Δευτέρα, 13 Ιούλ 2020

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και το έγγραφο του Αν. Υπουργού Υγείας για την επιστροφή χρημάτων σε όσους τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα το 2013;

Φαίνεται, ότι για κάποιους, σε όλα τα επίπεδα των Υπηρεσιών του Υπουργείου, της Διοίκησης των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, η εφαρμογή των Νόμων και των εγγράφων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους.

Με το Νόμο 4472/2017 άρθρο 153 παρ. 5 προβλέπεται ότι: «Αν ο λειτουργός ή ο υπάλληλος επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά από τη θέση του σε διαθεσιμότητα με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας, για το διάστημα αυτό καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών του.»

Ο νόμος ψηφίστηκε στις 19/5/2017. Από τότε, και  μέχρι το τέλος του Γενάρη 2019, δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία στο χώρο της Υγείας, για την υλοποίηση του. Μια διάταξη που αφορά 1665 εργαζόμενους (!!!) των Νοσοκομείων που η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έθεσε σε καθεστώς Διαθεσιμότητας, όταν έκλεινε-καταργούσε τμήματα  και Νοσοκομεία.

Με κατεπείγον έγγραφο του προς της ΥΠΕ, με άμεση ενημέρωση στα Νοσοκομεία ευθύνης τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, στις 1/2/2019 ( είναι και στο site της ΠΟΕΔΗΝ) ζήτησε, την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νόμου, και την επιστροφή των χρημάτων ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε Διαθεσιμότητα το 2013.

Από τότε έχουν περάσει 40 ημέρες και σχεδόν το σύνολο των Υπηρεσιών  των Νοσοκομείων, με 1-2 εξαιρέσεις(;)  με προσκόμματα και αιτιάσεις δεν προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του Νόμου. Μάλιστα, υπάρχουν και Υπηρεσίες που αρνούνται να τον εφαρμόσουν, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι στα Νοσοκομεία δεν τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα με ευθύνη της Υπηρεσίας(;) (μάλλον μόνοι τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μπουν  για κανένα 2μήνο σε Διαθεσιμότητα…)  ζητώντας να υπάρξει  σχετική τροπολογία(!!!).

Ελπίζουμε το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ (χθες..) να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ επιτέλους, μια Κυβερνητική Νομοθετική Πρωτοβουλία που ακυρώνει στη πράξη ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΡΟ της  Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η επιστροφή των χρημάτων σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που βίωσαν το απαράδεκτο καθεστώς της Διαθεσιμότητας είναι ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ένας χρόνος Υπουργείο Υγείας- Κυβέρνηση Ν.Δ: ΜΗΔΕΝ Προκηρύξεις(!!), ΜΗΔΕΝ Μόνιμες Προσλήψεις(!!). Να ναι καλά τα παιδιά…

Κυβέρνηση Ν.Δ και τα Υπουργεία Εργασίας-Οικονομικών μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ για το Ανθυγιεινό και την Ένταξη στα ΒΑΕ. Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Δεν κλιμακώνει τον Αγώνα. Απίστευτοι…

Γ.Ν. Κορίνθου: Ο «Άριστος» Διοικητής της Ν.Δ τοποθετεί Διευθυντή όχι με βάση το Νόμο, αλλά με τη Κομματική πρόταση της Ν.Δ. ΑΞΙΟΣ!!.

Γ.Ν Τρικάλων: Η Διοίκηση στα ένδοξα βήματα της ΕΡΕ!!. Δίωξη εργαζόμενου λόγω «Πολιτικών Φρονημάτων»!!. ΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ξανάνοιξαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της παραταξης ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Απεργοσπαστικό Μηχανισμό για τους Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, ετοιμάζουν οι γνωστοί «μηχανισμοί»Υπουργείου – Νοσηλευτών. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Ανθυγιεινό Επίδομα: Σε 15 ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΕΙ(!!). Τα προβλήματα και η «Σοβαρή και Συνεπής» διαχρονική ανάδειξη τους από τη Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Επί ΣΥΡΙΖΑ (έληγε 28/2/2019) Στάσεις- Κινητοποιήσεις- καταγγελίες…

4η ΥΠΕ: Καλεί τους Νοσηλευτές να δηλώσουν, ότι αποδέχονται και συμφωνούν με τις Παρανομίες Υπηρεσιών και Διοικήσεων(!!). ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!.

Στις 16 Ιούνη στέλνουμε ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση: Τα σχέδια τους για ΣΔΙΤ και Ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!