Παρασκευή, 19 Ιούλ 2019

Βρε, «καλώς τα παιδιά τα ζουρμπουλίδικα…»

Επιτέλους!!. Τα πρωτοπαλίκαρα του Άδωνι και του Βορίδη σκάσαν μύτη. Αφού ξεμπέρδεψαν από τα «πετυχημένα» Συνέδρια, τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφήνουν ψίχουλα, τις συμφωνίες για «καλά και Νόμιμα» Μεταπτυχιακά που έκανε κόσμος και κοσμάκης για καμιά θεσούλα στον ήλιο,  και αφού ολοκλήρωσαν τις συναντήσεις –όλο καμάρι στις φωτογραφίες!!- με τους αποδεδειγμένα «ακομμάτιστους»  Μπακογιάννη και Πατούλη!!,  άνοιξαν πανιά για νέες περιπέτειες. Όπως ανακοίνωσαν στις 30 Μαΐου ( μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και το θρίαμβο της Ν.Δ. Τυχαίο δε νομίζω…)  σε σχετική ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Συνεδρίου της Ρόδου: «Σημείο αναφοράς, σε ότι αφορά τα δρώμενα του 12ου Πανελλήνιου Επιστημονικού & Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου, αποτέλεσε η υπογραφή μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ν.Ε. και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αφορά την αναβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων Τ.Ε.Ι., σε πτυχία Α.Ε.Ι. μέσω πιστοποιημένου – εξειδικευμένου προγράμματος εξομοίωσης!!!.»

Άλλη μια «θετική» παρέμβαση της Διοίκησης της ΕΝΕ, προφανώς χωρίς σκοπιμότητες και οφέλη, για το καλό των Νοσηλευτών και του Κλάδου, όπως άλλωστε γίνεται  τόσα χρόνια…

Για άλλη μια φορά το παρεάκι της Ε.Ν.Ε , δεν θεωρεί θετικές, ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ  τις Θεσμικές Πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κράτους για την εξομοίωση των αποφοίτων ΤΕΙ, και θέλει να οδηγήσει τους χιλιάδες  αποφοίτους στη αγαπημένη αγκαλιά του Ιδιωτικού(!!)  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πληρώνοντας τα προβλεπόμενα δίδακτρα!!!. Εμπρός στο δρόμο που άνοιξαν οι «μπίζνες» με τοFrederick!! Μπράβο, άξια τα παιδιά του Άδωνι- Βορίδη…

Παράλληλα, μην ξεχνώντας, τις παλιές καλές συνήθειες εκβιασμού, απειλών  και χειραγώγησης των Νοσηλευτών, διακινούν τις τελευταίες μέρες έγγραφο της ΕΝΕ, που παραπέμπει σε έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου με ένα «αφελή» παραλληλισμό, συγχέουν το αναγκαστικό της εγγραφής για την έκδοση της Άδειας Ασκήσεως  με την «υποχρεωτικότητα» της  Ανανέωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: « η μη ανανέωση της εγγραφής τινός μέλους στο οικείο νπδδ σωματειακής μορφής, πέραν του ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, συνεπάγεται την αδυναμία νομίμου ασκήσεως του επαγγέλματος για το μέλος αυτό». Δηλαδή, σύμφωνα με την ΕΝΕ, όσοι δεν ανανεώσουμε την εγγραφή στην ΕΝΕ, δεν μπορούμε πλέον ΝΟΜΙΜΑ  να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως Νοσηλευτές στα Δημόσια Νοσοκομεία, και θα χάσουμε τη δουλειά μας!!! ( όποιος πάντως μιλήσει με τους αρμοδίους στο Υπουργείο, ξεκαθαρίζουν ότι το έγγραφο αφορά ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ και δηλώνουν «απορία» για τη θέση της ΕΝΕ που τη συνδέει(;)  με την ανανέωση….)

Μέσα στην ευφορία που τους έχει προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 26 Μαΐου 2019, στο παρεάκι της ΕΝΕ,  έχουν  ξεχάσει(;) προφανώς την απόφαση αρ 107/2009 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους( Ν.Σ.Κ) και την αποδοχή της από το Υπουργείο Υγείας. Ας τους  θυμίσουμε τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας:  «Αθήνα 17/9/2013 Αρ. Πρωτ: Υ10β/Γ.Π. οικ. 87658   Σε απάντηση ερωτημάτων που δέχεται η υπηρεσία μας μετά το (1) σχετικό, σας γνωρίζουμε ότι η με αριθ. 107/2009 γνωμοδότηση του Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφορικά με το εάν Δημόσιοι Υπάλληλοι του κλάδου Νοσηλευτών που δεν ενεγράφησαν στην Ε.Ν.Ε , ασκούν νομίμως τα καθήκοντα του κλάδου και της ειδικότητας τους και συμμετέχουν στις κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, κατά τις διατάξεις του Υ.Κ, έχει γίνει αποδεκτή από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με το (2)σχετικό σας έχουμε ενημερώσει.»

Ας τους φρεσκάρουμε τη μνήμη και με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. « Δ. Ενόψει των ανωτέρω, κατά την ομόφωνη γνώμη του Τμήματος η απάντηση που προσήκει στο υποβληθέν ερώτημα. είναι ότι: α) Νοσηλευτές υπηρετούντες σε σχέση δημοσίου δικαίου στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ ασκούν νομίμως τα καθήκοντά του κλάδου και της ειδικότητας τους ανεξαρτήτως αν έχουν εγγραφεί στην Ε.Ν.Ε και β) Οι ανωτέρω μετέχουν στις κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων κατά τα οριζόμενα αποκλειστικώς στον Υ.Κ και επιτρέπεται η μη συμπερίληψη τους στους πίνακες, αποκλειστικώς για όσους λόγους ορίζονται στο άρθρο 91 παρ. 1 του Υ.Κ».

Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας, ότι οι υπάλληλοι της Ν.Δ  πλέον  δεν κρατιούνται ( παρά τις σαφείς οδηγίες του κ. Μητσοτάκη…) και σαλπίζουν Γενική Επίθεση!! Απλώς να τους ενημερώσουμε ότι:ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές να συνεχίσουν τον αγώνα για τον  εκδημοκρατισμό της Ε.Ν.Ε, απορρίπτοντας για άλλη μια φορά τους εκβιασμούς, τις απειλές και τους «Παραδείσους» της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας που υπόσχεται η ΕΝΕ.

Η ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΔΩΡΕΑΝ!!! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΕΙ !!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε!!

Υ.Γ 1:  Για το έγγραφο της Ε.Ν.Ε που διακινείται στα Νοσοκομεία, από τις 15/5 είναι ενήμερες (πιστεύουμε..) ΟΛΕΣ οι παρατάξεις στη ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ-ΜΕΤΑ) . Ο λαλίστατος, κατά τα  άλλα, Πρόεδρος ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ σφυρίζει αδιάφορα, κυνηγώντας αστέγους ή εκτελώντας καθήκοντα Ιατροδικαστή σε Περιφερειακά Νοσοκομεία.

Θα πάρει  Θέση  ΑΜΕΣΑ η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ στους εκβιασμούς και τις αθλιότητες της Ε.Ν.Ε ή θα σιωπήσει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στηρίζοντας τους υπάλληλους του Άδωνι – Βορίδη; Θα βρει να ψελλίσει μια λέξη  για το Deal για την Εξομοίωση των πτυχιούχων ΤΕΙ μέσω  Ιδιωτικού Πανεπιστημίου  με Δίδακτρα(!!!) που προωθεί η Ε.Ν.Ε ή θα συνεχίζει να ξεπληρώνει  με την σιωπή της τα έντοκα γραμμάτια του Συνεδρίου ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!.

Υ.Γ 2: Αυτές τις πρακτικές και τις αθλιότητες της Ε.Ν.Ε ας τις βλέπουν όσοι με παρεμβάσεις,  τους έχουν κάνει « τσάμπα μάγκες» τρομάρα τους….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ενημερωτικό Σημείωμα & Επιστολή – Δημοσίευση αποφάσεων του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το βασίλειο μου για 10΄δημοσιότητας….

Κυβέρνηση Ν.Δ, πρώτη μέρα, πρώτα μέτρα: «Μείωση του Λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο κατά 200.000.000€!! Μείωση Μισθολογικού κόστους 200.000.000€!!»

Οι νεκροί και η τραγωδία στο Μάτι, «εργαλείο» Πολιτικών σκοπιμοτήτων από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Πόση αθλιότητα να αντέξει ο νους…

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Μέγας Χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ…ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ του Γιώργου Ζαΐρη

Πρόγραμμα Ν.Δ για την Υγεία και προσλήψεις: ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Μας δουλεύουν «ψιλό γαζί…»

Για να μην χαθεί ότι κερδήθηκε τα τελευταία χρόνια

Το θράσος φαίνεται να περισσεύει για την Φώφη και το ΚΙΝΑΛ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ;

Η ΕΝΕ, εδώ και ένα μήνα, εκβιάζει και απειλεί τους Νοσηλευτές με απόλυση από τα Νοσοκομεία!!!Και οι λαλίστατοι Πρόεδρος, Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!! «Περίεργη» η εκκωφαντική σιωπή από ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ…