Τετάρτη, 17 Αύγ 2022

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα πλαίσια της προγραμματισμένης Κινητοποίησης  μας, συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη. Στα αιτήματα που τέθηκαν από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Υπουργός έδωσε τις κάτωθι απαντήσεις:

Για τις συμβάσεις των Επικουρικών που λήγουν το επόμενο διάστημα ( από 31/10 έως 31/12) θα δοθεί 6μηνη Παράταση ( έως το Μάιο του  22). Οι δεσμεύσεις της ΔΑΚΕ στους εργαζόμενους ότι οι συμβάσεις θα παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά μεγάλα ψέματα..

Για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, μας ενημέρωσε ότι έχει τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας για παράταση του προγράμματος για ένα χρόνο. Περιμένει τη σχετική απόφαση και πίστωση. Οι δεσμεύσεις του κ. Κοντοζαμάνη « ότι Δώσαμε μια λύση για έναν χρόνο και προσπαθούμε να βρούμε λύση στο ζήτημα αυτό μόνιμη…»  αποδείχθηκε άλλη μια κοροϊδία και εξαπάτηση των εργαζομένων..

Για τις ΣΟΧ, μας δήλωσε ότι το αίτημα του είναι για παράταση τους ( μίλησε στη ρύμη του λόγου για τρίμηνες..) αλλά ακόμα δεν μπορεί να μας απαντήσει τι πρόκειται να γίνει και πως θα εξελιχθεί το θέμα με τις ΣΟΧ. Στην ερώτηση μας δε εάν υπάρχει η βούληση της Κυβέρνησης να επαναφέρει το Θεσμικό Πλαίσιο για διαγωνισμούς ΣΟΧ στα Νοσοκομεία, απλώς δεν απάντησε..

Για την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση άρσης του μέτρου και επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων. Η τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι θα είναι προαιρετική για τους υγειονομικούς.

Ενώ για τη 2Κ/19 για τις 110 ΠΕ που εκκρεμούν, δήλωσε ότι η άποψη του είναι ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχουν «αντιστάσεις» από τις υπηρεσίες που πιστεύει ότι γρήγορα θα ξεπεραστούν.

Τέλος, στο αίτημα που του είχαμε αναδείξει από τη προηγούμενη συνάντηση, για την χορήγηση άδειας σε όσους συνταξιοδοτούνται, μας έδειξε τη σχετική απόφασή του που διευθετεί το θέμα.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα, μας παρέμπεσε στην επόμενη συνάντηση.

Όσο αφορά δε τη Προκήρυξη για τις 4000 θέσεις Νοσηλευτών και τις 910 Λοιπό βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης (;)  και προσπαθεί να λύσει το θέμα με τη Μοριοδότηση και τυχόν δυσμενή απόφαση του ΣτΕ. Ξεκαθάρισε ότι η Προκήρυξη θα γίνει με Ειδική Μοριοδότηση.

Τέλος δήλωσε ότι σε ότι ζήτημα εκκρεμεί, δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσει, αλλά θα μας ενημερώνει έγκαιρα για τις σχετικές αποφάσεις της Κυβέρνησης..

Ως Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα και ως συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούμε να είμαστε σε καμιά περίπτωση ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις του κ. Υπουργού. Ζητούμε να σταματήσουν οι παρατάσεις και να υπάρξουν σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία με την Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με Προκηρύξεις και Αυξημένη Μοριοδότηση . Ζητούμε επίσης να καταργηθεί ο νόμος για την υποχρεωτικότητα και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στις δουλειές τους, ζητούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να υπάρξει μισθολογική αναβάθμιση και να ενταχθούμε στα ΒΑΕ. Οι αγώνες προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχιστούν και θα συνεχιστούν. Στην Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 22/9 θα προτείνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων και την λύση τους.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβέρνηση – Υπουργείο – ΕΝΕ νομοθετούν εις βάρος των Β. Νοσηλευτών, ναρκοθετούν τη συνοχή και τις υπηρεσίες Υγείας. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ!!!. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!!

«Εγκαίνια» Κλινικής στο Δυτικής Αττικής με Δανεικό Προσωπικό και κλειστό Νοσοκομείο. Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος. Θα τον περιμένουμε…

ΔΙΣ στους «κολλητούς» απλήρωτοι 3 μήνες ( και βάλε…) οι «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Οι «προτεραιότητες» της Κυβέρνησης της Ν.Δ τόσο απλά…

5.000(παρά 19…) λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί στην Υγεία επί Ν.Δ. Η «Αληθινή ενίσχυση» στη ΠΡΑΞΗ και όχι στα ΛΟΓΙΑ..

Ανακοινώση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

12 ΜΑΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Δεν είναι απλά «γιορτή» είναι μέρα δράσης για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου.

4.727 λιγότεροι Μόνιμοι Υγειονομικοί Ιούνιος 2019- Φεβρουάριος 2022. Και η Προκήρυξη των 4.000 ακόμη αναζητείται, 20 μήνες μετά. Χωρίς σχόλια….

ΘΑΥΜΑ(!!). Μετά από 30 μήνες στη Κυβέρνηση η Ν.Δ, συγκρότησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ(τυχαία;) το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής(ΕΣΑΝ) τακτοποιώντας ΕΝΕ- ΔΑΚΕ. Μπράβο «Άριστοι»!!!.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ