Παρασκευή, 28 Ιαν 2022

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Και εκεί που πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει όλα από το απίθανο Επιτελικό-Κομματικό Κράτος της Ν.Δ, να που έρχονται κάποια γεγονότα από τους κομματικούς υπαλλήλους, που κάνουν επίκαιρο, όσο ποτέ το ερώτημα του Εθνάρχη «ποιος κυβερνά αυτό το τόπο;»

Το Υπουργείο Υγείας, με σχετική Νομοθετική πρωτοβουλία, επέκτεινε τη παράταση των Συμβάσεων Επικουρικών που έληγαν 31/10 έως 31/3/2022.  Μάλιστα, και στις 2 συναντήσεις που έγιναν του  Υπουργού κ. Πλεύρη και του Διευθυντή του κ. Κοντού με την Εκτελεστική της ΠΟΕΔΗΝ, ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ και οι δύο σε σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν: « Η παράταση αφορά ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς  που λήγουν 31/10, ανεξάρτητα του εάν ΔΕΝ έχουν εμβολιαστεί».  Μάλιστα, σε σχετική μας παρατήρηση ότι πιθανόν να υπάρξουν Υπηρεσίες ή Διοικήσεις που θα βάλουν προσκόμματα, ο κ. Κοντός ανέλαβε τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ να φροντίσει να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου, περιμέναμε να μην υπάρξουν τυχόν «προβλήματα» με τις ανανεώσεις των Συμβάσεων των Επικουρικών και ιδιαίτερα όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι σε Αναστολή.

Και πριν  «αλέκτωρ λαλήσει τρις» άρχισαν τα παρατράγουδα από ΥΠΕ και Διοικήσεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Σωματείων, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και οι Διοικητές του ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, Χανίων και Ρέθυμνο(;) ΔΕΝ έχουν ανανεώσει 1/11 τις συμβάσεις των Επικουρικών που έληξαν 31/10 και είναι σε Αναστολή, καθώς ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ότι υπάρχουν σχετικές Δεσμεύσεις του Υπουργείου, ζητώντας «διευκρινήσεις» από το Υπουργείο.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που τόσο ανοικτά Διοίκηση ΥΠΕ και Νοσοκομείων, αμφισβητούν τη Νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η Κυβέρνηση στη Βουλή και την ΑΠΟΦΑΣΗ του ίδιου του κ. Υπουργού για την ανανέωση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων που έληγαν 31/10 έως 31/3/2022.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν.  Ή έχουμε ένα «μίνι αντάρτικο» σε τοπικό επίπεδο σαν έκφραση εσωτερικών συγκρούσεων και δήλωση «είμαστε εδώ». Ή και αυτό είναι το πιο επίφοβο και επικίνδυνο, οι συγκεκριμένοι να λειτουργούν σαν «λαγοί» του Υπουργείου, σε διατεταγμένη υπηρεσία «προκαλώντας» νέα τοποθέτηση του Υπουργείου για το θέμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ΜΗ ανανέωση των Συμβάσεων όσων Επικουρικών είναι σε Αναστολή.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, τα Σωματεία και η Ομοσπονδία, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ κανένα παιχνίδι από τη Κυβέρνηση, το Υπουργείο και τους «λαγούς» της που θέτει σε κίνδυνο το Εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

Καλούμε τη Κυβέρνηση, Υπουργείο  Υγείας Διοικήσεις  ΥΠΕ- Νοσοκομείων να προχωρήσουν ΧΘΕΣ:

Στην ανανέωση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων Επικουρικών,  που έληγαν 31/10 έως 31/3/2022, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθετική ρύθμιση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

Υ.Γ : Μήπως να υπάρξουν σχετικές πρωτοβουλίες από Τοπικούς Βουλευτές για να υπάρξει ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση προς όφελος των εργαζόμενων,  με την ανανέωση των Συμβάσεων;

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σωματείο Ψ.Ν.Α: Χέρι- χέρι «Ταξικές Δυνάμεις ΠΑΜΕ»- ΔΑΚΕ- Διοίκηση. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Η «Ενίσχυση» του ΕΣΥ με την ΑΛΗΘΕΙΑ των αριθμών. Μείωση κατά -3.465 των Μονίμων Εργαζομένων στην Υγεία επί Κυβέρνησης Ν.Δ.

Είναι Απίστευτοι(!!). Αντί να συστήσουν επιπλέον Θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ καταργούν εκατοντάδες Οργανικές θέσεις ΔΕ-ΥΕ με βάση το «οικονομικό ισοδύναμο». Το «Νέο ΕΣΥ» στη πράξη…

1991-2022: 30 χρόνια μετά, ένας Μητσοτάκης στέλνει ξανά τα ΜΑΤ σε Νοσοκομείο. Άξιος συνεχιστής του Πατρός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης….

Συνταγματική Εκτροπή η «απόφαση» της Κυβέρνησης της Ν.Δ για απόλυση των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ….

Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας. Με την Πανδημία να προελαύνει με χιλιάδες κρούσματα και το ΕΣΥ στα όρια του, μειώνουν 20.700.000 € το κονδύλι του 2022 για τα δεδουλευμένα των Υγειονομικών(!!).

Κυβέρνηση- Υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Λειτουργούν ξανά το Ψυχιατρείο της Λέρου ως “Αποθήκη Ψυχών”(!!). Χωρίς σχόλια….

Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στη Βουλή: » Έχουν ήδη προκηρυχθεί οι 5.000 Θέσεις για την Υγεία». Πέρα από επικίνδυνοι, είναι και επίσημα ΨΕΥΤΕΣ!!.

Ανακοίνωση της Παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ)

Επίδομα: Να δοθεί σε ΌΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και Αποκλεισμούς ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ- ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟ. ΤΏΡΑ!!!