Τρίτη, 22 Ιούν 2021

Ξεκίνησε Το … Μνημόνιο Πισσαρίδη, Από Την Υγεία! Προϋπολογισμός 2021: Μείωση Κατά €31 Εκατ. Των Δαπανών Για Νοσοκομεία Και ΠΦΥ – Σκυλακάκης: Δεν Μπορούμε Να Κάνουμε Μόνιμες Προσλήψεις Στην Υγεία!!

Λεφτά για καμπάνιες για τον Κορονοϊό τύπου λίστας Πέτσα, ή για “πιλοτικούς” Μεγάλους Περιπάτους του Κώστα Μπακογιάννη … υπάρχουν! Για την Υγεία όμως εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχουν…

Μείωση των δαπανών κατά 31 εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρουσιάζει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021, το οποίο έχει κατατεθεί και συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Επίσης, στο προσχέδιο δεν έχει εγγραφεί η δαπάνη και για τις 4.000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης προσδοκά να έχει εισροές 5,5 δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ το 2021- εάν φυσικά τα επιμέρους προγράμματα εγκριθούν- και παρά το γεγονός ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας στην Ελλάδα παραμένουν πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τελικά δεν φαίνεται στον προϋπολογισμό να υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο θωράκισης του ΕΣΥ, παρά τις δηλώσεις και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικά στο θέμα της πρόσληψης νέων μόνιμων λειτουργών υγείας, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ότι δεν μπορούν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, καθώς «δεν υπάρχει δημοσιονομική ελευθερία για μόνιμα μέτρα στον Προϋπολογισμό και αυτό ισχύει και στην φετινή χρονιά και στο 2021». Και συνέχισε λέγοντας: «Αφού θα έρθει το μεσοπρόθεσμο το οποίο θα συνταχθεί στην ουσία, όταν θα τελειώνει η πανδημία, όταν θα έχουμε μια αίσθηση, ότι τελειώνει η πανδημία, μπορούμε να έλθουμε, να κάνουμε συζήτηση για τα μόνιμα μέτρα των επόμενων ετών, αλλά με την πανδημία πίσω μας. Μέχρι τότε δεν υπάρχει περιθώριο σε σχέση με όσα έχουμε συμφωνήσει με την Ευρώπη». Αυτό ως απάντηση σε όσους απορούν ακόμη γιατί – επί παραδείγματι- δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία ώστε να στελεχωθούν οι ΜΕΘ αλλά μόνον προστίθεται έκτακτο προσωπικό. Απλά, όμορφα και σταράτα.

Τα παραπάνω δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, γιατί πέραν της ανάγκης κάλυψης με μόνιμες θέσεις των επικουρικών, των αποχωρήσεων και των διαχρονικών κενών στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), δημιουργείται και κενό σχετικά με τις νέες ανάγκες στα 161 Κέντρα Υγείας και τα 42 περιφερειακά ιατρεία που πολύ πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ότι θα συμμετέχουν στο εξής στη μάχη κατά της πανδημίας.

Και ενώ ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει στη Βουλή, ότι δεν μπορούν να γίνουν Μόνιμες προσλήψεις το 2021, έρχεται ο κ. Θεοδωρικάκος, στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ και «υπόσχεται» 2600 Μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία για το 2021(!!).  Πόσο δούλεμα να αντέξουμε και εμείς οι καημένοι από το «Επιτελικό Κράτος των Αρίστων» της Κυβέρνησης της Ν.Δ…

Υ.Γ 1: Να θυμηθούμε τη δήλωνε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ στις 12/9: «θα ενισχυθεί με 4000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών και πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία». Και έρχεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και πουθενά οι 4.000 προσλήψεις που ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ο κ. Μητσοτάκης. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη