνεννόηση και μεταξύ τους αλλά και με το Υπουργείο, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  αποφάσισε να μην δημιουργήσει «προβλήματα»  στο Υπουργείο και στη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Με απόφαση τους σε ΟΛΑ τα δελτία Τύπου που έχουν βγει για τη Κινητοποίηση στις 28-1 δεν υπάρχουν πουθενά οι τοπικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα!!. Ούτε οργανώθηκε καμία Σύσκεψη Σωματείων. Μάλιστα σε πόλεις (Γιάννενα- Θεσσαλονίκη) ούτε τα Σωματεία δεν συνεδρίασαν, ενώ τα στελέχη τους δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για να οργανώσουν τοπικές δράσεις!!.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  δεν έχει σκοπό να συγκρουστεί ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ με τις πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ, των Ιδιωτικοποιήσεων, της συρρίκνωσης των Δημοσίων Δομών, το πάγωμα των προσλήψεων, τα εμπόδια στη προσβασιμότητα προσφύγων, στις μεγάλες ελλείψεις σε αναγκαία φάρμακα, της εγκαθίδρυσης του Κομματικού Κράτους της Ν.Δ με παράνομες Διώξεις-καθαιρέσεις!!. Η σιωπή της πλειοψηφίας, σε όλα όσα συμβαίνουν, και η υπονόμευση «εκ των έσω» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ των όποιων κινητοποιήσεων έχουν προγραμματιστεί απέναντι στη Κυβέρνηση της Ν.Δ, δείχνει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται το δρόμο που έχει επιλέξει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . Την «άνευ όρων» σύμπλευση με τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Τόσο απλά…

Υ.Γ : Φανταστείτε, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να κατηγορούσε τη Κυβέρνηση για ελλείψεις 400 κρίσιμων φαρμάκων από την Αγορά και τις καταλόγισε ολιγωρία, που θα είχε φτάσει ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  καταγγέλλοντας  την «ανάλγητη»  Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το Ξανθό και το Πολάκη, που αφήνουν καρκινοπαθείς να αναβάλλονται οι θεραπείες!!. Τώρα που ΟΛΑ αυτά και ακόμα περισσότερα, ο ΠΦΣ δήλωσε ότι «πρώτη φορά συμβαίνει να έχουμε τόσες ελλείψεις σε φάρμακα!!»  γίνονται επί Ν.Δ,  για το Πρόεδρο και τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απλώς είναι Σάββατο…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή «ομηρεία» Ιατρών και Νοσηλευτών και να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στα Νοσοκομεία τους.

Έξω από την Υγεία οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. ΆΜΕΣΗ καταδίκη και πρωτοβουλίες για ΟΡΙΣΤΙΚΗ απομάκρυνση τους από τα Σωματεία.

Απίστευτος εμπαιγμός από Υπουργείο Υγείας-Κυβέρνηση: Προτείνουν παράταση 5 μηνών(!!) στους Επικουρικούς, σε κίνδυνο(;) οι αναστολές. Οι μάσκες έπεσαν…

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης