Παρασκευή, 19 Απρ 2019

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και το έγγραφο του Αν. Υπουργού Υγείας για την επιστροφή χρημάτων σε όσους τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα το 2013;

Φαίνεται, ότι για κάποιους, σε όλα τα επίπεδα των Υπηρεσιών του Υπουργείου, της Διοίκησης των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, η εφαρμογή των Νόμων και των εγγράφων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους.

Με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 153 παρ. 5 προβλέπεται ότι: «Αν ο λειτουργός ή ο υπάλληλος επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από τη θέση του σε διαθεσιμότητα με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας, για το διάστημα αυτό καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών του.»

Ο νόμος ψηφίστηκε στις 19/5/2017. Από τότε, και  μέχρι το τέλος του Γενάρη 2019, δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία στο χώρο της Υγείας, για την υλοποίηση του. Μια διάταξη που αφορά 1665 εργαζόμενους (!!!) των Νοσοκομείων που η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έθεσε σε καθεστώς Διαθεσιμότητας, όταν έκλεινε-καταργούσε τμήματα  και Νοσοκομεία.

Με κατεπείγον έγγραφο του προς της ΥΠΕ, με άμεση ενημέρωση στα Νοσοκομεία ευθύνης τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, στις 1/2/2019 ( είναι και στο site της ΠΟΕΔΗΝ) ζήτησε, την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νόμου, και την επιστροφή των χρημάτων ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε Διαθεσιμότητα το 2013.

Από τότε έχουν περάσει 40 ημέρες και σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών  των Νοσοκομείων, με 1-2 εξαιρέσεις(;)  με προσκόμματα και αιτιάσεις δεν προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του Νόμου. Μάλιστα, υπάρχουν και Υπηρεσίες που αρνούνται να τον εφαρμόσουν, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι στα Νοσοκομεία δεν τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα με ευθύνη της Υπηρεσίας(;) (μάλλον μόνοι τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μπουν  για κανένα 2μήνο σε Διαθεσιμότητα…)  ζητώντας να υπάρξει  σχετική τροπολογία(!!!).

Ελπίζουμε το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ (χθες..) να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ επιτέλους, μια Κυβερνητική Νομοθετική Πρωτοβουλία που ακυρώνει στη πράξη ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΡΟ της  Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η επιστροφή των χρημάτων σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που βίωσαν το απαράδεκτο καθεστώς της Διαθεσιμότητας είναι ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σκάνδαλα στην Υγεία, διώξεις της Δικαιοσύνης για κακουργήματα, και η λαλίστατη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ «το αμίλητο νερό». Γιατί άραγε…(;)

Ρυθμίσεις στη Βουλή θεμάτων της Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η αλήθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου και τα ψέματα του ΠΑΜΕ. Μέρος τρίτο…»

Ανακοίνωση της παράταξης Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Το παρεάκι του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, αποφάσισε τοπική κινητοποίηση στην Ελευσίνα για να στηρίξει τη Δημοτική και Περιφερειακή Παράταξη του ΚΚΕ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Εκδόθηκε η Προκήρυξη 2Κ/2019 των 1116 Θέσεων, που αφορά το Επικουρικό Προσωπικό»

Βρέθηκε η πόρτα του Υπουργείου ΣΤΟΠ. Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ 28/3 στο Υπουργείο Εργασίας.

Δελτίο Τύπου απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: »Η πλειοψηφία του Σωματείου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα…»

Η απόφαση του ΣτΕ για την εκδίωξη των Εργολάβων, ουσιαστικό βήμα για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, μέχρι την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με την επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.