Τετάρτη, 3 Ιούν 2020

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Θα γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στη Προκήρυξη 11Κ για να καλυφθούν οι θέσεις από το Επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί»

Στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού με τη ΠΟΕΔΗΝ και συναδέλφους Επικουρικούς, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την 11Κ , δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον κ. Υπουργό. Ειδικότερα:

Στις ερωτήσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Προκήρυξη με τις θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών, ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και μας ενημέρωσε«ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δηλαδή το σύνολο των 1116 θέσεων ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τέλος στη παρατήρηση μας ότι με τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν, προκύπτει πρόβλημα με τις παρατάσεις των συμβάσεων των Επικουρικών που ήδη υπηρετούν, οΥπουργός Υγείας ανακοίνωσε  «ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της προκήρυξης».

Τέλος ζητήσαμε να ληφθεί μέριμνα και οι Θέσεις των Ειδικών Κατηγοριών να μην χαθούν,αλλά να κατανεμηθούν σε επόμενες Προκηρύξεις, αίτημα που έγινε δεκτό από τον Υπουργό Υγείας.

Στο κλείσιμο δε της συνάντησης ο Υπουργός άφησε ανοικτό στο επόμενο διάστημα να υπάρξει νέα Προκήρυξη για την Υγεία, με βάση το σχεδιασμό των Προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια,όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τη Κυβέρνηση. Δηλαδή κάθε χρόνο την κάλυψη των Συνταξιοδοτήσεων (1 προς 1) και ετήσια Προκήρυξη- ενίσχυση κάλυψης των κενών που δημιουργήθηκαν τα Μνημονιακά χρόνια ( 15.000) σε ορίζοντα 5ετίας.

Δίνεται λοιπόν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια  των συμβάσεων των Επικουρικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η Προκήρυξη. Οι εξελίξεις πλέον είναι στα χέρια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..