Σάββατο, 4 Δεκ 2021

7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία. Δεν Σιωπούμε: Αναδεικνύουμε τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε: ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η Κοινωνία και οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα, συνέπεια της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς.

H κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα κατά τού συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας όπου οι εργοδότες εφαρμόζουν κατά το δοκούν ή δεν εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εκμεταλλευόμενοι την απουσία κρατικού ελέγχου. Επίσης, στην εκπαίδευση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον αριθμό μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα και να προχωρήσει σε μόνιμες και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητα, ενώ εξακολουθεί να μην λαμβάνει μέτρα προστασίας στις δομές ηλικιωμένων, ΑμεΑ, μεταναστών και φυλακισμένων, όπως επίσης και μέτρα αποσυγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φέρνοντας σαν μόνη λύση τα self test, με τα γνωστά προβλήματα αξιοπιστίας.

Η πανδημία ανέδειξε και τα τεράστια προβλήματα από την έλλειψη και υποστελέχωση της ΠΦΥ (οικογενειακός γιατρός, έγκαιρη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συστηματική φροντίδα και παρακολούθηση όλων όσοι νοσούν και παραμένουν στο σπίτι. Ακόμα και εκεί που υπάρχουν Κέντρα Υγείας, η κυβέρνηση τα παρόπλισε και τα μετέτρεψε, μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία, σε εμβολιαστικά κέντρα.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία, βρίσκονται  ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδίου της να διαλύσει το ΕΣΥ, συνεχίζει τον εμπαιγμό για τη δήθεν «θωράκισή του» και εξακολουθεί να μετακυλύει την πολιτική της ευθύνη στους πολίτες και στην «ατομική ευθύνη» τους. Η πανδημία αποτελεί τη «χρυσή ευκαιρία»  για την εφαρμογή του Πολιτικού της Προγράμματος των Ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, και η προνομιακή αντιμετώπιση του Ιδιωτικού Τομέα.

Παρά την «επικοινωνιακή καταιγίδα» περί  «στήριξης» του ΕΣΥ, δεν πήρε μέτρα για την ανάπτυξη και στελέχωση των αναγκαίων υπηρεσιών και δομών, με τη δημιουργία νέων Covid-MEΘ, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, ούτε προχώρησε στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, και αντιθέτως, μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου. Χαρακτηριστική δε είναι η «Ασυλία» που προσφέρει στους Κλινικάρχες, αφήνοντας τις Μεγάλες Κλινικές και Ιδιωτικά Νοσοκομεία έξω από τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του covid. Ενώ και όπου υπάρχει μια μικρή συμμετοχή, οι όροι έχουν «αποικιακά» χαρακτηριστικά και χαριστικές ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ!!.

Το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης «σέρνεται». Δεν υπάρχει επί της ουσίας κανένα εθνικό σχέδιο από την κυβέρνηση για μαζικά και δωρεάν τεστ του πληθυσμού για τον εντοπισμό των μολύνσεων, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, τη στοχευμένη απομόνωση σε ειδικές δομές και την ιατρική παρακολούθηση. Ενώ με προφανή στόχο την στοχοποίηση των Υγειονομικών, με τη μεθόδευση των test, σαν υπεύθυνους της διασποράς. Ενώ προκλητικά απέχει από την Πανευρωπαϊκή καμπάνια ΟΧΙ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ το  Εμβόλιο Κοινωνικό Αγαθό.

Το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, καλεί τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται, την Τετάρτη 7 Απρίλη, στις πύλες των νοσοκομείων της χώρας, καθώς και στην Κινητοποίηση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, και ώρα 4μμ.

ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για το έκτακτο Επίδομα σε Συνταξιούχους και ΑμεΑ. Οι Υγειονομικοί ΕΚΤΟΣ(!!). ΓΙΑΤΙ;

Τέλος στα παιχνίδια της Κυβέρνησης με το Επίδομα για τους Υγειονομικούς. Να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς χωρίς αποκλεισμούς ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ … σε Νέους Αγώνες μας καλεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στο Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Εμπαιγμός Κυβέρνησης- Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή.

7η ΥΠΕ: Διοικήτρια και Διοικητές ΔΕΝ εφαρμόζουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Υπουργείου για ανανέωση των Συμβάσεων(!!). Το Επιτελικό Κράτος στα καλύτερά του…

Τέλος στα παιχνίδια Διοικήσεων με τη παράταση των συμβάσεων όσων είναι σε Αναστολή. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ανανεωθούν ΟΛΕΣ οι Συμβάσεις Επικουρικών.

Αθλιότητες Κυβέρνησης – Υπουργείου Υγείας. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

Με ορίζοντα το 2024(!!) οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» Πρωθυπουργού και Υπουργείου Υγείας για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία.

Ανακοίνωση της παράταξης ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Γ.Ν.Α. »Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»