Πέμπτη, 13 Αύγ 2020

Υφυπουργός Υγείας: Δεν απορρίπτουμε τις προτάσεις του ΠΙΣ, τις συζητάμε. Υπάρχουν και θετικά στοιχεία που μας ενδιαφέρουν!!.

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, στη συνάντηση με τη ΠΟΕΔΗΝ, τη Τετάρτη 23/10, ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Απέναντι στη κατάθεση συγκεκριμένων αιτημάτων, για προσλήψεις, χρηματοδότηση, ένταξη ΒΑΕ, Ανθυγιεινό, Οργανισμούς, δόθηκαν απαντήσεις «θα το δούμε» « το εξετάζουμε» «είναι στις προτεραιότητες μας» και άλλες τέτοιου είδους απαντήσεις. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Μόνο για δύο ζητήματα δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις:

Για την επέκταση των συμβάσεων του ΟΑΕΔ για ένα επιπλέον έτος. Χωρίς να μας εξηγεί πως από το «εγώ δεν παρανομώ, όπως έκανε ο Πολάκης και δεν μπορεί να συνεχιστεί με νέα ετήσια παράταση το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ»  που μας ανακοίνωσε στη πρώτη συνάντηση μας ο Υπουργός κ. Κικίλιας, φτάσαμε στη «νόμιμη» παράταση για ένα έτος.. Και στη δήλωση του, ότι «εμείς συζητάμε τις προτάσεις τους ΠΙΣ, δεν απορρίπτουμε τίποτα, υπάρχουν και θετικά σημεία στις προτάσεις αυτές, που μας ενδιαφέρουν!!»

Με τις δηλώσεις αυτές, επιβεβαιώνονται  πανηγυρικά, όσοι είχαν προσδώσει  στο ΠΙΣ το ρόλο του «λαγού» στα ζητήματα της  μετατροπής του νομικού πλαισίου των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και η σύμπραξή τους με τον ιδιωτικό τομέα και η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με τη κατάργηση της Μονιμότητας και της πλήρους απασχόλησης, με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, την αποδοτικότητα και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, που αποτελεί τη νεοφιλελεύθερη οπτική που θέτει την ασθένεια στους όρους της προσφοράς και της ζήτησης και αντιμετωπίζει την υγεία με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Προτάσεις που αποτελούν, εξάλλου, το «Πυρήνα» του Προγράμματος της Ν.Δ για την Υγεία.

Αυτά τα «θετικά» σημεία,  που φαίνεται να  αποτελούν τη βάση συζήτησης και εφαρμογής για την επόμενη περίοδο για τη Κυβέρνηση της Ν.Δ, δυστυχώς για τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αντιμετωπίστηκαν με 3 σειρές με γενικόλογες αναφορές σε μια ανακοίνωση, ενώ λείπουν τελείως από το πρόγραμμα Δράσης των Κινητοποιήσεων της. Τυχαία; Δεν νομίζουμε….

Για μας, η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας δεν είναι πρόοδος. Είναι οπισθοδρόμηση. Είναι τα πέτρινα χρόνια κατά τα οποία η πρόσβαση στις δομές υγείας και στο φάρμακο ήταν εφικτή μόνο για λίγους και όσους είχαν χρήματα. Είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των αποδοχών και η εργασιακή ανασφάλεια. Είναι η συγχώνευση και η διάλυση των νοσοκομείων που μας γυρίζει στα σκληρά μνημονιακά χρόνια. Είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και “τα μαγαζάκια” στα νοσοκομεία. Είναι όμως πρωτίστως η διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Επειδή η πρόσβαση στην υγεία, ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα πρέπει να είναι ισότιμη και καθολική, καταγγέλλουμε κάθε πρόθεση ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του. Υπερασπιζόμαστε το ΕΣΥ. Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και οι πολίτες θα βρεθούμε απέναντι και θα ανατρέψουμε τα επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους. Η οπισθοδρόμηση και το δόγμα της αγοράς στην υγεία δε θα περάσει.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Φιλότιμο, ΕΣΥ και… αχάριστα τομάρια της Αθανασίας Νούνη

Απίστευτη Απόφαση 6ης ΥΠΕ: Υποχρεώνει όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από Άδεια να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ testCovid-19.Εάν είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς;

Τα «Ρεκόρ» της Κυβέρνησης Ν.Δ: -5000 εργαζόμενοι στην Υγεία (ρεκόρ 5ετίας) + 2770 Μετακλητοί Υπάλληλοι ( Ρεκόρ 10ετίας..). Αυτό είναι το «Επιτελικό Κράτος των Άριστων». Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2Ης ΥΠΕ

Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η Κυβέρνηση βάζει τους Ιδιώτες Γιατρούς από τη » Κυρία Είσοδο» του ΕΣΥ!!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Απλώς διαφωνεί..

Σωματείο ΨΝΑ : Αυτή είναι η «κανονικότητα» των αρίστων. Εκδιώκουν & εκφοβίζουν καθ’ υπόδειξη της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.