Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Ξεκίνησε Το … Μνημόνιο Πισσαρίδη, Από Την Υγεία! Προϋπολογισμός 2021: Μείωση Κατά €31 Εκατ. Των Δαπανών Για Νοσοκομεία Και ΠΦΥ – Σκυλακάκης: Δεν Μπορούμε Να Κάνουμε Μόνιμες Προσλήψεις Στην Υγεία!!

Λεφτά για καμπάνιες για τον Κορονοϊό τύπου λίστας Πέτσα, ή για “πιλοτικούς” Μεγάλους Περιπάτους του Κώστα Μπακογιάννη … υπάρχουν! Για την Υγεία όμως εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχουν…

Μείωση των δαπανών κατά 31 εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρουσιάζει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021, το οποίο έχει κατατεθεί και συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Επίσης, στο προσχέδιο δεν έχει εγγραφεί η δαπάνη και για τις 4.000 προσλήψεις στον χώρο της υγείας που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης προσδοκά να έχει εισροές 5,5 δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ το 2021- εάν φυσικά τα επιμέρους προγράμματα εγκριθούν- και παρά το γεγονός ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας στην Ελλάδα παραμένουν πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τελικά δεν φαίνεται στον προϋπολογισμό να υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο θωράκισης του ΕΣΥ, παρά τις δηλώσεις και τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικά στο θέμα της πρόσληψης νέων μόνιμων λειτουργών υγείας, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ότι δεν μπορούν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, καθώς «δεν υπάρχει δημοσιονομική ελευθερία για μόνιμα μέτρα στον Προϋπολογισμό και αυτό ισχύει και στην φετινή χρονιά και στο 2021». Και συνέχισε λέγοντας: «Αφού θα έρθει το μεσοπρόθεσμο το οποίο θα συνταχθεί στην ουσία, όταν θα τελειώνει η πανδημία, όταν θα έχουμε μια αίσθηση, ότι τελειώνει η πανδημία, μπορούμε να έλθουμε, να κάνουμε συζήτηση για τα μόνιμα μέτρα των επόμενων ετών, αλλά με την πανδημία πίσω μας. Μέχρι τότε δεν υπάρχει περιθώριο σε σχέση με όσα έχουμε συμφωνήσει με την Ευρώπη». Αυτό ως απάντηση σε όσους απορούν ακόμη γιατί – επί παραδείγματι- δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία ώστε να στελεχωθούν οι ΜΕΘ αλλά μόνον προστίθεται έκτακτο προσωπικό. Απλά, όμορφα και σταράτα.

Τα παραπάνω δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, γιατί πέραν της ανάγκης κάλυψης με μόνιμες θέσεις των επικουρικών, των αποχωρήσεων και των διαχρονικών κενών στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), δημιουργείται και κενό σχετικά με τις νέες ανάγκες στα 161 Κέντρα Υγείας και τα 42 περιφερειακά ιατρεία που πολύ πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ότι θα συμμετέχουν στο εξής στη μάχη κατά της πανδημίας.

Και ενώ ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει στη Βουλή, ότι δεν μπορούν να γίνουν Μόνιμες προσλήψεις το 2021, έρχεται ο κ. Θεοδωρικάκος, στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ και «υπόσχεται» 2600 Μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία για το 2021(!!).  Πόσο δούλεμα να αντέξουμε και εμείς οι καημένοι από το «Επιτελικό Κράτος των Αρίστων» της Κυβέρνησης της Ν.Δ…

Υ.Γ 1: Να θυμηθούμε τη δήλωνε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ στις 12/9: «θα ενισχυθεί με 4000 μόνιμες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών και πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία». Και έρχεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και πουθενά οι 4.000 προσλήψεις που ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ο κ. Μητσοτάκης. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..