Τετάρτη, 19 Ιούν 2019

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και το έγγραφο του Αν. Υπουργού Υγείας για την επιστροφή χρημάτων σε όσους τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα το 2013;

Φαίνεται, ότι για κάποιους, σε όλα τα επίπεδα των Υπηρεσιών του Υπουργείου, της Διοίκησης των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, η εφαρμογή των Νόμων και των εγγράφων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους.

Με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 153 παρ. 5 προβλέπεται ότι: «Αν ο λειτουργός ή ο υπάλληλος επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από τη θέση του σε διαθεσιμότητα με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας, για το διάστημα αυτό καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών του.»

Ο νόμος ψηφίστηκε στις 19/5/2017. Από τότε, και  μέχρι το τέλος του Γενάρη 2019, δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία στο χώρο της Υγείας, για την υλοποίηση του. Μια διάταξη που αφορά 1665 εργαζόμενους (!!!) των Νοσοκομείων που η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έθεσε σε καθεστώς Διαθεσιμότητας, όταν έκλεινε-καταργούσε τμήματα  και Νοσοκομεία.

Με κατεπείγον έγγραφο του προς της ΥΠΕ, με άμεση ενημέρωση στα Νοσοκομεία ευθύνης τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, στις 1/2/2019 ( είναι και στο site της ΠΟΕΔΗΝ) ζήτησε, την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νόμου, και την επιστροφή των χρημάτων ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε Διαθεσιμότητα το 2013.

Από τότε έχουν περάσει 40 ημέρες και σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών  των Νοσοκομείων, με 1-2 εξαιρέσεις(;)  με προσκόμματα και αιτιάσεις δεν προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του Νόμου. Μάλιστα, υπάρχουν και Υπηρεσίες που αρνούνται να τον εφαρμόσουν, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι στα Νοσοκομεία δεν τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα με ευθύνη της Υπηρεσίας(;) (μάλλον μόνοι τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μπουν  για κανένα 2μήνο σε Διαθεσιμότητα…)  ζητώντας να υπάρξει  σχετική τροπολογία(!!!).

Ελπίζουμε το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ (χθες..) να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ επιτέλους, μια Κυβερνητική Νομοθετική Πρωτοβουλία που ακυρώνει στη πράξη ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΡΟ της  Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η επιστροφή των χρημάτων σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που βίωσαν το απαράδεκτο καθεστώς της Διαθεσιμότητας είναι ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΕΝΕ, εδώ και ένα μήνα, εκβιάζει και απειλεί τους Νοσηλευτές με απόλυση από τα Νοσοκομεία!!!Και οι λαλίστατοι Πρόεδρος, Γραμματέας και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!!! «Περίεργη» η εκκωφαντική σιωπή από ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ…

Δεν έχουν το Θεό τους!! Η ΠΟΕΔΗΝ «υποστηρίζει» συγκέντρωση(;) στις 19/6 υπονομεύοντας, στη πράξη, τον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ!!

Ανακοίνωση απο το ΑΡΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ … ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ

Το πρόγραμμα της Ν.Δ μέρος 2ο

Βρε, «καλώς τα παιδιά τα ζουρμπουλίδικα…»

Αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π): Ένας Θεσμός που υλοποιείται μετά από 25 χρόνια!!!. Ήδη Διορίζονται οι πρώτοι Γιατροί..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Η Ν.Δ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ

Με το κεφάλι ψηλά

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!

Εκδόθηκε η Προκήρυξη 902 Θέσεων Μόνιμων Γιατρών. Το επόμενο διάστημα και η έκδοση της Προκήρυξης 1500 Θέσεων Λοιπού προσωπικού.