Τρίτη, 28 Σεπ 2021

Σωματείο ΠΓΝ Ιωαννίνων. Στα χαρτιά υπέρ της Απεργίας-Αποχής. Στη Πράξη Απόλυτη στήριξη στη Διοίκηση και στη Κυβέρνηση για την Υποχρεωτικότητα.

Η Απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην Υποχρεωτικότητα και τη διχαστική τροπολογία και η κατάθεση Εξώδικου για Απεργία-Αποχή στα Αρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις ανέδειξε τις άμεσες προτεραιότητες των Σωματείων και των εργαζομένων στην Υγεία. Αλλά έφερε στο προσκήνιο και ποιοι πραγματικά θέλουν να υπερασπιστούν τους συναδέλφους και το δικαίωμα στην Εργασία και ποιοι τις Διοικήσεις και τη Κυβέρνηση της Ν.Δ

Η ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ «σύρθηκε»  στην Απόφαση, προφανώς για την «έξωθεν καλή μαρτυρία». Τα στελέχη της όμως στα Νοσοκομεία έχουν επιλέξει να υπονομεύσουν την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ και να στηρίξουν, είτε ανοικτά είτε συγκεκαλυμμένα την απόφαση της Κυβέρνησης για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό.

Χαρακτηριστικά είναι, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, τα όσα συμβαίνουν στο ΠΓΝΙ και πως δρα η ΔΑΚΕ, που έχει τη πλειοψηφία του Σωματείου. Δεν πρόλαβαν να βγάλουν Ανακοίνωση υπέρ της Απεργίας Αποχής, μετά από τις πιέσεις πολλών εργαζομένων και Παρατάξεων, ξεκίνησαν ήδη να την υπονομεύουν ανοιχτά. Πρωτεργάτες τα ίδια τα μέλη του Σωματείου(!!) που μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο ξέχασαν όσα υπόγραφαν, αλλά αποφάσισαν να αυτογελοιοπηθούν δια της «εξαφανίσεως» προσώπων υπογραφών και παραιτήσεων.

Αφού έβγαλαν την Ανακοίνωση, διαπίστωσαν ότι η υπογράφουσα Γραμματέας, λόγω έκτακτων συγκυριών, θα έπρεπε να στηρίξει την Απόφαση της Απεργίας- Αποχής ενάντια στις Κυβερνητικές αποφάσεις. Για να την προστατεύσουν, μια και είναι η Άριστη για την επόμενη μέρα( από αυτούς που ανέβηκαν στην Ιεραρχία με το κομματικό ασανσέρ..) τι έκαναν, προκαλώντας τη λογική και την αγανάκτηση στους εργαζόμενους;

Την επόμενη ημέρα, έβγαλαν ορθή κοινοποίηση,  με υπογραφή του Αν. Γραμματέα, δηλώνοντας, χωρίς ντροπή,  ότι εκ παραδρομής υπέγραψε η Γραμματέας, αφού είχε ήδη παραιτηθεί(!!) αλλά δεν το ξέρανε..Έτσι λοιπόν τη βγάλανε από το κάδρο και πλέον ανενόχλητη θα συμμετέχει στη συλλογή των στοιχείων που έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας. Ήδη σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση προετοιμάζει την επόμενη μέρα, με μετακινήσεις εργαζομένων για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα. Ενώ άλλο μέλος του Προεδρείου του Σωματείου( που ήταν συνεπιβάτης στο ίδιο ασανσέρ..) και  έχει ψηφίσει τη συμμετοχή στην Απεργία- Αποχή, με έγγραφό του ζητά τη συλλογή των στοιχείων ενάντια στην Απεργία- Αποχή, υλοποιώντας τα όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση(!!). Τέτοια συνέπεια «λόγων και έργων» από τους Δακίτες του Σωματείου.

Είναι προφανές, ότι η ΔΑΚΕ σαν πλειοψηφία του Σωματείου και τα μέλη της, έχουν αποφασίσει προσχηματικά και στα λόγια να είναι υπέρ της Απεργίας- Αποχής, ενώ στη πράξη θα συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους να στηρίξουν την Διοίκηση και την Κυβέρνηση, υλοποιώντας τη σχετική τροπολογία. Η έκδοση σχετικής κοινής Αφίσας Διοίκησης- Σωματείου για τον Εμβολιασμό, ήταν χαρακτηριστική των προθέσεων τους, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά όχι μόνο την αγαστή συνεργασία τους αλλά και το καθοριστικό ρόλο του Προέδρου του Σωματείου στην συνδιοίκηση του Νοσοκομείου, όπως αναδεικνύεται  καθημερινά και διαπιστώνουν πλέον όλοι.

Είναι στο χέρι των εργαζομένων και των άλλων παρατάξεων στο Σωματείο, με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ τα σχέδια της πλειοψηφίας και με Ενότητα, Μαζική Συμμετοχή και Αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ την Απεργία – Αποχή και να μην επιδείξουν ή καταθέσουν τα Πιστοποιητικά, ανατρέποντας στη πράξη τη διχαστική τροπολογία της Κυβέρνησης.

Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο ΠΓΝ Ιωαννίνων, να μην επιτρέψουμε στις 1 Σεπτέμβρη να στερηθεί το δικαίωμα στη δουλειά και στο Μισθό κανένας συνάδελφος.

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των επιλογών. Η ΔΑΚΕ ως πλειοψηφία του Σωματείου αποφάσισε να στηρίξει την Διοίκηση και τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και την απόφαση τους για Αναστολή Εργασίας Υγειονομικών.

Εμείς έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε την Απεργία- Αποχή και το Δικαίωμα στη Εργασία και στο Μισθό. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…

Υ.Γ : Αλήθεια ποια θα είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ. Θα πάρει θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της  ΔΑΚΕ ή θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν «ορτινάντζα» της  όπως κάνει τόσα χρόνια; Ιδού η Ρόδος…

BANNER ΛΟΙΠΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

­logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΔΑΚΕ ανέλαβε επισήμως τη Διοίκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ζήτω το Επιτελικό – Κομματικό Κράτος των «Αρίστων»!!.

Υπουργός Υγείας: Παράταση 1 έτος για ΟΑΕΔ, 6 μήνες για επικουρικούς, σιωπή για ΣΟΧ και άρνηση άρσης των αναστολών εργασίας. Πέρασε κάτω από τον πήχη..

Όταν οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων, είναι 6 μήνες(!!) σύμφωνα με την Αν. Υπουργό. Μια «ωραία ατμόσφαιρα..»

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές

Με «όχημα» τις αναστολές εργασίας, σε Ιδιώτες εργαστήρια διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, ΕΚΑΒ. «Όλα είναι υπό έλεγχο!!». Κ. Μητσοτάκης

Λόγω Αναστολής, ανάθεση παροχής υπηρεσιών Νοσηλευτών στη Πρόνοια σε Εταιρεία security(!!). Άρχισαν οι δουλειές

Μαύρη μέρα για την Υγεία και την Δημοκρατία. Από σήμερα 1/9 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Βορίδη θέτει χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας και Στέρηση Μισθού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΡΜΑ ΨΝΑ(ΔΑΦΝΙ) – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Απίστευτος εμπαιγμός του ΚΙΝΑΛ!!. Ψηφίζουν, μαζί με τη Ν.Δ, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών και τώρα ζητούν από τη Κυβέρνηση να τον αναστείλει!!. «Ουαί υμίν υποκριταί….»