Παρασκευή, 19 Απρ 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Να εκδοθούν ΑΜΕΣΑ: η ΚΥΑ για την επέκταση των Ειδικών Αδειών και η απόφαση για τα Αναδρομικά του Επιδόματος Ευθύνης

Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση η καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σε δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Παρά το ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, με θετικό πρόσημο, έχουν ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο!!, δεν έχει εκδοθεί  ΑΚΟΜΗ η ΚΥΑ για την επέκταση του καθεστώτος των Ειδικών Αδειών σε νέες κατηγορίες εργαζομένων στην Υγεία. Μια πρωτοβουλία που αναθεώρησε το υπάρχουν πλαίσιο μετά από 23 χρόνια!!!, με πολύ θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους. Ειδικά όταν περιλαμβάνονται και κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, είδαν τις άδειες που έπαιρναν να καταργούνται σε μια νύχτα… Μάλιστα, σε τελευταία συνάντηση με το Υπουργείο, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την ΑΜΕΣΗ έκδοση της σχετικής ΚΥΑ. Δυστυχώς, από τότε έχουν περάσει 4 μήνες και η ΚΥΑ ακόμα αναμένεται…..

Καλούμε ΑΜΕΣΑ να εκδοθεί η ΚΥΑ για την επέκταση των Ειδικών Αδειών, ώστε χιλιάδες εργαζόμενοι να μπορέσουν να ενταχθούν ( για πρώτη φορά…) στο καθεστώς της Ειδικής Άδειας, και να διορθωθούν –εν μέρει- αδικίες του παρελθόντος.

Τέλος με ανακοίνωσή μας είχαμε αναδείξει την δικαίωση των Προϊσταμένων της Νοσηλευτικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μια απόφαση που αναδεικνύει την αντισυνταγματικότητα της διαφορετικής αντιμετώπισης – 250ε σε σχέση με τα 290ε– που προέβλεπε το Μισθολόγιο για τους άλλους Προϊστάμενους.

Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει την Αναδρομικότητα του Επιδόματος με τα ίδια πολιτικά κριτήρια που ανακοινώθηκαν για τις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για τα Ειδικά Μισθολόγια.  Να δοθούν σε ΟΛΟΥΣ , ανεξαρτήτως εάν έχουν προσφύγει ή όχι στα Δικαστήρια.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ, το επόμενο διάστημα να υπάρξει από το Υπουργείο Υγείας  ανακοίνωση που να καθορίζει πως θα δοθούν τα Αναδρομικά στους Προϊστάμενους της Νοσηλευτικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σκάνδαλα στην Υγεία, διώξεις της Δικαιοσύνης για κακουργήματα, και η λαλίστατη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ «το αμίλητο νερό». Γιατί άραγε…(;)

Ρυθμίσεις στη Βουλή θεμάτων της Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η αλήθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου και τα ψέματα του ΠΑΜΕ. Μέρος τρίτο…»

Ανακοίνωση της παράταξης Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, αποφάσισε τοπική κινητοποίηση στην Ελευσίνα για να στηρίξει τη Δημοτική και Περιφερειακή Παράταξη του ΚΚΕ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Εκδόθηκε η Προκήρυξη 2Κ/2019 των 1116 Θέσεων, που αφορά το Επικουρικό Προσωπικό»

Βρέθηκε η πόρτα του Υπουργείου ΣΤΟΠ. Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 28/3 στο Υπουργείο Εργασίας.

Δελτίο Τύπου απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η πλειοψηφία του Σωματείου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα…»

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.