Τετάρτη, 19 Ιούν 2019

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Θα γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στη Προκήρυξη 11Κ για να καλυφθούν οι θέσεις από το Επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί»

Στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού με τη ΠΟΕΔΗΝ και συναδέλφους Επικουρικούς, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την 11Κ , δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον κ. Υπουργό. Ειδικότερα:

Στις ερωτήσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Προκήρυξη με τις θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών, ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και μας ενημέρωσε«ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δηλαδή το σύνολο των 1116 θέσεων ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τέλος στη παρατήρηση μας ότι με τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν, προκύπτει πρόβλημα με τις παρατάσεις των συμβάσεων των Επικουρικών που ήδη υπηρετούν, οΥπουργός Υγείας ανακοίνωσε  «ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της προκήρυξης».

Τέλος ζητήσαμε να ληφθεί μέριμνα και οι Θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών να μην χαθούν,αλλά να κατανεμηθούν σε επόμενες Προκηρύξεις, αίτημα που έγινε δεκτό από τον Υπουργό Υγείας.

Στο κλείσιμο δε της συνάντησης ο Υπουργός άφησε ανοικτό στο επόμενο διάστημα να υπάρξει νέα Προκήρυξη για την Υγεία, με βάση το σχεδιασμό των Προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια,όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τη Κυβέρνηση. Δηλαδή κάθε χρόνο την κάλυψη των Συνταξιοδοτήσεων (1 προς 1) και ετήσια Προκήρυξη- ενίσχυση κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν τα Μνημονιακά χρόνια ( 15.000) σε ορίζοντα 5ετίας.

Δίνεται λοιπόν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια  των συμβάσεων των Επικουρικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η Προκήρυξη. Οι εξελίξεις πλέον είναι στα χέρια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΕΝΕ, εδώ και ένα μήνα, εκβιάζει και απειλεί τους Νοσηλευτές με απόλυση από τα Νοσοκομεία!!!Και οι λαλίστατοι Πρόεδρος, Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!! «Περίεργη» η εκκωφαντική σιωπή από ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ…

Δεν έχουν το Θεό τους!! Η ΠΟΕΔΗΝ «υποστηρίζει» συγκέντρωση(;) στις 19/6 υπονομεύοντας, στη πράξη, τον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ!!

Ανακοίνωση απο το ΑΡΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ … ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ

Το πρόγραμμα της Ν.Δ μέρος 2ο

Βρε, «καλώς τα παιδιά τα ζουρμπουλίδικα…»

Αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π): Ένας Θεσμός που υλοποιείται μετά από 25 χρόνια!!!. Ήδη Διορίζονται οι πρώτοι Γιατροί..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Η Ν.Δ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ

Με το κεφάλι ψηλά

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!

Εκδόθηκε η Προκήρυξη 902 Θέσεων Μόνιμων Γιατρών. Το επόμενο διάστημα και η έκδοση της Προκήρυξης 1500 Θέσεων Λοιπού προσωπικού.