Πέμπτη, 21 Φεβ 2019

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Ούτε λέξη δεν ψέλλισε ο Πρόεδρος και η παρέα του μπροστά στον Αρχηγό τους…

Με το ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ανέφερε τα εξής:

Ζήτησε να μάθει,  αναλυτικά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία, ποια είναι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε και ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για το πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Δήλωσε  ότι δυστυχώς, η κατάσταση την οποία εγώ βλέπω απέχει πάρα πολύ από την κατάσταση που περιγράφει η κυβέρνηση. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ελλιπή εξοπλισμό.

Επισήμανε ακόμη ότι όσα χρήματα εξοικονομήσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την ορθή διοίκηση του συστήματος, θα τα επιστρέφει στο σύστημα υγείας.

Τέλος, όσον αφορά τη στελέχωση του ΕΣΥ, αναγνώρισε τις μεγάλες ανάγκες που δημοσίου συστήματος υγείας και υπογράμμισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση κρίσιμων τομέων του συστήματος όπως ο νοσηλευτικός και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ , διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου, να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ!!! για τα χρόνια της διακυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Λες και η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης έπεσαν σαν εξωγήινοι στη Γη το Γενάρη του 2015 και δεν κυβέρνησαν αυτή τη χώρα. Δεν βρήκε λέξη για τις 15.000 αποχωρήσεις, τις ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!!, το κλείσιμο 11 Νοσοκομείων!!, τη Διαθεσιμότητα 1665 εργαζομένων, την Αξιολόγηση που οδηγούσε σε 10.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!, την μείωση της χρηματοδότησης κατά 40%!!!, τη μείωση των Μισθών μας κατά 35%!!!. Κουβέντα για όλα αυτά. Μόνο τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε ότι :  «Η εικόνα είναι μια εικόνα ενός συστήματος το οποίο φτάνει πια στα όριά του, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει». 

Τέλος κορυφαία ήταν η δήλωση:  «Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί της ένταξης των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, σημείωσε πως η ένταξη τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.»

Μάλλον δεν ήταν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν η τροπολογία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ΔΙΕΓΡΑΨΕ οφειλές 28.000.000ε  πολιτών από Νοσηλείες της περιόδου 2012-2014 που είχαν πάει στις Εφορίες!!! Και 150.000.000ε που είχαν παραμείνει ως οφειλές στα Νοσοκομεία την ίδια περίοδο. Και προφανώς και δεν τη ψήφισε….

Τέλος η αναφορά του «ότι όσα χρήματα εξοικονομήσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την ορθή διοίκηση του συστήματος, θα τα επιστρέφει στο σύστημα υγείας.» μας προκαλεί τρόμο!! ξέροντας τι σήμαινε για τη Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου η «εξοικονόμηση». Απολύσεις 2500 γιατρών, κατάργηση 80% των δομών της Άθμιας, κλείσιμο της ΕΡΤ, με χιλιάδες απολύσεις, κατάργηση των ΕΠΑΛ και απολύσεις καθηγητών. Και στο Σύστημα Υγείας δεν επέστρεψε ούτε ένα ευρώ!!!.

Απέναντι στα ψέματα και τις αθλιότητες του κ. Μητσοτάκη, όπως αποτυπώνονται στο Δελτίο Τύπου της Ν.Δ,  αναζητήσαμε τις απαντήσεις ή τη τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Να πει ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις Πολιτικές της Κυβέρνησης Σαμαρά, για τα δεινά που βρήκαν την Υγεία. Δυστυχώς είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!! που σε συνάντηση Θεσμικού φορέα με τον κ. Μητσοτάκη, στο Δελτίο Τύπου δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!! σε  δηλώσεις των εκπροσώπων του Φορέα. Μέχρι και η Ε.Ν.Ε, οι πρόθυμοι του Γεωργιάδη- Βορίδη, κάτι ψέλλισαν μπροστά στον Αρχηγό τους. Εδώ ο λαλίστατος Πρόεδρος ή έχασε τη μιλιά του μπροστά στο κ. Μητσοτάκη, και τους «γίγαντες της υγείας» παρακαθήμενους κ. Οικονόμου -κ. Μπαργιώτα ή και αυτό είναι πολύ προσβλητικό, η Ν.Δ δεν θεώρησε άξιο λόγου να περιλάβει στο Δελτίο Τύπου, τις δηλώσεις, εάν έκανε….,  του Προέδρου και των μελών της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ!!!.

Είναι άδικο, για τον άνθρωπο και τη παρέα του, που πασχίζουν καθημερινά στο ΣΚΑΙ και στα άλλα πρόθυμα ΜΜΕ, με υπερπαραγωγές και «έργα τέχνης», για να έρθει ο  Μητσοτάκης και η Ν.Δ  στη Κυβέρνηση ( μαζί με τη Φώφη βεβαίως-βεβαίως…) να τους  απαξιώνουν με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο, να αποτελούν  το συμπληρωματικό  ντεκόρ για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.Ας πρόσεχαν….

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κ. Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Ν.Δ: « Το ένα προς πέντε(1/5) στις προσλήψεις θα ισχύει και για την Υγεία και για τη Παιδεία!!!»

Ο ευτελισμός της Θεσμικής λειτουργίας της ΠΟΕΔΗΝ, από τη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχει τελειωμό. Άλλη μια απόφαση, μια προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που δεν συζητήθηκε και δεν αποφασίστηκε πουθενά…..

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου : Τα ψέματα της παρέας του ΠΑΜΕ στο Σωματείο, πράξη Δεύτερη…

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών Γ.Ν. Κιλκίς

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Ενίσχυση 30 Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από τη Περιφέρεια Αττικής αξίας 40,6 εκατομμυρίων

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ-Κυριακός Μητσοτάκης: Στην «ίδια γραμμή» αθλιότητας, κινδυνολογίας καιπαραπληροφόρησης για τη Δημόσια Υγεία

Γραφικός Πρόεδρος vs Κρατική Ασφάλεια

Συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΕ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ…