Πέμπτη, 21 Φεβ 2019

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ…

45  χρόνια μετά, η  εξέγερση του Πολυτεχνείου  ενάντια στην χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να μην ξεχάσουμε τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός για την ανατροπή της δικτατορίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας.

45 χρόνια μετά τιμούμε τους ήρωες του Νοέμβρη του ’73 κρατώντας ζωντανή τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τους τιμούμε όμως και δεσμευόμενοι ότι θα συνεχίσουμε να προχωρούμε στο δρόμο που αυτοί χάραξαν, θα προχωρήσουμε συνεχίζοντας την πάλη για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισότητα, για ελευθερία, για δημοκρατία,  θα προχωρήσουμε συνεχίζοντας τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για τον κόσμο που ονειρευόμαστε, για τον κόσμο που μας αρμόζει.

Είναι αναγκαίο σήμερα όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις να καταδικάσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στους νοσταλγούς των φασιστών και να βρεθούμε απέναντι στους ΄΄δήθεν΄΄ εθνικιστές, την ακροδεξιά και τα παράγωγα τους  που γεννά ρατσισμό, μισαλλοδοξία και εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές που έχουν διαμορφωθεί, παρά τις λυσσαλέες μάχες που δίνει η  οπισθοφυλακή των «Ιδιοκτητών» που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή, επιβεβαιώνει την υπεροχή της Αριστεράς, των αρχών, των αξιών και των πολιτικών μας που εφαρμόζονται προς όφελος της Κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τη νέα γενιά, τους εργαζόμενους και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κ. Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Ν.Δ: « Το ένα προς πέντε(1/5) στις προσλήψεις θα ισχύει και για την Υγεία και για τη Παιδεία!!!»

Ο ευτελισμός της Θεσμικής λειτουργίας της ΠΟΕΔΗΝ, από τη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχει τελειωμό. Άλλη μια απόφαση, μια προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που δεν συζητήθηκε και δεν αποφασίστηκε πουθενά…..

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου : Τα ψέματα της παρέας του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, πράξη Δεύτερη…

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών Γ.Ν. Κιλκίς

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Ούτε λέξη δεν ψέλλισε ο Πρόεδρος και η παρέα του μπροστά στον Αρχηγό τους…

Ενίσχυση 30 Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από τη Περιφέρεια Αττικής αξίας 40,6 εκατομμυρίων

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ-Κυριακός Μητσοτάκης: Στην «ίδια γραμμή» αθλιότητας, κινδυνολογίας καιπαραπληροφόρησης για τη Δημόσια Υγεία

Γραφικός Πρόεδρος vs Κρατική Ασφάλεια

Συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας