Πέμπτη, 1 Οκτ 2020

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07:00-15:00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κυβέρνηση Ν.Δ- Υπουργείο Υγείας: Πάγωμα προσλήψεων-χρηματοδότησης, άνοιγμα στην Ιδιωτικοποίηση, κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΗΡΘΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, προχωρά με «βήμα γοργό» στην εφαρμογή των προεκλογικών της ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ για την Υγεία. Ήδη τα Νοσοκομεία:

– Αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα, λόγω της μείωσης και της μη έγκαιρης καταβολής της Κρατικής χρηματοδότησης και των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, από τον Ιούλιο του 2019. Ήδη το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, προβλέπει μείωση 100.000.000ε . Χαρακτηριστικά, σε Νοσοκομείο της Αθήνας, η μείωση είναι ήδη 3.500.000ε , με αποτέλεσμα: Ενώ το 2018, τα χρήματα κάλυπταν τη χρηματοδότηση των αναγκών  μέχρι το Νοέμβριο, φέτος επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο (και όχι όλο..) αφήνοντας χρηματοδοτικό κενό 5 μηνών!!!.

– Παγώνουν ή ακυρώνονται οι προσλήψεις Γιατρών που είναι σε εξέλιξη. Όπως οι 940 Θέσεις Γιατρών στη Προκήρυξη του Μάιου ( που έχουν εγκριθεί και έχουν και χρηματοδότηση) που αγνοείτε η τύχη της… Ενώ οι μεθοδεύσεις και οι σκοπιμότητες, οδηγούν τη Προκήρυξη των Γιατρών των ΤΕΠ, ή στην ακύρωση ή στην επαναπροκήρυξη με ολοκλήρωση το 2021!!. Ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις υπόλοιπες Προκηρύξεις, που αφορούν περίπου 600 Θέσεις Μονίμων Γιατρών και είναι σε εξέλιξη από το 2018.

– Δεν προχωρά η Προκήρυξη των 1300 Θέσεων Λοιπού Προσωπικού,  που έχουν εγκριθεί  ήδη από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!. Ενώ η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, στις 17 Ιουλίου στο Υπουργείο Υγείας, για ΑΜΕΣΗ πρόσληψη 2.000 Νοσηλευτών, αναδεικνύει την «αξιοπιστία» της για άλλη μια φορά. Το ίδιο ισχύει και για το «πάγωμα» των προσλήψεων στη Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ. Τέλος, τα «ήξεις-αφήξεις» για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, και η μείωση της Θητείας των νέων  Επικουρικών, δείχνουν με εμφατικό τρόπο τις προθέσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ, για τη «στελέχωση» των Νοσοκομείων .

Τέλος οι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που αφορούν κυρίως στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα νοσοκομεία, στο άνοιγμα της πόρτας στους ιδιώτες γιατρούς και την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Γιατρών του ΕΣΥ, ανοίγοντας το δρόμο για την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, δείχνουν τον «οδικό χάρτη» που θα βαδίσει την επόμενη περίοδο η Κυβέρνηση της Ν.Δ, για την υλοποίηση του Πολιτικού της Προγράμματος για την Υγεία. Οι μνήμες της περιόδου 2012-2014, μας χτυπούν ξανά τη πόρτα…

Απέναντι  στους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υπονομεύουν συνειδητά τη λειτουργία των Νοσοκομείων και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την Ιδιωτικοποίηση και της αλλαγής του Θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι μία: ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΣΥ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ .

ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ:

Αύξηση, επαρκή χρηματοδότηση για Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού -Γιατρών. Να ολοκληρωθούν ΟΛΕΣ οι Προκηρύξεις που εκκρεμούν. Να επεκταθεί ΑΜΕΣΑ το  Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Ειδική Αυξημένη Μοριοδότηση ΟΑΕΔ-Επικουρικών για Μόνιμες Προσλήψεις. Αυξήσεις Μισθών- Ένταξη στα ΒΑΕ. Διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Υγειονομική Κάλυψη ΟΛΩΝ των προσφύγων. ΑΜΕΣΗ  Κατάργηση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ 07:00-15:00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. Εκκίνηση από Πλατεία Μαβίλη στις 08:30. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή για καθαιρέσεις προϊσταμένων ενόψει εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Α γ ώ ν α ς – Α ν τ ί σ τ α σ η – Α ν α τ ρ ο π ή ΤΟΥ Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο Θριάσιο πάλι εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για Θέσεις Γιατρών ΜΕΘ. ΓΙΑΤΙ;

Τελειώνουν τα Αντιδραστήρια για testcovid, η Κυβέρνηση το χρεώνει στους εργαζόμενους(!!) και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει απλά «την έλλειψη σχεδιασμού…»

Υπουργείο Υγείας: Νομοθετούν στη πράξη, τέλος Συμβάσεων και Απολύσεις. Υπόσχονται, πριν Μονιμοποιήσεις μόνο Νοσηλευτών, τώρα όλων των Συμβασιούχων. Μας δουλεύουν κανονικά(;)

Γ. Ν Παπανικολάου: 350.000€ στους Ιδιώτες έξω για test. Τώρα μπαίνουν επίσημα και στο Νοσοκομείο!!!.

Από την κανονικότητα και τις πληρωμές στο Μήνα, στις συχνές καθυστερήσεις πληρωμών, ένα «Επιτελικό- Κομματικό- Κράτος» δρόμος…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟY ΒΟΥΛΑΣ

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Την ώρα που «κλείνει» λόγω κρουσμάτων του Προσωπικού, ο κ. Διοικητής, με απόφασή του τακτοποιεί «ημέτερους». ΑΞΙΟΣ!!!