Κυριακή, 4 Ιούν 2023

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια: « Από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 1.756 Μόνιμοι Νοσηλευτές!!». Ας τον μαζέψει κάποιος…

Τελικά στη Κυβέρνηση της Ν.Δ έχουν κάνει το ψέμα δεύτερη φύση τους. Και νομίζουν ότι με τα ψέματα και τις πάρλαρες θα καλύψουν τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ που έχουν για τη διαχείριση της Πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός κ. Κικίλιας, με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, απάντησε στις καταγγελίες του κ. Τσίπρα «για το ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Και τη απάντησε κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ; «Όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ τον Αύγουστο του 2020 προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμη 1.209 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.»

Και έρχεται η σκληρή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για να αναδείξει τα ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ του κ. Κικίλια. Αναλυτικά:

Πράγματι, τον Αύγουστο του 2020 εκδόθηκε η 6Κ/2020, που αφορά 1209 Θέσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού. Μέχρι σήμερα, βρίσκεται στο ΑΣΕΠ, στο στάδιο της επεξεργασίας. ( Να θυμίσουμε εδώ ότι η Προκήρυξη  είχε εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με την υπ’ αρ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./122/14939/15.5.2019 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της υπ’ αρ. 33/2006 Π.Υ.Σ. με την οποία εγκρίθηκε η πλήρωση των θέσεων). Άρα από τη Προκήρυξη αυτή δεν έχουμε αποτελέσματα. Τι μένει λοιπόν σε επίπεδο Προκήρυξης για Διορισμό;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ΜΟΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ που ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν αποτελέσματα, ήταν η 2Κ/19( και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ…), που αφορά 1116 Θέσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού. Μέχρι σήμερα λοιπόν από τις 1116 Θέσεις έχουμε τα εξής:

 Δεν έχουν εκδοθεί Προσωρινά Αποτελέσματα, για τις 110 Θέσεις ΠΕ.

 Έχουν εκδοθεί τα Οριστικά Αποτελέσματα για 458 Θέσεις ΤΕ ( 21/10/2020) και έχουν ήδη ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ από το  Δεκέμβριο  του  2020.  

Έχουν εκδοθεί τα Οριστικά Αποτελέσματα για 381 Θέσεις ΔΕ και 167 ΥΕ (22/1/2021). Είναι σε διαδικασία έγκρισης Πίστωσης και έκδοσης ΦΕΚ Διορισμού, με πιθανή τη διαδικασία ολοκλήρωσης μέχρι μέσα Μάιου.

Επί των Οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ Νοσηλευτών της 2Κ/19, το Υπουργείο προχώρησε στη Προκήρυξη 521 ΤΕ Νοσηλευτών (10/12/2020) με τι διαδικασία των Επιλαχόντων. Η έκδοση των Οριστικών Αποτελεσμάτων έγινε από το ΑΣΕΠ στις 11/3/2021. Είναι σε διαδικασία έγκρισης Πίστωσης και έκδοσης ΦΕΚ Διορισμού, με πιθανή τη διαδικασία ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, από τον Ιούλιο του 2019, που ανέλαβε Κυβέρνηση η Ν.Δ, μέχρι και σήμερα (24/3/2021) έχουν γίνει ΜΟΝΟ 458 ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ( με το 60% να υπηρετούσαν ήδη σαν Επικουρικοί..)  από τη 2Κ/19, ενώ σε διαδικασία διορισμού τους επόμενους μήνες, είναι άλλες 1067(όλες οι θέσεις, παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ…). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.

Τώρα πως το 458 έγινε 1.756, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κικίλια, μόνο η Επιστήμη των Παιγνίων μπορεί να μας απαντήσει.

Καλούμε τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και τον ίδιο το κ. Κικίλια να σταματήσουν επιτέλους τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, και να αναλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους, που άφησαν τόσους μήνες τα Νοσοκομεία χωρίς ενίσχυση με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό.  Και εάν τους έχει μείνει λίγο τσίπα, να προχωρήσουν και να υλοποιήσουν τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ στους χιλιάδες Συμβασιούχους , με τη Μονιμοποίηση τους μέσω ΑΣΕΠ, όπως δηλώνουν επανειλημμένα. Ιδού η Ρόδος…

Υ.Γ: Όποιος ανακαλύψει σχετική Ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  να τη κρατήσει. Θα αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι στο μέλλον….

.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..