Σάββατο, 23 Ιούν 2018

Τροπολογία Υπουργείου Υγείας: Δίνεται λύση στο πρόβλημα με τις ατομικές συμβάσεις και τους εργαζομένους που ήδη δουλεύουν

Με τη ρύθμιση, καταργούνται οι δύο περιορισμοί του ΠΔ Παυλόπουλου, α) αυτός βάσει του οποίου για την ανανέωση μιας σύμβασης πρέπει να μεσολαβεί τρίμηνο διάστημα, και β) εκείνος με βάση τον οποίο προσμετριέται μέχρι σήμερα ο χρόνος συμβάσεων έργου στις συμβάσεις ΙΔΟΧ (που δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 24 μήνες).

Έτσι δίνεται η δυνατότητα και σε όσους ήδη δουλεύουν, να συμμετέχουν πλέον και σε νέες συμβάσεις ανεξαρτήτως εάν έχουν συμπληρώσει ήδη 24 μήνες.

Την  ευνοϊκή αυτή ρύθμιση καταψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη( ΠΑΣΟΚ) και Ν.Δ, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο και τη πίστη τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούσαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να ασκούν και σήμερα με τη καταψήφιση της τροπολογίας, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε παρόν.

Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα πουν όλοι αυτοί, που μιλάγανε για απολύσεις και κάνανε πολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες  των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας ΟΛΩΝ των συναδέλφων με τις ατομικές συμβάσεις, και διεκδικούμε από τη Κυβέρνηση την επαναφορά ΟΛΩΝ των Οργανικών θέσεων των υποστηρικτικών Υπηρεσιών – που είχαν  καταργήσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΝ.Δ – για να γίνουν προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και στις υποστηρικτικές Υπηρεσίες.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Επιστολή προς Ομοσπονδίες – Απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα

Οικονομικά Νοσοκομείων: Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τη καταστροφολογία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ και του ΜΕΤΑ

Δήλωση Υπουργού Υγείας: « Το Ανθυγιεινό επίδομα όχι μόνο δεν καταργείτε, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων- Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες κ. α.»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητεί τώρα προστασία, ενώ ποινικοποίησε πρώτος τη συνδικαλιστική παρέμβαση

Αυτονομία του εργατικού κινήματος, όχι των υπουργών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σπανός σε Γιαννακό: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!»

Γ. Πετρόπουλος, αντ. ΑΔΕΔΥ: Να καταργηθεί η διάταξη αποκλεισμού των προϊσταμένων

Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Νίκη για την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση»

Ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης ΑΡΜΑ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών