Δευτέρα, 2 Αύγ 2021

Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι το ΠΡΩΤΟ ΝΠΔΔ που μετατρέπει, με Νόμο, σε ΝΠΙΔ η Κυβέρνηση της Ν.Δ(!!!). Έπονται και άλλα….

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ πλέον δε κρατά ούτε τα προσχήματα. Με παρέμβαση της, ΑΛΛΑΖΕΙ και ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ  τη Δωρεά του ΙΣΝ, όσο αφορά το Νομικό καθεστώς του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και από ΝΠΔΔ το μετατρέπει σε ΝΠΙΔ(!!).

Με το Νόμο 4564(ΦΕΚ 170Α΄/21-9-2018) η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έγινε η Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας και άλλες διατάξεις.. Ειδικότερα το Ίδρυμα: i. Του σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής (εφεξής «Έργο Ι»).

Με τη συμφωνία, που είχε υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα στελεχωνόταν με τη μεταφορά του Προσωπικού από το παλιό Νοσοκομείο και με νέες προσλήψεις και θα παρέμενε ΝΠΔΔ, όπως τόσα άλλα καινούργια Νοσοκομεία, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως η Κυβέρνηση της Ν.Δ είχε άλλα σχέδια για το Νομικό Καθεστώς του Νέου Νοσοκομείου. Στο Σχέδιο Νόμου που ψηφίζεται στις 11-2-2020 στη Βουλή «Κύρωση της από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς-Έργο Ι και της από 3.2.2020 Τροποποιητικής Σύμβασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς-Έργο VI μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας» προβλέπεται:  Α’ ΜΕΡΟΣ.  επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς- Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. (σελ 2-19 στο σχέδιο Νόμου) •         

2.6.3 Λοιποί όροι σελ 19. Το ελληνικό δημόσιο δεσμεύεται ότι αναλαμβάνει εντός 18 μηνών κατ’ ελάχιστο προ της ολοκλήρωσης του έργου θα έχει οριστεί ΝΠΙΔ που θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του Νέου «Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» από την παράδοση του ως και το διηνεκές.  Το ΝΠΙΔ θα λειτουργεί με βάση το Παράρτημα 1 ( εδώ πρέπει να ζητηθεί ο εν λόγω προτεινόμενος οργανισμός του Νοσοκομείου καθώς δεν έχει προστεθεί στο κατατεθέν σχέδιο νόμου.)

Είναι η πρώτη φορά μετά την δημιουργία του ΕΣΥ, το 1983,  που ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, μάλιστα από τα παλαιότερα Νοσοκομεία της Ελλάδος,  μετατρέπετε από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ(!!).

Μέσω της δωρεάς του ΙΣΝ παίρνει σάρκα και οστά το φρικτό σχέδιο της ΝΔ για την πλήρη μετατροπή των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Μόνο τυχαία δεν ήταν λοιπόν η δέσμευση του κ. Κικίλια για τη μετατροπή, μέσω του Νέου Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ. Απλώς είναι το επόμενο στη λίστα…

Το σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ,  για ΣΔΙΤ και την αλλαγή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και υλοποιείται με σταθερά βήματα. Στο σχέδιο αυτό πιστοί συνοδοιπόροι και αρωγοί  τα γνωστά «λαγουδάκια», την Ηγεσία του ΠΙΣ και οι «γνωστοί 7 Σοφοί της Υγείας» της εταιρεία Διανέοσις       ( του πρώην Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου..) που με ημερίδες, αρθρογραφία και βαρυσήμαντες μελέτες 189 σελίδων(!!) δίνουν απλόχερα στήριξη τις πολιτικές Πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Ν.Δ,  για τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.

Η Απάντηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων και των Συνδικάτων στην Υγεία, στα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ, για ΣΔΙΤ,  μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, Ιδιωτικοποιήσεις   θα είναι μόνο ΜΙΑ:

«Νο pasaran!!» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

Καλούμε τα Σωματεία και ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΑΓΩΝΑ.

Ας κοπιάσουν – τους περιμένουμε!!!

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η ΕΔΕ και η εμπλοκή της Προέδρου του Σωματείου και να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στη τρομοκρατία της ΔΝΥ. Τα Σωματεία ούτε εκβιάζονται ούτε χειραγωγούνται(!!).

Νοσοκομείο Καστοριάς: Παράνομες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Υπαλλήλων με «σημείωμα» από το Βουλευτή της Ν.Δ(!!). Το Επιτελικό Κράτος των «Κουμπάρων» δίνει ρέστα…

Γ. Ν ΛΕΡΟΥ: Ο γνωστός δεξιός ρατσιστής Εκπρόσωπος Εργαζομένων απαιτεί την Απόλυση Εργαζομένου ΑΜΕΑ(!!). Θα τον μαζέψει κανένας

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Πρωτοφανές(!!). Ακύρωσαν τις Εκλογές στις 25/6, γιατί έτσι γούσταραν(!!). Ήρθε η ώρα να ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ…

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.