Τετάρτη, 3 Ιούν 2020

Στις 7 Απρίλη θα είμαστε ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις!!. ΕΚΤΟΣ των εντεταλμένων υπαλλήλων της Κυβέρνησης, της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

Όλα τα Νοσοκομεία, σε όλη την Ελλάδα, μπροστά στη Πανδημία του Κορωνοϊού, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσο αφορά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και  τη Στελέχωση. Ιδιαίτερα τα προβλήματα αναδεικνύονται και σε Νοσοκομεία Αναφοράς, όπου τα Σωματεία τους με Ανακοινώσεις «κρούουν το Κώδωνα του Κινδύνου» (Σωτηρία, Αττικό, ΑΧΕΠΑ, Ρίου, Θριάσιο κ. α), αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία, με αφορμή τη παρουσία κρουσμάτων (Αμαλιάδα, Πύργος, Αλεξάνδρα, ΠΓΝΛ κ. α). Εν

Απέναντι στα προβλήματα που αναδεικνύουν τα Σωματεία και ο εργαζόμενοι, καθώς και τα στοιχεία που υπάρχουν για 100 Εργαζόμενους που νοσούν και 500 σε Καραντίνα, το Συνδικαλιστικό Κίνημα όφειλε να τα αναδείξει και να ζητήσει να δοθούν λύσεις από τη Κυβέρνηση. Η σε σωστή κατεύθυνση Αναστολή της Απεργίας στις 7 Απρίλη, έκανε αναγκαίο όσο ποτέ, να υπάρξουν Τοπικές Δράσεις των Σωματείων. Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Δομές Υγείας, με συμβολικές στη πράξη, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στη Κυβέρνηση και τη Κοινωνία, παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, διεκδικούν ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: Πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των Δομών και Εργαζομένων με Μετρά Ατομικής Προστασίας. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, να προκηρυχθούν ΑΜΕΣΑ οι 4000 Θέσεις. Άνοιγμα και στελέχωση ΟΛΩΝ των Δημοσίων Μονάδων ΜΕΘ. Να ολοκληρωθούν οι 2000 Προσλήψεις Επικουρικού και να υπάρχει  έγκριση για 2000 ΝΕΕΣ θέσεις Επικουρικού Προσωπικού. Ένταξη ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Επίταξη ΟΛΟΥ του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

Πιστεύαμε, ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) θα έπαιρνε η ΙΔΙΑ τη πρωτοβουλία, να δώσει ΣΤΗΡΙΞΗ και κατεύθυνση στα Σωματεία, για την Οργάνωση των Τοπικών Δράσεων. Σε αυτή τη κατεύθυνση ήταν και η δική μας παρέμβαση προς τη πλειοψηφία, ώστε να υπάρξει η αναγκαία Ανακοίνωση.

Δυστυχώς, γι άλλη μια φορά, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, αποδείχθηκε «κατώτερη» των περιστάσεων, αφού πέρασε, με δική της πρωτοβουλία, «κάτω από το πήχη» που είχαν θέσει η πραγματικότητα και οι ανάγκες των Εργαζομένων. Θαυμάστε Ανακοίνωση της πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). «Είναι στην διακριτική ευχέρεια(;) των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων να αποφασίσουν μορφές δράσεις την Τρίτη 7 Απριλίου αναδεικνύοντας  τις δυσχέρειες και τις ελλείψεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις συναθροίσεις». ( Είναι οι ίδιοι που δήλωναν, στα λόγια, «ανυπακοή» και τσαμπουκά μέχρι σύλληψης(!!) στο Νόμο της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τις διαδηλώσεις…)

Με δεδομένη την άρνηση της ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ επέλεξε από τη μία να μην χαλάσει την «εργολαβία» που έχουν χτίσει με αίμα,  τόσα χρόνια από κοινού και από την άλλη να μην στεναχωρήσει τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Έτσι αποφάσισε να μην ΣΤΗΡΙΞΕΙ, παρά τη ΔΕΔΟΜΕΝΗ πλειοψηφία που είχε διαμορφωθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή υπέρ των Δράσεων, τις Τοπικές Δράσεις και Παρεμβάσεις για τις 7 Απρίλη για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που έχουν αναδείξει  τα Σωματεία και οι Εργαζόμενοι σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

Εμείς, θα καλέσουμε τους Υγειονομικούς σε ΌΛΗ την Ελλάδα να μετατρέψουν τη «διακριτική ευχέρεια» της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)  σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Υγειονομικοί σε ΟΛΑ στα Νοσοκομεία, διεκδικώντας ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.Στις 7 Απρίλη, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !!.

Υ.Γ :  Η απόφαση αυτή των υπαλλήλων της Κυβέρνησης της Ν.Δ, να μην συμμετέχουν στις αναγκαίες κινητοποιήσεις, μας έφερε  στο νου μια Λαϊκή Παροιμία, που ταιριάζει γάντι στη περίσταση: «Όλοι οι καλοί μαζί, κι ο ψωριάρης χώρια…»

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Εργολάβοι Ξαναγύρισαν(!!). 3 Μήνες σύμβαση 20.000€ (και βάλε..) στη ΤΣΕΠΗ(!!). Επιτέλους, επιστροφή στη Κανονικότητα των «Ιδιοκτητών» της Χώρας…

Δεν έχουν το Θεό τους(!!). Η Κυβέρνηση Νομιμοποιεί ΟΛΕΣ τις ΠαράνομεςΔαπάνες που «έστησαν» και πιάστηκαν με «τη γίδα στη πλάτη». ΑΞΙΟΙ!!.

Προκλητική και απαξιωτική η στάση Υπουργείου και παρατρεχάμενων (ΕΝΕ-ΔΑΚΕ), απέναντι στους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία. Το αίτημα για τον Ενιαίο Κλάδο παραμένει ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!.

Κυβέρνηση ΝΔ-Υπουργείο Υγείας-ΕΝΕ-ΔΑΚΕ βάζουν τέλος ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον Ενιαίο Κλάδο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ως εδώ με τη κοροϊδία της ΔΑΚΕ(!!). Ανοικτά, και με έγγραφο της, υπέρ των Ξεχωριστών Κλάδων Νοσηλευτών(!!).

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο έως 25%, το επόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. του Γιώργου Πετρόπουλου

Ξεσηκωμός(!!). Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας παραδίδουν το «Νοσηλευτικό Κλάδο» στα πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΚΕ και της ΕΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

Πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) : Διχαστικό(!!) αίτημα η Υπεράσπιση του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού στα Νοσοκομεία. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ την ΠΟΕΔΗΝ(!!). Προχωρά μονομερώς την Δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ) και «τιμωρεί» τους ΔΕ που δεν συμβιβάστηκαν…

Το 77.532 μεγαλύτερο του 111.152(!!). Τα Ανώτερα Μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη..