Πέμπτη, 22 Αύγ 2019

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Θα γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στη Προκήρυξη 11Κ για να καλυφθούν οι θέσεις από το Επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί»

Στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού με τη ΠΟΕΔΗΝ και συναδέλφους Επικουρικούς, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την 11Κ , δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον κ. Υπουργό. Ειδικότερα:

Στις ερωτήσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Προκήρυξη με τις θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών, ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και μας ενημέρωσε«ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δηλαδή το σύνολο των 1116 θέσεων ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τέλος στη παρατήρηση μας ότι με τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν, προκύπτει πρόβλημα με τις παρατάσεις των συμβάσεων των Επικουρικών που ήδη υπηρετούν, οΥπουργός Υγείας ανακοίνωσε  «ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της προκήρυξης».

Τέλος ζητήσαμε να ληφθεί μέριμνα και οι Θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών να μην χαθούν,αλλά να κατανεμηθούν σε επόμενες Προκηρύξεις, αίτημα που έγινε δεκτό από τον Υπουργό Υγείας.

Στο κλείσιμο δε της συνάντησης ο Υπουργός άφησε ανοικτό στο επόμενο διάστημα να υπάρξει νέα Προκήρυξη για την Υγεία, με βάση το σχεδιασμό των Προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια,όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τη Κυβέρνηση. Δηλαδή κάθε χρόνο την κάλυψη των Συνταξιοδοτήσεων (1 προς 1) και ετήσια Προκήρυξη- ενίσχυση κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν τα Μνημονιακά χρόνια ( 15.000) σε ορίζοντα 5ετίας.

Δίνεται λοιπόν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια  των συμβάσεων των Επικουρικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η Προκήρυξη. Οι εξελίξεις πλέον είναι στα χέρια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε νέα καθήκοντα. Ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας..

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για τη πρόσβαση στην Υγεία μέσα από το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής!!

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Υγείας: Ξεχρεώνουν το δεύτερο «γραμμάτιο» στους Φαρμακοβιομήχανους…

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ενημέρωση Προέδρου και πλειοψηφίας ΠΟΕΔΗΝ: Από 8 Ιουλίου υπάρχει νέα Κυβέρνηση στη Χώρα. Της Ν.Δ….

Συνάντηση Υπουργού Υγείας- Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ: Άρχισε το λιβάνισμα της νέας Κυβέρνησης…

Ενημερωτικό Σημείωμα & Επιστολή – Δημοσίευση αποφάσεων του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το βασίλειο μου για 10΄δημοσιότητας….

Κυβέρνηση Ν.Δ, πρώτη μέρα, πρώτα μέτρα: «Μείωση του Λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο κατά 200.000.000€!! Μείωση Μισθολογικού κόστους 200.000.000€!!»

Οι νεκροί και η τραγωδία στο Μάτι, «εργαλείο» Πολιτικών σκοπιμοτήτων από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Πόση αθλιότητα να αντέξει ο νους…