Κυριακή, 4 Ιούν 2023

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στην κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 6/10/2016

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. « Ο Δρακουμέλ μας χτυπά τη πόρτα. Ας μη του ανοίξουμε…»

 Την καταστροφική περίοδο της υπουργικής του θητείας στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, φρόντισε να μας υπενθυμίσει ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ επιτέθηκε για άλλη μια φορά εναντίων του Δημοσίου Τομέα και των εργαζόμενων σε αυτό. Συγκεκριμένα:

– Πρότεινε μείωση των δαπανών για το Δημόσιο. Αναστολή των πενιχρών αυξήσεων στους Δημοσίους Υπαλλήλους : Στο Μισθολόγιο προβλεπόταν η χορήγηση αυξήσεων στο ύψος των 150.000.000ε  , μέσα από την εφαρμογή του. Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές θα δίνονταν σε βάθος 4ετίας. Η πρόταση Μητσοτάκη σημαίνει: Μη εφαρμογή των αυξήσεων και πάγωμα του μισθού (πχ εάν ένας υπάλληλος είχε αύξηση 120ε (30ε χ 4 χρόνια, πήρε 30ε το 2016) θα παγώσουν τα υπόλοιπα 90ε και δεν θα δοθούν.( Είναι ικανοί να μας ζητήσουν πίσω και τα 30ε …)

– Αναστολή των προγραμματισμένων προσλήψεων: Αυτό σημαίνει ότι όσες προσλήψεις έχουν προγραμματιστεί για την Υγεία δεν θα γίνουν. Και όσες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί, πιθανόν, να ακυρωθούν και αυτές. Διατήρηση των Μνημονιακών δεσμεύσεων μεταξύ αποχωρήσεων προσλήψεων, προβλέποντας 75.000.000ε από το πρώτο χρόνο και 300.000.000ε στη τετραετία ( δηλαδή δεν θα γίνουν 20.000 προσλήψεις!!!) Χαρακτηριστική η δήλωσή του:

« Η χώρα χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις και όχι κρατικές προσλήψεις!!»

Ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών και στρατηγική εκχωρήσεων (outsourcing) στον Ιδιωτικό Τομέα:

Εκχώρηση ΟΛΩΝ των Υπηρεσιών στους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. Η Ν.Δ σταθερή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στηρίζει τα συμφέροντα των ψηφοφόρων της και των χρηματοδοτών της. ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ θα συνεχίσουν το ίδιο έργο που βλέπουμε τόσα χρόνια ( εκμετάλλευση εργαζομένων, τεράστια κέρδη, εργασιακές συνθήκες γαλέρας κα). Επέμεινε στην προώθηση του «επιτελικού κράτος» με το δημόσιο ως απλό διεκπεραιωτή των εργολαβικών συμφερόντων,

– Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου «εξασφαλίζοντας βελτίωση της αποδοτικότητας και οικονομίες κλίμακας στη λειτουργία του κράτους». Να θυμηθούμε τη σήμαινε αυτό : Κατάργηση ειδικοτήτων στα  ΕΠΑΛ,2550 Καθηγητές σε διαθεσιμότητα-απόλυση, 10.000 μαθητές στα Ιδιωτικά Κέντρα!!

Και το κερασάκι στη τούρτα:

«Επαναφορά της Αξιολόγησης!!!! ( με το περίφημο 15% για διαθεσιμότητες-απολύσεις!!!) και της κινητικότητας  με ένα σύστημα που θα επιβραβεύει τους καλύτερους και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία για να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας». Υποστήριξε για άλλη μια φορά την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις χωρίς ίχνος μεταμέλειας για την  πολύμηνη περιπέτεια στην οποία έβαλε χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύοντας ταυτόχρονα τον θεσμό  της τεχνικής εκπαίδευσης, τη διοικητική υποστήριξη των πανεπιστημίων και των ασφαλιστικών ταμείων, των δημοτικών υπηρεσιών και της καθαριότητας, αλλά και στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πειθαρχικό κώδικα, με τον οποίο εκατοντάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι τέθηκαν σε Αργία

Επανάφερε την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, επιχειρώντας να αναβιώσει της συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού με τις οποίες πορεύτηκε κατά την διάρκεια της υπουργική τους θητείας.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων κατά τα οποία εφαρμόζονται οι περιοριστικές πολιτικές των Μνημονίων, το προσωπικό στον Δημόσιο Τομέα μειώθηκε

κατά 30%, με ταυτόχρονη δραστική περικοπή των δαπανών και δραματικές επιπτώσεις  στην Δημόσια Υγεία και Εκπαίδευση, την Κοινωνική Πολιτική αλλά και στην λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Παράλληλα ο μισθός των εργαζομένων στο Δημόσιο είχε μεσοσταθμική μείωση 38% οδηγώντας σε βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδες εργαζόμενους.

Είναι πλέον φανερό πως οι πολιτικές λιτότητας είναι αδιέξοδες και καταστροφικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Απαιτείται άμεση αύξηση των δαπανών και νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να αναστραφεί η καθοδική πορεία. Διεκδικούμε μια διαφορετική αντίληψη,  στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών συρρίκνωσης και απαξίωσης, όπου ο Δημόσιος Τομέας θα παρεμβαίνει αποφασιστικά στην οικονομία και την κοινωνία. Παρέχοντας υψηλού επιπέδου Δημόσια Εκπαίδευση και παροχές Υγείας, προστασίας και ανάδειξης  του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα υπηρετούν με συνέπεια το κοινό συμφέρον. Με μια και μόνιμη εργασιακή σχέση, δημοκρατική λειτουργία και αξιοπρεπείς μισθούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 -ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ –Π.Φ.Υ-ΠΡΟΝΟΙΑ- ΕΚΑΒ

-ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

-ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ Β.Α.Ε

-ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

-ΑΜΕΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 15%. ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6/10/2016  7:00π.μ. ΕΚΑΒ

 Υ.Γ. η πορεία θα ξεκινήσει 7π.μ από το ΕΚΑΒ και θα διασχίσει τη Μεσογείων- Κηφισίας- Ευαγγελισμός-Σύνταγμα- Πανεπιστημίου- Υπουργείο Υγείας

Τα Σωματεία, σε συνεννόηση με τη  ΠΟΕΔΗΝ , θα καθορίσουν σε ποια σημεία της πορείας θα ενταχθούν στη πορεία. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυβερνητική Αναλγησία. Δεν φτάνει που τους πετάνε εκτός Ανθυγιεινού, μετά από 12 χρόνια, ζητάνε πίσω και 70€(!!). Ούτε στοιχειώδη τσίπα….

2019-2023 Κυβέρνηση Ν.Δ: 4 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ πρόσληψη με δική της προκήρυξη. -7000 το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία.

Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ GO HOME !!!

Ανθυγιεινό Επίδομα: Οικονομικά ανεπαρκές, διχαστικό, με αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, κατώτερο των αναγκών. Αγώνας για Διπλασιασμό και επέκταση σε ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Γ. Ν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΨΝΘ: Καθαιρέσεις και Συνδικαλιστικές Διώξεις για τη τακτοποίηση «δικών μας». Το Επιτελικό- Κομματικό Κράτος των Αρίστων «εκτελεί» συμβόλαια…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Καλές Γιορτές καλή Νέα Χρόνια. ΚΛΕΙΣΑΜΕ…

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) . ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στα Κυβερνητικά σχέδια ΕΝΕ-ΕΣΑΝ-Υπουργείου για τα Καθηκοντολόγια ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Νοσηλευτών

Στις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των Υγειονομικών δίνουμε Αγωνιστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις 20 Οκτώβρη.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ: Με υπόγειες συμφωνίες με ΕΝΕ και Υπουργείο ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τον Αγώνα των Β. Νοσηλευτών. Ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός στα καλύτερα του…

Καθηκοντολόγιο Β. Νοσηλευτών. Όχι Αναστολή- Κατάργηση. Τροποποιήσεις «εν κρυπτώ» των «αρμοδίων». Πλήρη απουσία ενημέρωσης. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Απλά κάνει πλάτες στη Κυβέρνηση..