Δευτέρα, 18 Ιαν 2021

Τελικά λεφτόδεντρα υπάρχουν(!!). Όχι για το ΕΣΥ και τους Υγειονομικούς, αλλά για Κλινικάρχες, την Aegean, τα ΜΜΕ. Οι «πραγματικές» προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ…

LEFTODENTO

Η Κυβέρνηση εν μέσω του 2ου κύματος πανδημίας, με σχετικά έγγραφα που πήγαν στα Νοσοκομεία, ζητούσε την αποστολή ονομάτων  «με  το προσωπικό που απασχολήθηκε και απασχολείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε Τμήματα, Κλινικές, Ιατρεία, Τ.Ε.Π., Μ.Ε.Θ. ή άλλες λειτουργίες σχετικές με τον Covid-19…»με σκοπό τηχορήγησης ενός οικονομικού βοηθήματος. Μάλιστα, με άλλο έγγραφο, εξαιρούσε ρητά Διοικητικούς, Τεχνική και Καθαριότητα. Ο στόχος προφανής, να δημιουργήσει ένα νέο διχασμό στο εσωτερικό των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις Δομές του.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια προσπάθεια διχασμού. Την επιχείρησε η κυβέρνηση με την προσπάθεια δημιουργίας ξεχωριστών κλάδων στο χώρο των Νοσηλευτών, με την χορήγηση του επιδόματος Νιάρχου, με τις εξαγγελίες για δήθεν τακτοποίηση ενός μικρού μέρους των συμβασιούχων.

Μετά την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ των εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Υπουργείου, απαιτώντας τη χορήγηση του Επιδόματος-Δώρο Χριστουγέννων σε ΟΛΟΥΣ, υπήρξε η «ανακάλυψη» από τον κ. Κοντοζαμάνη, περί σχετικής «Δημοσιονομικής στενότητας» όπως δήλωσε στη Βουλή. Και επανέφεραν το σενάριο της χορήγησης Επιδόματος, σε ένα μόνο μέρος των Εργαζομένων στην Υγεία, όπως  πλέον υποστηρίζουν  με σχετικές δηλώσεις στελέχη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Κυβέρνηση και τον κ. Κοντοζαμάνη.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ για το Επίδομα σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς, αλλά για λίγους, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 30 εκατ. για τις Ιδιωτικές Κλινικές με τα 2πλάσια Νοσήλια, 30 εκατ. για τα test, 25 εκατ. για τη Λίστα Πέτσα για τα ΜΜΕ, 41 εκατ. για τα Κανάλια, 120 εκατ. για την AEGEAN.

Δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ για Μόνιμες Προσλήψεις στην Υγεία, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ: για 1500 Αστυνομικούς, 2500 Συνοριοφύλακες, 15.000 για τις Ένοπλες Δυνάμεις, 3.000 Μετακλητούς( ρεκόρ από το 1974..).

Από τα 37 ΔΙΣ(!!) που τους άφησαν οι ΣυριζοΜαδούροι, και τα 24 ΔΙΣ(!!) που όπως δήλωσε ο Μωυσής κ. Μητσοτάκης μπορούν να δοθούν  για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, δεν περισσεύουν 60 εκατ.(!!)  για να δοθεί ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ το Επίδομα- Δώρο Χριστουγέννων.Μας έμειναν τα χειροκροτήματα της Μαρέβα αμανάτι..

Λεφτά δεν υπάρχουν πια για τους «Ήρωες». Μόνο για τον Βασιλάκη, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη, τον Βαρδινογιάννη και τους Κλινικάρχες. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ .

Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ για την Υπεράσπιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας διεκδικώντας ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ:

Μέτρα προστασίας της υγείας των Υγειονομικών, μέτρα για τους εργαζόμενους που νοσούν ή είναι στην καραντίνα, ουσιαστική στήριξη των Δημόσιων Δομών,  με χρηματοδότηση και ανάπτυξη νέων κλινών.

Κανένας διαχωρισμός στη χορήγηση του βοηθήματος ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Υγεία. Επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδόματος αδείας. Αυξήσεις Μισθών. Διπλασιασμός και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Διπλασιασμός Ωρομισθίου.

Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με  Ειδική Μοριοδότηση και Ειδικές Προκηρύξεις.

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021: Μειωμένο (κατά 174.000€) το Κονδύλι για Δεδουλευμένα-Εξαιρέσιμα- Αργίες των Υγειονομικών(!!!). Απλά η Αλήθεια των Αριθμών…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ – Να ανακληθεί η Απόφαση για Μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Οι Εμβολιασμοί να γίνουν στα ΚΥ και τις Δομές της ΑΘΜΙΑΣ.

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ – «Καιρός φέρνει τα λάχανα…»

ΑΡΚΙ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ : ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Ευχές από το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Υπουργείο Υγείας-ΥΠΕ- Διοικήσεις: Ανίκανοι ακόμη και στο Αυτονόητο: Να διαμορφώσουν ένα σοβαρό πλαίσιο για τη διεξαγωγή των Εμβολιασμών στους Υγειονομικούς.

Γ Ν Έδεσσας: Η Διοίκηση σέρνει στα Δικαστήρια την Πρόεδρο του Σωματείου γιατί είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ(!!) και οργανώνει Πραξικόπημα για την καθαίρεση της. Η Δεξιά ΠΟΤΕ δεν θα αλλάξει…

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Πανδημία» κακοδιοίκησης, αυταρχισμού και ανεπαρκούς προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

5η ΥΠΕ: Με μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες Τέλος στις Ατομικές Συμβάσεις. Ήρθαν «οι καλοί Εργολάβοι» οι φίλοι της Κυβέρνησης της Ν.Δ από τα παλιά. Άρχισαν οι δουλειές…