Δευτέρα, 10 Αύγ 2020

Υπουργείο Υγείας: «Ζεσταίνει τις μηχανές» για Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ…

Μπορεί το Υπουργείο να σιωπά για τα θέματα προσβασιμότητας ασθενών στις Υπηρεσίες Υγείας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο όσο αφορά την ΠΛΗΡΗ εφαρμογή του προγράμματος της Ν.Δ για την Υγεία.

Με αναρτήσεις σε site του χώρου, αλλά και με δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών αναδεικνύονται οι ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ του Υπουργείου Υγείας, ως εξής:

Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα  στον τομέα φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας. Αυτές είχε αποφασίσει να  σταματήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το διώξιμο των εργολάβων από τα Νοσοκομεία ( απόφαση που είχε δικαιωθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο..) προχωρώντας σε 70 Νοσοκομεία  με Ατομικές Συμβάσεις, με στόχο σταδιακά σε ΟΛΑ.  Αυτό το πλαίσιο των Ατομικών Συμβάσεων  η Κυβέρνηση της Ν.Δ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ (σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών, αλλά και του προγράμματος της Ν.Δ…) και σκοπεύει να επαναφέρει τους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!. 

 Ως προς την σύμπραξη με τους ιδιώτες για αγορά “υπηρεσιών και μηχανημάτων”, τα σενάρια τα οποία εξετάζει το υπουργείο Υγείας είναι τα εξής:

 Το Υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιήσει υπαλλήλους ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων -μέσω σύναψης σχετικών συμβάσεων-, ώστε να τεθούν σε λειτουργία μηχανήματα από δωρεές που είναι σε αχρησία ή υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρονται, οι 12 γραμμικοί επιταχυντές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που δεν λειτουργούν απογεύματα, λόγω έλλειψης τεχνολόγων, με αποτέλεσμα τις μεγάλες λίστες αναμονής των ογκολογικών ασθενών για ακτινοθεραπείες.

Ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα να διαθέσουν τον εξοπλισμό τους στο δημόσιο (αξονικούς, μαγνητικούς τομογράφους, μαστογράφους κλπ), ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς επιβάρυνση και χωρίς τις αναμονές του δημοσίου. Αυτό θα εξυπηρετήσει ιδιαιτέρως την Περιφέρεια, όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι ιδιώτες να αγοράσουν μηχανήματα, των οποίων θα αναλάβουν τη συντήρηση και λειτουργία τους, και να τα παραχωρήσουν με χρησικτησία στο Δημόσιο. Το κέρδος που θα αποκομίσει το κράτος από αυτή τη σύμπραξη, θα είναι η απαλλαγή του από τη δαπανηρή συντήρηση και αναβάθμιση των μηχανημάτων.

Τέλος, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ ( με κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμα της Ν.Δ…)  είναι και η είσοδος των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στα Νοσοκομεία με τη νοσηλεία ασθενών με ιδιωτική ασφάλεια στον δημόσιο τομέα, και η δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν στο δημόσιο!!.

Με την υλοποίηση των συγκεκριμένων Θέσεων  και την ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του προγράμματος της Ν.Δ, όπως δήλωσε ο Υπουργός κ. Κικίλιας στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ « ο Ελληνικός Λαός μας ψήφισε να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..» είναι ξεκάθαρες οι πολιτικές αποφάσεις και οι παρεμβάσεις που θα υπάρξουν στην Υγεία το επόμενο διάστημα από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οφείλει το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι, με μαζικές και συλλογικές πρωτοβουλίες και δράσεις να αποτρέψουν τις Ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, που βρίσκονται πλέον «ante portas» των Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας.

Υ.Γ 1: Για να τελειώνει και το παραμύθι που πλασάρει η Κυβέρνηση της Ν.Δ με το «φτηνό ιδιώτη» και το «ακριβό Δημόσιο». Ένας Αξονικός σε ένα μεσαίο Νοσοκομείο- όχι στις Ναυαρχίδες και στα μεγάλα Νοσοκομεία- με τον αριθμό των εξετάσεων που κάνει κάθε χρόνο και την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να ανανεώνει κάθε χρόνο το μηχάνημα του  Αξονικού(!!) και να αφήνει και χρήματα στο Νοσοκομείο!!. Χαρακτηριστικά:

Ετήσια το Νοσοκομείο κάνει πάνω 8000 Αξονικές Χ  71,11( Κρατικό Τιμολόγιο ΕΟΠΥΥ)= 568.880ε.!!!. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Ν.Δ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!! Αντί να φροντίσει με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ να επεκτείνει τη λειτουργία τους και να εξυπηρετούνται οι Ασφαλισμένοι ΔΩΡΕΑΝ!!

Υ.Γ 2: Ήδη, από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα ενίσχυσης των Νοσοκομείων με Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό. Ήδη Νοσοκομεία παραλαμβάνουν σύγχρονους Αξονικούς και Μαγνήτες. Αυτά τι θα τα κάνει η Ν.Δ. Θα τα βάλει σε «αγρανάπαυση» για να πριμοδοτήσει τους Ιδιώτες; Η θα κάνει προσλήψεις μόνιμων τεχνολόγων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες; Η θα φέρει προσωπικό από Ιδιωτικά Διαγνωστικά για να τα δουλέψουν, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη; Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Υπουργό ή  «ανταυτού» από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ..…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.