Δευτέρα, 18 Ιαν 2021

Υπουργείο Υγείας-ΥΠΕ- Διοικήσεις: Ανίκανοι ακόμη και στο Αυτονόητο: Να διαμορφώσουν ένα σοβαρό πλαίσιο για τη διεξαγωγή των Εμβολιασμών στους Υγειονομικούς.

Οι αυθαιρεσίες του υπ. Υγείας να συγκεντρώσει, χωρίς μάλιστα την ενημέρωση και τη συναίνεση των εργαζομένων, προσωπικά δεδομένα όπως ο ΑΦΜ και ο αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ΑΜΚΑ  σε λίστες ΟΛΩΝ των εργαζομένων  σχετικά με το εμβόλιο για τον covid-19, ανεξάρτητα αν επιθυμούσαν να κάνουν ή όχι το εμβόλιο  έπεσε στο κενό αφού συνάντησε την αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά προκάλεσε και την παρέμβαση  του Υπευθύνου για τα προσωπικά δεδομένα του υπ. Υγείας. Μάλιστα,  Διοικήσεις ΥΠΕ- Νοσοκομείων αλλά και πρόθυμοι προϊστάμενοι σε μια σειρά νοσοκομεία ασκούσαν αφόρητες πιέσεις στους εργαζομένους να αποδεχτούν την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δήλωναν ότι έχουμε τα στοιχεία στα γραφεία προσωπικού και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ο υπεύθυνος για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων του υπ. Υγείας με έγγραφο που στάλθηκε στα νοσοκομεία απαγορεύει την επεξεργασία και συμπλήρωση τέτοιων στοιχείων στις λίστες και επιτρέπει μόνο την αναγραφή του ονόματος μόνο των υπαλλήλων που επιθυμούν τον εμβολιασμό μαζί με τον ΑΜΚΑ.

ΥΠΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, καθοριστικό παραμένει το ζήτημα της ενημέρωσης των εργαζομένων για το θέμα του εμβολίου που πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ τις επόμενες μέρες, σε όλες τις Δημόσιες Δομές  Υγείας..

Καλούμε την Ομοσπονδία και τα Σωματεία να ζητήσουν από το Υπουργείο και τις Διοικήσεις, για ΟΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους  ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  για το Εμβόλιο, σε κάθε χώρο Υγείας, με σκοπό και στόχο  τη Μαζική συμμετοχή των Υγειονομικών στον Εμβολιασμό κατά του covid-19. Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους θα σοβαρευτούν  Υπουργείο-ΥΠΕ-Διοικήσεις….

Υ.Γ : Είναι δυνατόν, να σχεδιάζεται από αρχές Νοέμβρη το Πρόγραμμα Εμβολιασμού, να ανακοινώνονται 1018 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, να ετοιμάζονται Καμπάνιες στα ΜΜΕ , να ξεκινάει να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός για τον Εμβολιασμό των Υγειονομικών, να ετοιμάζονται Πρωτόκολλα για συλλογή Προσωπικών Στοιχείων και  να αποδεικνύονται ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ (!!)  από τον Υπεύθυνο για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων του ίδιου του Υπουργείου  Υγείας; Τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα από τους Άριστους της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που με τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον σχεδιασμό για το Μαζικό Εμβολιασμό των Υγειονομικών.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021: Μειωμένο (κατά 174.000€) το Κονδύλι για Δεδουλευμένα-Εξαιρέσιμα- Αργίες των Υγειονομικών(!!!). Απλά η Αλήθεια των Αριθμών…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ – Να ανακληθεί η Απόφαση για Μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Οι Εμβολιασμοί να γίνουν στα ΚΥ και τις Δομές της ΑΘΜΙΑΣ.

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – «Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

ΑΡΚΙ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ : ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ευχές από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Γ Ν Έδεσσας: Η Διοίκηση σέρνει στα Δικαστήρια την Πρόεδρο του Σωματείου γιατί είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!) και οργανώνει Πραξικόπημα για την καθαίρεση της. Η Δεξιά ΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει…

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Πανδημία» κακοδιοίκησης, αυταρχισμού και ανεπαρκούς προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

5η ΥΠΕ: Με μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες Τέλος στις Ατομικές Συμβάσεις. Ήρθαν «οι καλοί Εργολάβοι» οι φίλοι της Κυβέρνησης της Ν.Δ από τα παλιά. Άρχισαν οι δουλειές…

Χωρίς ΔΩΡΕΑΝ συνταγογράφηση, με αύξηση 50% στο αρχικό πλαφόν τιμής test και με > 120 εκατ. στις τσέπες των Ιδιωτικών Κέντρων και Εργαστηρίων, το ΝΕΟ deal της Κυβέρνησης της Ν.Δ.