Δευτέρα, 10 Αύγ 2020

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για τη πρόσβαση στην Υγεία μέσα από το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής!!

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει αποφασίσει να καλύψει επάξια την απουσία της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο, ικανοποιώντας ιδεολογικά και πολιτικά την επιστροφή «μετανοούντων» ψηφοφόρων στη μεγάλη Δεξιά Παράταξη.

Έτσι από τα πρώτα μέτρα που νομοθετεί είναι το ξήλωμα Διατάξεων και Νόμων που αφορούσαν ευάλωτες ομάδες, κυρίως μεταναστών και προσφύγων και αλλοδαπών, όσο αφορά τη προσβασιμότητα τους σε υπηρεσίες Υγείας.

Μετά την απόφαση κ. Βρούτση ότι  ανακαλείται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με ημερομηνία 20 Ιουνίου, «η οποία διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία.» με τη φράση «Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!!» ήρθε η Εγκύκλιος του κ. Κικίλια που συμπληρώνει τη παρέμβαση Βρούτση και   ξηλώνει  την ελεύθερη πρόσβαση των μεταναστών και των προσφύγων  και αλλοδαπών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στην τέταρτη διάταξη λοιπόν, η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας βάζει τέλος και χωρίς αστερίσκους ή εξαιρέσεις στην ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, τόσο σε όσους είναι ασφαλισμένοι σε χώρες εκτός ΕΕ με τις οποίες δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες, όσο και σε μη ασφαλισμένους ή ανθρώπους που δεν κατέχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως:

– Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η εγκύκλιος περιορίζει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016, οι δικαιούχοι ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ήταν οι εξής:

  • Αν είσαι Έλληνας πολίτης ή διαμένεις νόμιμα στην Ελλάδα, απευθύνεσαι σε όλες τις δημόσιες δομές με το ΑΜΚΑ σου.
  • Αν δεν μένεις νόμιμα στην Ελλάδα αλλά ανήκεις σε κάποια ευάλωτη ομάδα που χρήζει άμεσης υγειονομικής κάλυψης (έγκυες, παιδιά, χρόνιοι, ανάπηροι, ψυχικά ασθενείς, κτλ) δικαιούσαι την Κάρτα Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Κ.Υ.Π.Α.) με την οποία θα έχεις πρόσβαση στις
  • Δημόσιες Δομές Υγείας. Μέχρι να ξεκινήσει να εκδίδεται η ΚΥΠΑ δικαιούσαι όλων των νοσηλευτικών και διαγνωστικών παροχών από τα δημόσια νοσοκομεία.
  • Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος, εξακολουθούν να δικαιούνται πρόσβασης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών
  • Κανένας άνθρωπος δεν εξετάζεται από καμία επιτροπή νοσοκομείου προκειμένου να εγκριθεί η πρόσβασή του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Επίσης, ο ίδιος νόμος ξεκαθάριζε πως η ρύθμιση αφορούσε:

  • 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών
  • Όσους λόγω κρίσης έχασαν την ασφάλισή τους, ακόμα και αν έχουν χρέη στους ασφαλιστικούς τους φορείς
  • Όσους διαμένουν νόμιμα στη χώρα
  • Όσους δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής, αλλά χρήζουν άμεσης υγειονομικής περίθαλψης ως μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (π.χ. ανήλικοι, έγκυες, άτομα με αναπηρία, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κλπ.)

Ποιους άραγε εξυπηρετεί η επιστροφή στο δόγμα «Δωρεάν Νοσηλεία μόνο για Έλληνες!!» θυμίζοντας το σύνθημα της Χρυσής Αυγής «Αίμα μόνο για Έλληνες!!» εκτός από την ίδια τη Χρυσή Αυγή, τους ψηφοφόρους της  και όσους έχουν εισχωρήσει «νόμιμα» στη Ν.Δ;

Απέναντι στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, που έχουν σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο, που περιορίζουν και καταργούν την ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία ανθρώπων που βρίσκονται στη χώρα μας,  οφείλουν οι εργαζόμενοι και το Συνδικαλιστικό Κίνημα να σταθούν απέναντι και να ζητήσουν την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ!!! Διεκδικώντας τη ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του διαχρονικού αιτήματος των Συνδικάτων (που είχε υλοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ):

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ

Υ.Γ : Για να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι  με τη θέση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, τους ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας, με δηλώσεις τους  είναι ΥΠΕΡ της Εγκυκλίου της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Μάλιστα ο Γραμματέας δήλωσε με καμάρι(!!) ότι η «ΔΑΚΕ στηρίζει την Εγκύκλιο, τέλος το τσάμπα!!» ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.