Τρίτη, 22 Ιούν 2021

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Τελικά, κάθε μέρα που περνά, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ξεπερνά κάθε όριο σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Και αποδεικνύει ότι παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλει να δείξει «Αγωνιστικό πρόσωπο»  η κριτική της στα πεπραγμένα και στις πολιτικές που ασκεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ μάλλον ικανοποιεί τη Κυβέρνηση παρά την ενοχλεί. Τελευταίο χαρακτηριστικό δείγμα είναι η Ανακοίνωση για το ΕΚΕΑ.

Τι συμβαίνει στο ΕΚΕΑ; Με σχεδιασμό, οργάνωση από την απερχόμενη Διοίκηση( του Σύριζα…) το ΕΚΕΑ αναδείχθηκε σε κέντρο για testcovid. Μάλιστα, με μια χαμηλή τιμή στα 12€, έσπασε το καθεστώς της αυξημένης Τιμής (ΠΑΣΤΕΡ 75€ και ιδιώτες 60-170€…). Έτσι αποτελούσε μια αξιόπιστη, σοβαρή και οικονομική λύση αναδεικνύοντας και σε αυτό το επίπεδο την πρωτοκαθεδρία του Δημοσίου απέναντι στον Ιδιωτικό Τομέα. Και σε επίπεδο ποιότητας, αλλά και τιμής.

Και τι έκανε η Κυβέρνηση «των Αρίστων;» για να διασφαλίσει το έργο του ΕΚΕΑ;

Άφησε να μείνει από Αντιδραστήρια(!!) οδηγώντας το εκτός λειτουργίας και αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη διαγνωστική διαδικασία της διερεύνησης των κρουσμάτων, για μια εβδομάδα..

Αν και ο κ. Κοντοζαμάνης προσπάθησε να δώσει μια ευλογοφανή δικαιολογία, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ, ως brutal τύπος, καταλόγισε την έλλειψη στην αλόγιστη χρήση!

Συνδυάζοντας τις δηλώσεις των δύο κυβερνητικών παραγόντων συνάγεται αβίαστα πως αυτοί που ευθύνονται για την αλόγιστη χρήση είναι οι Υγειονομικοί(!!), που γυρίζοντας από τις άδειές τους υποβάλλονται σε έλεγχο PCR. Όθεν, μηδέν στην ατομική ευθύνη γιατροί και νοσηλευτές!

Να σημειώσουμε τέλος, πως το κόστος της εξέτασης στο ΕΚΕΑ ανέρχεται στα 12€, ενώ στα ιδιωτικά εργαστήρια ανέρχεται στα 60€. Είναι λοιπόν απαραίτητο να γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας πού θα διοχετευτούν τα τεστ  το προσεχές διάστημα, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι επωφελήθηκαν από τον «αέρα» των 48€ ανά εξέταση.

Απέναντι στη μεθόδευση αυτή της Κυβέρνησης, που προφανώς αναδεικνύει Ανικανότητα ή Ιδιοτέλεια ( ας το κρίνει ο καθένας…) η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διέγνωσε απλά «την έλλειψη σχεδιασμού!!». Και έψαξε να βρει ευθύνες στο ΠΑΣΤΕΡ που δεν δουλεύει σ/κ και τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν στα αποτελέσματα. Κουβέντα για τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη – Διοικητή ΕΚΕΑ που χρεώνουν το πρόβλημα της έλλειψης στους Υγειονομικούς(!!) που τους υποχρέωναν να κάνουν test. Και κουβέντα για τη προβλεπόμενη μετακίνηση του όγκου των δειγμάτων στους ιδιώτες. Ήδη σε Νοσοκομεία που εξυπηρετούσε το ΕΚΕΑ ( Αγία Σοφία) το Υπουργείο  τα κατευθύνει σε Ιδιωτικά Κέντρα. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

Ας φανταστεί ο κάθε εργαζόμενος, εάν τα παραπάνω γεγονότα, γινόντουσαν επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ , ποια θα ήταν η Ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και τι κινητοποιήσεις θα υπήρχαν. Τι «δώρο στους Ιδιώτες» τη «κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος και τακτοποίηση ημετέρων» τι συγκεντρώσεις στο Υπουργείο και πρώτο τραπέζι στα ΜΜΕ. Τώρα διαπιστώνεται «η έλλειψη σχεδιασμού» . Τόσα απλά…

Υ.Γ : Η «έλλειψη» Αντιδραστηρίων στις Δημόσιες Δομές ( και ΠΟΤΕ στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά…) και τα λίγα μηχανήματα που υπάρχουν σε αυτές, χρησιμοποιείται πλέον επίσημα από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ για την είσοδο των Ιδιωτών στα Νοσοκομεία. Ήδη στο Παπανικολάου ο Ιδιώτης μπήκε, αποτελώντας «παράδειγμα προς μίμηση» και για τα  άλλα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Τώρα, ότι στο Παπανικολάου υπήρχε Μηχάνημα να κάνει την εξέταση ( με τα απαιτούμενα αντιδραστήρια…) και τελικά επιλέχθηκε ο Ιδιώτης, δείχνει ξεκάθαρα τις πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Είπαμε. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ ήρθε για να κάνει deal και δουλειές. Και το αποδεικνύει στη πράξη καθημερινά…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγώνας Διαρκείας για ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ενάντια στις Κυβερνητικές Πολιτικές των Ιδιωτικοποιήσεων-ΣΔΙΤ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!.

Αυτό το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ(Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00)

2η ΥΠΕ – Διοικήτρια Γ.Ν Χίου: ΔιώκουνΣτελέχη γιατί «δεν σκύβουν το κεφάλι» για να ανοίξει ο δρόμος για τα ρουσφέτια του κ. Μηταράκη. Ούτε τσίπα πλέον…

Στον «Αέρα» το Ανθυγιεινό!!. Έχει λήξει 30/4, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ Νομοθετική Ρύθμιση για τη συνέχιση του!! Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; Σσσς…..

Έρχονται οι Επενδυτές!!. Promotion της Διοίκησης του Γ.Ν Ασκληπιείου σε Ελβετούς Επιχειρηματίες για την «Αξιοποίηση» του Νοσοκομείου!!. Άρχισε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!.

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η Κοροϊδία της Κυβέρνησης στους Υγειονομικούς. Βάπτισαν «Βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ!!.

ΘΑΥΜΑ!! Οι «υπάλληλοι» της Κυβέρνησης της Ν.Δ, τα παιδιά της ΕΝΕ και το μαγαζάκι της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ σε 3ωρη στάση κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ(!!). Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου…

Πίσω από τις μάσκες, έχουμε ΦΩΝΗ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί…- του ΤΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

12 Μάη: Διεθνής Ημέρα των Νοσηλευτών: Από «ήρωες, χειροκροτήματα και κλάματα » στις ανέξοδες υποσχέσεις και τον εμπαιγμό. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ανακοίνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη