Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Είναι πλέον ξεκάθαρο, και με την βούλα των αρμόδιων Υπηρεσιών, ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του υπονομεύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.Στα σχέδια τους είναι οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις Νοσοκομείων –Τμημάτων, η διαρκής συρρίκνωση υπηρεσιών και η «συνεργασία» με όρους υποτέλειας με τον Ιδιωτικό Τομέα, με τα ΣΔΙΤ, το κυρίαρχο ρόλο στη Αθμια, με τα απογευματινά χειρουργεία και τους Ιδιώτες μέσα στο ΕΣΥ.

Κυρίαρχο «εργαλείο» για την υλοποίηση των εγκληματικών σχεδίων του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ στην Υγεία, είναι οι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ Προκηρύξεις (που να έχουν εγκριθεί από την ίδια…)  και Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού πλησιάζοντας στα 3 χρόνια Κυβερνητικής θητείας τον Ιούλιο του 2022.

Αρκεί κάποιος να μπει στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (apografi.gov.gr )         Α. Τακτικό προσωπικό για τον Απρίλιο του 2022 για να διαπιστώσει ότι:

Στην Υγεία υπηρετούν 74196 Μόνιμοι Υπάλληλοι, όταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ανέλαβε Κυβέρνηση η Ν.Δ, υπηρετούσαν 79177 Μόνιμοι Υπάλληλοι. Μια απλή αριθμητική πράξη, θα επιβεβαιώσει ότι πλέον η Υγεία μετρά – 5000 (παρά 19..) λιγότερους Μόνιμους Υπάλληλους. Και η μείωση θα είναι αυξανόμενη προφανώς τους επόμενους μήνες..

Ακόμα και η «πολυδιαφημιζόμενη» σχεδόν καθημερινά στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα Προκήρυξη των 4.000 (+910 σε βάθος…) που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2020 (!!) ακόμα βολοδέρνει μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων ψάχνοντας το δρόμο για το ΑΣΕΠ.

Η πολιτική αυτή του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ ήδη παράγει άμεσα αποτελέσματα σε ΟΛΕΣ σχεδόν τις Δημόσιες Δομές Υγείας, με κλεισίματα- Αναστολές Τμημάτων, σοβαρή πίεση στους ήδη εξαντλημένους Υγειονομικούς μετά από 2 χρόνια ενός άνισου Αγώνα με τη Πανδημία, με τα χειροκροτήματα να περισσεύουν αλλά τα χιλιάδες κενά να μεγαλώνουν.

Είναι η επανάληψη των πολιτικών εμμονών του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ για το Δημόσιο, όταν στα χρόνια των Μνημονίων ήταν περήφανος που έκλεινε Νοσοκομεία και έθετε σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ χιλιάδες Υγειονομικούς (σχετικό βίντεο)  https://youtu.be/S-8l6i9rk9w . Και μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ στα Μνημονιακά χρόνια 2010-2014, με αποτέλεσμα να μειωθεί το Υγειονομικό Μόνιμο Προσωπικό κατά -32122(!!) και το Σύστημα Υγείας να βρεθεί  στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης. Μένοντας όρθιο τελικά, ΜΟΝΟ χάρη στους εργαζόμενους και τη Πολιτική Αλλαγή του 2015.

Οφείλουν οι Εργαζόμενοι τα Σωματεία και η Ομοσπονδία να αναδείξουν τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης στην Υγεία κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή τους, διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε Υγεία-Πρόνοια- ΕΚΑΒ. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του Αγώνα…

 

 

 

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Πάγος από Κομισιόν σε Κυβέρνηση – Πλεύρη. Στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης (από 3..). Να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι που ενώ νόσησαν μπήκαν ξανά σε Αναστολή και να τους επιστραφούν οι μισθοί(!!).