Τρίτη, 31 Μάρ 2020

Τα ΜΑΤ τώρα δεν είναι μόνο στα πανεπιστήμια… είναι και στα νησιά …είναι παντού! ! !

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβάλλει τον αυταρχισμό και την ωμή βία παντού. Αφού διαπόμπευσαν τα δημόσια πανεπιστήμια προς όφελος της ιδιωτικοποίησης και ταυτόχρονα κατήργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο, τα ΜΑΤ εισβάλλουν καθημερινά στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης -ακόμη και με όπλα- διαταράσσοντας το κλίμα και την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως δε σταματά εκεί. Έδωσε εντολή να κάνουν απόβαση τα ΜΑΤ και στα ακριτικά νησιά για να επιβάλλουν με την καταστολή, τα δακρυγόνα και το ξύλο απέναντι στους νησιώτες, την επίταξη δημόσιας περιουσίας και τη δημιουργία «κλειστών» κέντρων ώστε να στοιβάξουν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά.

ΜΑΤ-710x399

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι καλλιέργησαν τη ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, διαμόρφωσαν συνθήκες ρατσιστικού μίσους και παράλληλα εμφανίζονταν ως υπερπατριώτες που θα έλυναν -ως δια μαγείας- το προσφυγικό ζήτημα. Σήμερα ο κόσμος στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο απέναντι στα αδιέξοδα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και στον σκληρό αυταρχισμό της αστυνομοκρατίας.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αμέσως τώρα να σταματήσουν την εισβολή, τους τραμπουκισμούς, τις βίαιες επιθέσεις ενάντια στους νησιώτες. Να βάλουν τώρα στα πλοία της επιστροφής τα ΜΑΤ μαζί με κάθε εργαλείο καταστολής που κουβαλούν μαζί τους

 Τον άμεσο απεγκλωβισμό και αποσυμφόρηση των νησιών μας με άρση του γεωγραφικού περιορισμού.

Να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις επιτάξεις και τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης. Μια μόνο δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Να καταργηθεί η συμφωνία κυβερνήσεων – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας. Ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών που επιβαρύνονται από το πρόβλημα.

Σεβασμό και προστασία της ιδιωτικής περιουσίας και άμεση αποζημίωση όλων όσοι έχουν υποστεί ζημιές. Έλεγχο των ΜΚΟ.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και κατοίκων της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που αντιστέκονται στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής για την μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε αποθήκες – φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Δέσμευση του K. Μητσοτάκη για το Δώρο Πάσχα στους Υγειονομικούς να είναι πραγματική. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Δώρο Πάσχα= Μισό Μισθό για ΌΛΟΥΣ!!!

Είσαι στέλεχος της Ν.Δ και έχεις τη στήριξη του κ. Διοικητή; Τέλεια. Περνάς 156 Νοσηλευτές, που έχουν κριθεί(!!), και γίνεσαι Διευθύντρια!!. Το «Επιτελικό- Κομματικό Κράτος» της Κυβέρνησης της Ν.Δ είναι εδώ. Άξιοι!!!

Επιτέλους!!! Κατατέθηκε η τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ για την Ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ…

Καλώς τα παιδιά!!! Η Ε.Ν.Ε. στηρίζει το εθελοντικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας “Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση της νόσου Covid – 19”

Να αποσυρθεί ΧΘΕΣ η απαράδεκτη έκδοση οδηγίας του ΕΟΔΥ που ζητά οι εργαζόμενοι στην Υγεία να αντιμετωπίζουν τον Κορωνοιό χωρίς μέτρα προστασίας!!!.

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ενταύθα: Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν «φιλοδωρήματα» (εσείς το λέγατε..). Θέλουν Μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση και Αξιοπρεπείς Μισθούς. ΑΥΤΑ!!

Γιατί δεν ανακοινώνεται ΧΘΕΣ από το Υπουργείο Υγείας η Προκήρυξη για τις 1350 Μόνιμες Θέσεις;

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

Η ΠΟΕΔΗΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.