Πέμπτη, 22 Αύγ 2019

Συνάντηση Υπουργού Υγείας- Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ: Άρχισε το λιβάνισμα της νέας Κυβέρνησης…

Την Τετάρτη 31-5-2019, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια με την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ. Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος, πιστός σε όσα έλεγε τόσα χρόνια, μίλησε για τις «10 πληγές του Φαραώ» που άφησαν οι «Συριζομαδούροι» στην Υγεία και ζήτησε από τη Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Κυρίαρχα αιτήματα  ήταν από τη μία η αποπομπή Διοικητών( όχι των ανίκανων..) αλλά «όσων έχουν προκαλέσει(;) με τις πράξεις τους» και από την άλλη την επαναφορά όσων «διώχθηκαν  από τις θέσεις τους!!» επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού τελείωσε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας το μόνο που ζήτησε ήταν «να μας ενημερώσει ο κ. Υπουργός για το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις που έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση» ο εκπρόσωπος του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α) κατέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις και πήρε τις εξής απαντήσεις…

  1. Εάν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Υγεία στο Προϋπολογισμό του 2020. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ..
  2. Τι θα γίνει με τις προσλήψεις; Θα ολοκληρωθεί η 2Κ; Οι προκηρύξεις των Γιατρών που είναι σε εξέλιξη, καθώς και η τελευταία των 905 Θέσεων του Μαΐου. Πότε θα βγει η Προκήρυξη για τις 1300 Θέσεις Μονίμου Προσωπικού; Θα ισχύσει στην Υγεία το 1/1 ή το 1/5.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ…
  3. Τι θα γίνει με τις Ατομικές Συμβάσεις; Θα επεκταθούν ή θα επιστρέψουν οι Εργολάβοι; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ..
  4. Τι θα γίνει με την ΑΘΜΙΑ και τις ΤΟΜΥ; Θα συνεχίσει η λειτουργία και η ανάπτυξή τους;ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ..
  5. Τι θα γίνει με την Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε άλλες κατηγορίες ( φυσιοθ/τες κ.α) .ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ..
  6. Εάν υπάρχει στο άμεσο σχεδιασμό Πλαίσιο Νέων Οργανισμών. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ..

Δόθηκαν όμως και απαντήσεις, που δεν υπάρχουν( γιατί άραγε;) στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ερώτησή μας τι θα γίνει με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που κλείνουν 3 χρόνια παράταση, δήλωσε ότι αυτός δεν πρόκειται να παρανομήσει, όπως έκανε ο κ. Πολάκης που έδινε  τις ετήσιες παρατάσεις, υπονοώντας ξεκάθαρα τη λήξη του προγράμματος το 2020 και την εκδίωξη των 4000 εργαζομένων!!!. Απέναντι σε αυτή τη  δήλωση- θέση  του κ. Υπουργού, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) κοίταζε το ταβάνι…..

Τέλος ξεκαθάρισε ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ ( για αυτό άλλωστε, δήλωσε, μας ψήφισε ο Ελληνικός Λαός…) ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ με ότι αυτό προβλέπεται. Σε ερώτημα δε ότι υπάρχουν πολλά σημεία, στο Πρόγραμμα, με τα οποία διαφωνούμε και θα μας βρει απέναντι, μας δήλωσε «ότι αυτός θα κάνει τη δουλειά που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και οι Έλληνες πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν. Και εμείς ας κάνουμε ότι νομίζουμε…»

Είναι προφανές, γιατί στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπάρχουν οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Υπουργού. Θα χάλαγε το λιβάνισμα που έχει ήδη  ξεκινήσει….

Παρά λοιπόν τα ωραία λόγια και τις φιλοφρονήσεις, είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην εφαρμογή του Προγράμματος της στην Υγεία, ξεδιπλώνονταςτα σχέδιά της για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει απέναντι στο δημόσιο σύστημα και τους εργαζόμενους στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων μνημονιακών – νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Υ.Γ  1: Πέρα από το λιβάνισμα στον Υπουργό και τη Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος, από τη πρώτη κιόλας συνάντηση(;), ανέδειξε πόσο «άνετα» αισθάνεται με τη νέα Κυβέρνηση, συνεισφέροντας στο Πρόγραμμα της Ν.Δ, με  μια «εποικοδομητική» πρόταση. Απέναντι στη θέση της Ν.Δ ( στο πρόγραμμά της, που την ανέδειξε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης) για είσοδο Ιδιωτών στα Νοσοκομεία στη νέα τεχνολογία ( Αξονικό, Μαγνήτη) ο Πρόεδρος πρότεινε ( για να μην μας βρείτε απέναντι κ. Υπουργέ…) να αγοράζει το Νοσοκομείο τα Μηχανήματα με Leasing!!!. Εάν το κάνετε, εμείς(;) δεν έχουμε κάποιο θέμα!!!. Μπράβο, ΑΞΙΟΣ!!!

Υ.Γ 2: Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ για το Συνδικαλιστικό Κίνημα η άποψη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για το ότι « η προηγούμενη κυβέρνηση ρουσφετολογικά μετέταξε στους Δήμους 527 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικούς Φύλακες.» Η δικαίωση του Αγώνα των Σχολικών Φυλάκων που επιστρέφουν στη Θέση τους, που είχαν ΑΠΟΛΥΘΕΙ από τη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έχουν δικαιωθεί πολλοί και Δικαστικά, ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!!!.

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε νέα καθήκοντα. Ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας..

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για τη πρόσβαση στην Υγεία μέσα από το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής!!

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Υγείας: Ξεχρεώνουν το δεύτερο «γραμμάτιο» στους Φαρμακοβιομήχανους…

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ενημέρωση Προέδρου και πλειοψηφίας ΠΟΕΔΗΝ: Από 8 Ιουλίου υπάρχει νέα Κυβέρνηση στη Χώρα. Της Ν.Δ….

Ενημερωτικό Σημείωμα & Επιστολή – Δημοσίευση αποφάσεων του ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Το βασίλειο μου για 10΄δημοσιότητας….

Κυβέρνηση Ν.Δ, πρώτη μέρα, πρώτα μέτρα: «Μείωση του Λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο κατά 200.000.000€!! Μείωση Μισθολογικού κόστους 200.000.000€!!»

Οι νεκροί και η τραγωδία στο Μάτι, «εργαλείο» Πολιτικών σκοπιμοτήτων από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Πόση αθλιότητα να αντέξει ο νους…

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Μέγας Χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ…ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!!