Τρίτη, 28 Σεπ 2021

Συνδικαλιστές-μέλη ΔΑΚΕ: Υπέρ της Κυβέρνησης της Ν.Δ, υπονομεύουν ανοικτά την Απεργία – Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ. Έπεσαν οι μάσκες….

Πληθαίνουν, από όλη την Ελλάδα, οι καταγγελίες για το ρόλο που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν οι Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στα Σωματεία την ώρα που δίνεται η κρίσιμη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας – Αποχής. Τα παραδείγματα πολλά και χαρακτηριστικά:

Σε όσα Σωματεία δεν έχουν πλειοψηφία, δεν παίρνουν κανένα μέτρο, ούτε συμμετέχουν στη δύσκολη προσπάθεια για να υλοποιηθεί η Απεργία- Αποχή. Αντίθετα, είναι πρωτεργάτες στην υλοποίηση της διχαστικής Τροπολογίας, στηρίζοντας ανοικτά τις πρωτοβουλίες των Διοικήσεων και ζητώντας από τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Εκεί που έχουν πλειοψηφία, πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας και ανοικτά υπονομεύουν την Απεργία- Αποχή. Ενδεικτικά κάποιες καραμπινάτες περιπτώσεις:

Στην Έδεσσα, η δοτή πλειοψηφία του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να υλοποιήσουν το Νόμο, απειλώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, η Πρόεδρος και στελέχη ήδη έχουν καταθέσει τα Πιστοποιητικά και ενημερώνουν όσους συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή ότι πράττουν πειθαρχικό παράπτωμα και θα τιμωρηθούν!!. Στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, τα ίδια τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, καλούν τους εργαζόμενους  ένα-ένα για να καταθέσουν  τα Πιστοποιητικά, όταν τη προηγούμενη, με Ανακοίνωση, καλούσαν τους εργαζόμενους σε Απεργία- Αποχή!!.

Ενώ σε πλήθος άλλων Σωματείων, δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρωτοβουλία για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την Απεργία- Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ και τη μη επίδειξη- κατάθεση των Πιστοποιητικών, παρά τα αιτήματα πολλών εργαζομένων για σχετικές πρωτοβουλίες.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι Διευθύνσεις Υπηρεσιών, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού, προέδρου της ΔΑΚΕ και στελέχους της ΕΝΕ, γνωστό από τη δήλωση « δεν υπάρχουν Νοσηλευτές για να διορίσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ» όπου ζητά από τους Προϊστάμενους: «Να συμπληρωθούν σε αντίγραφα προγραμμάτων των Τμημάτων ευθύνης σας ποιοι εκ των συναδέλφων έχουν εμβολιαστεί, ποιοι είναι ανεμβολίαστοι και ποιοι από μη εμβολιασμένους έχουν νοσήσει από covid-19 και δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την ημερομηνία νόσησης τους. Το αντίγραφο των προγραμμάτων όπου θα αναφέρονται τα ανώτερα στοιχεία να παραδοθεί ως εμπιστευτικό έγγραφο στο Γραφείο του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.» Πάλι καλά που δεν ζήτησε και χαρτί κοινωνικών φρονημάτων…

Είναι πλέον προφανές ότι οι Συνδικαλιστές και τα μέλη της ΔΑΚΕ έχουν επιλέξει, παρά τη «συμφωνία» σε επίπεδο Απόφασης ΠΟΕΔΗΝ, όπου μπορούν να υπονομεύσουν ΑΝΟΙΚΤΑ αλλά και υπόγεια την απόφαση για Απεργία- Αποχή, στηρίζοντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να τεθούν σε αναστολή και στέρηση μισθού Υγειονομικοί από 1/9/2021.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, να απομονώσουν όσους υπονομεύουν τον Αγώνα μας και να πάρουν πρωτοβουλίες για την επιτυχία της Απεργίας- Αποχής .Να μην επιτρέψουν ΚΑΝΕΝΑΣ Υγειονομικός στις 1/9 να τεθεί σε Αναστολή εργασίας. Οφείλουμε, ΕΝΩΤΙΚΑ με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να υπερασπιστούμε το Δικαίωμα στην Εργασία και στο Μισθό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ.

 

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»