Δευτέρα, 2 Αύγ 2021

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία. Δεν Σιωπούμε: Αναδεικνύουμε τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η Κοινωνία και οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα, συνέπεια της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

H κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα κατά τού συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας όπου οι εργοδότες εφαρμόζουν κατά το δοκούν ή δεν εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία κρατικού ελέγχου. Επίσης, στην εκπαίδευση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον αριθμό μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα και να προχωρήσει σε μόνιμες και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητα, ενώ εξακολουθεί να μην λαμβάνει μέτρα προστασίας στις δομές ηλικιωμένων, ΑμεΑ, μεταναστών και φυλακισμένων, όπως επίσης και μέτρα αποσυγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φέρνοντας σαν μόνη λύση τα self test, με τα γνωστά προβλήματα αξιοπιστίας.

Η πανδημία ανέδειξε και τα τεράστια προβλήματα από την έλλειψη και υποστελέχωση της ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός, έγκαιρη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συστηματική φροντίδα και παρακολούθηση όλων όσοι νοσούν και παραμένουν στο σπίτι. Ακόμα και εκεί που υπάρχουν Κέντρα Υγείας, η κυβέρνηση τα παρόπλισε και τα μετέτρεψε, μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία, σε εμβολιαστικά κέντρα.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία, βρίσκονται  ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου της να διαλύσει το ΕΣΥ, συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη δήθεν «θωράκισή του» και εξακολουθεί να μετακυλύει την πολιτική της ευθύνη στους πολίτες και στην «ατομική ευθύνη» τους. Η πανδημία αποτελεί τη «χρυσή ευκαιρία»  για την εφαρμογή του Πολιτικού της Προγράμματος των Ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, και η προνομιακή αντιμετώπιση του Ιδιωτικού Τομέα.

Παρά την «επικοινωνιακή καταιγίδα» περί  «στήριξης» του ΕΣΥ, δεν πήρε μέτρα για την ανάπτυξη και στελέχωση των αναγκαίων υπηρεσιών και δομών, με τη δημιουργία νέων Covid-MEΘ, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, ούτε προχώρησε στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, και αντιθέτως, μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου. Χαρακτηριστική δε είναι η «Ασυλία» που προσφέρει στους Κλινικάρχες, αφήνοντας τις Μεγάλες Κλινικές και Ιδιωτικά Νοσοκομεία έξω από τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του covid. Ενώ και όπου υπάρχει μια μικρή συμμετοχή, οι όροι έχουν «αποικιακά» χαρακτηριστικά και χαριστικές ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ!!.

Το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης «σέρνεται». Δεν υπάρχει επί της ουσίας κανένα εθνικό σχέδιο από την κυβέρνηση για μαζικά και δωρεάν τεστ του πληθυσμού για τον εντοπισμό των μολύνσεων, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, τη στοχευμένη απομόνωση σε ειδικές δομές και την ιατρική παρακολούθηση. Ενώ με προφανή στόχο την στοχοποίηση των Υγειονομικών, με τη μεθόδευση των test, σαν υπεύθυνους της διασποράς. Ενώ προκλητικά απέχει από την Πανευρωπαϊκή καμπάνια ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ το  Εμβόλιο Κοινωνικό Αγαθό.

Το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, καλεί τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται, την Τετάρτη 7 Απρίλη, στις πύλες των νοσοκομείων της χώρας, καθώς και στην Κινητοποίηση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, και ώρα 4μμ.

ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η ΕΔΕ και η εμπλοκή της Προέδρου του Σωματείου και να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στη τρομοκρατία της ΔΝΥ. Τα Σωματεία ούτε εκβιάζονται ούτε χειραγωγούνται(!!).

Νοσοκομείο Καστοριάς: Παράνομες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Υπαλλήλων με «σημείωμα» από το Βουλευτή της Ν.Δ(!!). Το Επιτελικό Κράτος των «Κουμπάρων» δίνει ρέστα…

Γ. Ν ΛΕΡΟΥ: Ο γνωστός δεξιός ρατσιστής Εκπρόσωπος Εργαζομένων απαιτεί την Απόλυση Εργαζομένου ΑΜΕΑ(!!). Θα τον μαζέψει κανένας

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Πρωτοφανές(!!). Ακύρωσαν τις Εκλογές στις 25/6, γιατί έτσι γούσταραν(!!). Ήρθε η ώρα να ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ…

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.