Τετάρτη, 3 Ιούν 2020

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Σήμερα, αποδείχθηκαν περίτρανα, τα εξής: Πρώτον πόσο γρήγορα ξεχάστηκαν από τη Κυβέρνηση και τον ίδιο το Πρωθυπουργό ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για τους «ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες». Και δεύτερον πόσο η ίδια η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει απαξιώσει  με τις πρακτικές της, το Θεσμικό ρόλο της Ομοσπονδίας. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δει την ΠΟΕΔΗΝ, δεν μας έδωσε άλλο ραντεβού  και μας παρέπεμψε σε ένα τυχόντα Γενικό Γραμματέα.

Ήταν η ίδια η Πολιτική Ηγεσία (κ. Κικίλιας, κ. Κοντοζαμάνης ) που τις προηγούμενες ημέρες είδαν Φορείς του Κλάδου, μάλιστα δις(!!), για το Θέμα του Νοσηλευτικού Κλάδου, μάλιστα μετά από πρόσκληση των ίδιων των Υπουργών. Και τώρα, στη Στάση και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, έξω από το Υπουργείο, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου  ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δει την ΠΟΕΔΗΝ στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, αποκλεισμού και απαξίωσης. Ας ελπίσουμε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να το καταλάβει και να αναθεωρήσει τη θέση της «υποταγής και στήριξης» που είχε μέχρι σήμερα απέναντι στο Υπουργείο και τη Κυβέρνηση της Ν.Δ

Είναι προφανές, από τη μία ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην υλοποίηση  της ΠΝΠ με τη δημιουργία Κλάδου ΠΕ-ΤΕ σίγουρα, για να δικαιωθούν και τα παλληκάρια της ΕΝΕ. Τόση δουλειά έκαναν τόσα χρόνια υπέρ της Ν.Δ. Και να αποδείξουν σε ΟΛΟΥΣ ότι μπορεί να έχασαν μια μάχη το 2014, αλλά τελικά κέρδισαν το πόλεμο, επικρατώντας «κατά κράτος».

Ενώ από την άλλη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα «τιμωρήσει» παραδειγματικά τους ΔΕ Νοσηλευτές. Που δεν υποτάχθηκαν σε όσα τους είχε ετοιμάσει Υπουργείο και ΕΝΕ, εμμένοντας μέχρι τέλους στον Ενιαίο Κλάδο και όχι στους δύο ξεχωριστούς που είχαν αποφασίσει τα συνεταιράκια της Κυβέρνησης. Που και να υλοποιηθεί,ο ξεχωριστός κλάδος, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ οι ΔΕ Νοσηλευτές.

Απέναντι στην απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του Υπουργείου στη ΠΟΕΔΗΝ, και τη προώθηση της απαράδεκτης ΠΝΠ, ήρθε η ώρα να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις για το ΑΜΕΣΟ διάστημα:

20ημέρη Καμπάνια, με ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, με στόχο: τη συλλογή υπογραφών από ΟΛΟΥΣ τους Νοσηλευτές (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) με το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο, όπως έχει αποτυπωθεί από τους φορείς στο ΕΣΑΝ, το επόμενο διάστημα που θα κατατεθεί, όταν ολοκληρωθεί, με μια μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενίσχυση του Διεκδικητικού Πλαισίου της Κινητοποίησης με τα Αιτήματα που ήρθε η ώρα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ  να δοθούν λύσεις:

Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η Προκήρυξη των 4000 Θέσεων για το 2020.

Ένταξη στα ΒΑΕ.  Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος και Διπλασιασμός του.

Να τελειώσουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ οι Εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

Τέλος, να προετοιμάσει η ΠΟΕΔΗΝ το αναγκαίο πλαίσιο Νομικών παρεμβάσεων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν στα Νοσοκομεία από την ΠΝΠ. Και να στηρίξει τους εργαζόμενους στις μορφές δράσεις που θα επιλέξουν για να υποστηρίξουν και διεκδικήσουν τον Ενιαίο Κλάδο.

Ελπίζουμε να κατανοήσει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. ότι ήρθε η ώρα των οργανωμένων παρεμβάσεων που θα διασφαλίζουν τη μαζικότητα και την συμμετοχή των εργαζομένων. Και όχι δράσεις για τα 2΄ των ΜΜΕ, και την αυτοπροβολή του Προέδρου, όπως δυστυχώς γίνεται  μέχρι τώρα.

Υ.Γ: Επειδή, για άλλη μια φορά, Η ΔΑΚΕ πιάστηκε με τη «γίδα στη πλάτη» αντιγράφω από την ανακοίνωσή της  προς το Πρωθυπουργό και Υπουργούς Υγείας, στις 5/5. «Επιπλέον η θεσμοθέτηση κλάδων Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ  είναι ανάγκη και απαίτηση όλων». Μετά το κράξιμο, μίλησαν δήθεν για ορθογραφικό λάθος. Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ΔΕ  Νοσηλευτές ποιοι τους κοροϊδεύουν και  τους δουλεύουν «ψιλό γαζί». Τέλος περιμένουμενα δούμε, πότε η ΠΟΕΔΗΝ θα βρει το «θάρρος» να τολμήσει να καταγγείλει  την ΕΝΕ και το ρόλο της…

 

 

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..

12 Μαΐου. Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού. Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Υγειονομικών σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές. ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!!!