Πέμπτη, 21 Μάρ 2019

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Θα γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στη Προκήρυξη 11Κ για να καλυφθούν οι θέσεις από το Επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί»

Στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού με τη ΠΟΕΔΗΝ και συναδέλφους Επικουρικούς, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την 11Κ , δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον κ. Υπουργό. Ειδικότερα:

Στις ερωτήσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Προκήρυξη με τις θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών, ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και μας ενημέρωσε«ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δηλαδή το σύνολο των 1116 θέσεων ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τέλος στη παρατήρηση μας ότι με τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν, προκύπτει πρόβλημα με τις παρατάσεις των συμβάσεων των Επικουρικών που ήδη υπηρετούν, οΥπουργός Υγείας ανακοίνωσε  «ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της προκήρυξης».

Τέλος ζητήσαμε να ληφθεί μέριμνα και οι Θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών να μην χαθούν,αλλά να κατανεμηθούν σε επόμενες Προκηρύξεις, αίτημα που έγινε δεκτό από τον Υπουργό Υγείας.

Στο κλείσιμο δε της συνάντησης ο Υπουργός άφησε ανοικτό στο επόμενο διάστημα να υπάρξει νέα Προκήρυξη για την Υγεία, με βάση το σχεδιασμό των Προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια,όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τη Κυβέρνηση. Δηλαδή κάθε χρόνο την κάλυψη των Συνταξιοδοτήσεων (1 προς 1) και ετήσια Προκήρυξη- ενίσχυση κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν τα Μνημονιακά χρόνια ( 15.000) σε ορίζοντα 5ετίας.

Δίνεται λοιπόν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια  των συμβάσεων των Επικουρικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η Προκήρυξη. Οι εξελίξεις πλέον είναι στα χέρια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!( και με τη βούλα του ΣΤΕ..)

Νέα Διεθνή επιτυχία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: Με παρέμβαση του ο «Δρομέας» του κ. Βαρώτσου θα μείνει στην Αθήνα…

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης Νοσοκομείου Χίου

Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της υπ΄αριθ. πρωτ. Γ2α/65797/27-11-2018 «Επέκταση της ειδικής άδειας μετ΄αποδοχών του άρθρου 105 του ν. 2071/1992 σε περαιτέρω τμήματα και ειδικές μονάδες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.» Κ.Υ.Α

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και το έγγραφο του Αν. Υπουργού Υγείας για την επιστροφή χρημάτων σε όσους τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα το 2013;

Στο Σ/Ν που ψηφίστηκε θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στην Υγεία

Π. Πολάκης: Πολιτική απόφαση η επιστροφή του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ

«Στο Μαξίμου αδελφές μου, στο Μαξίμου…»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ